cítím to podobně Volente , jakoby všechny smart serepetičky odebírali lidem vlastní rozum a myšlení

Elektronům zdar

Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon pro 09, 2019 9:31 am
volente píše:Já to beru, má to jedno ALE.
Podle mě by mělo být vždycky tolik baterií, aby je maximální odběr měniče neohrožoval.
Je to dneska v módě mít 5kWp na střeše a k tomu 4kWh baterku, více prý není potřeba, ...
diablo007 píše:volente píše:To jsi ale v pořadí až druhý, první recyklaci má zamluvenou KubisKV.![]()
Ale když se do mě pustíte oba tak už budu na ceně PowerWallu od Muska.
A to se mi vyplatí.
KubisKV říkal že už nepotřebuje že prej můžeš vše mně
ota píše:No ono je dobré mít u baterek nějakou ABSku. Teď jsem na jaře řešil bateriové úložiště z lithiovek, které se celou zimu nedobily takže se díky rozdílným vnitřním odporům rozjelo SOC na jednotlivých článcích.
Pak začalo valit slunko, pasivní balancery neubrzdily napětí, které stouplo nad limit, nejslabší článek zničilo a zkratovalo. Mašinista akumulátoru o tom ale neměl ánung a regulátor dál ládoval sestavu ve které byl jeden článek šlusnutej. Díky tomu se začaly přebíjet úplně všechny články a baterka šla cu grunt.
Takže ano, jsou možná serepetičky ale mají svoje místo. Sichr je sichr
youda píše: Ekonomicky je můj systém nesmysl. Asi jako když si někdo v ČR pořídí třeba kabriolet.
rottenkiwi píše:Ja nakupujem, ak je akcia po 95 € / kWh. Je to poĺský obchodník.
NOPARasito píše:Muzes trochu prosim specifikovat blize.
rottenkiwi píše:https://nexun.pl/pl/c/Ogniwa-18650/126
diablo007 píše:rottenkiwi píše:https://nexun.pl/pl/c/Ogniwa-18650/126
Nejlevnější články mají po 6.5 s tím že když byla akce jsi myslím posílal za 6?
ota píše:NOPARasito píše:Muzes trochu prosim specifikovat blize.
Byl jsem objednán na servis nefunkční elektrárny. Baterková sestava lifeypo4 provozovaná 16S, 250Ah
Připojená na měnič Infinity , solární pole 3kWp, poskládaná a provozovaná osobou která si přečetla že pasivní balancery 1,6A stačí. Pokud by se 1 x za 14 dní baterka dobila na 100%SoC tak by to ty balancery i zvládly, jenže to se nestalo a od října do března se SoC pohybovalo okolo 30%, takže se uložená kapacita v jednotlivých článcích vlivem rozdílných vnitřních odporů rozbalancovala.
První jarní slunce začalo nabíjet ale protože bylo rozbalancování nejslabšího a nejsilnějšího několik desítek Ah, v okamžiku kdy byla první baterka na 3,6V, ostatní měly daleko méně. Regulátor stále nabíjel protože nedosáhl požadovaného napětí. Pasivní balancer pálil 1,6A ale regulátor tlačil 55A. První následek bylo zničení přebitého článku, další následky byla řetězová reakce ostatních přebíjených článků.
Kromě zničené baterie a smradu v technické místnosti se nic vážného nestalo. To opět ukazuje že LiFePO jsou stabilní a bezpečné baterie které ovšem nejsou nezničitelné.
To neznamená že jsou pasivní balancery k ničemu, jen se baterka musí pravidelně sbalancovat aby se nestalo nic podobného.
ota píše:NOPARasito píše:Muzes trochu prosim specifikovat blize.
Byl jsem objednán na servis nefunkční elektrárny. Baterková sestava lifeypo4 provozovaná 16S, 250Ah
Připojená na měnič Infinity , solární pole 3kWp, poskládaná a provozovaná osobou která si přečetla že pasivní balancery 1,6A stačí. Pokud by se 1 x za 14 dní baterka dobila na 100%SoC tak by to ty balancery i zvládly, jenže to se nestalo a od října do března se SoC pohybovalo okolo 30%, takže se uložená kapacita v jednotlivých článcích vlivem rozdílných vnitřních odporů rozbalancovala.
První jarní slunce začalo nabíjet ale protože bylo rozbalancování nejslabšího a nejsilnějšího několik desítek Ah, v okamžiku kdy byla první baterka na 3,6V, ostatní měly daleko méně. Regulátor stále nabíjel protože nedosáhl požadovaného napětí. Pasivní balancer pálil 1,6A ale regulátor tlačil 55A. První následek bylo zničení přebitého článku, další následky byla řetězová reakce ostatních přebíjených článků.
Kromě zničené baterie a smradu v technické místnosti se nic vážného nestalo. To opět ukazuje že LiFePO jsou stabilní a bezpečné baterie které ovšem nejsou nezničitelné.
To neznamená že jsou pasivní balancery k ničemu, jen se baterka musí pravidelně sbalancovat aby se nestalo nic podobného.
![]() |
|
Uživatelé procházející toto fórum: dracekvo, FoByCZ, vla a 0 návštevníků