Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát říj 18, 2019 5:51 pm


580Wp Mokrá-Horákov

Popis a ukázky samostatných ostrovních elektráren nepřipojených do rozvodné sítě s akumulací energie.
Předchozí

Re: 580Wp Mokrá-Horákov

Příspěvekod FRSO » pon bře 28, 2016 7:12 pm

petrzobran píše:
petrzobran píše:Mám problém se zapalováním plynového kotle BAXI přes měnič.
Kotel se zapálí a během dvou vteřin zase zhasne jako by čidlo plamene nezaznamenalo plamen, vyhodí mě to chybu E133 - nedostatek plynu.
Na DS problém není.
Nemá někdo zkusenosti s podobným problémem?


Jak sem psal kdysi dávno a problém vyřešil xmasin zde: viewtopic.php?f=3&t=1719&start=20#p31853
tak dnes mám stejný problém. asi měsíc jedu na novej měnič Axpert a po mesícu na mě začala vyskakovat ta stejní chyba jako dřív. Proč až po měsícu? :wall:
Můžu před měničem spojit nulu a zem? Bude to fungovat, nebo to mam spojit za měničem , nepoškodím měnič?


Zdravím, asi bych se poptal napřed u prodejce, ale já sem to taky kdysi doma řešil když jsem zkoušel měniče na kotel Junkers a zapojil jsem tam tuším jen odpor, zkusím pohledat email od technika Junkersu.

Takže dopisuji email od technika:

Dobrý den,

výrobce neudává náhradní zdroj. V případě použití elektrocentrály dochází k problému v obvodu ionizace. Tento problém je řešen zapojením rezistoru 5,1 M Ω mezi PE a N na přívodu napájecího napětí.

S pozdravem / Best Regards / Mit freundlichen Grüssen

Miroslav Láníček
Školicí středisko Junkers
Modřanská 96/a
147 00 Praha 4 - Hodkovičky
Česká republika
FRSO
 
Příspěvky: 948
Registrován: ned srp 14, 2011 9:13 pm

Re: 580Wp Mokrá-Horákov

Příspěvekod kodl69 » úte bře 29, 2016 8:05 am

Tak si změř, jestli tam ten odpor je, a pokud ne, doplň - pozor, miniaturní odpory nejsou na 230V, i když koupíš tuhle hodnotu, je lepší odpor složit sériově z více kusů (2-4ks)
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 3944
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm

Re: 580Wp Mokrá-Horákov

Příspěvekod petrzobran » pát čer 10, 2016 2:41 pm

:celebrate2: DNES KONEČNĚ PRVNÍ MW :celebrate4:
Letos od 1.1.2016 553kW
Uživatelský avatar
petrzobran
 
Příspěvky: 133
Registrován: sob pro 07, 2013 5:41 pm
Bydliště: 8 KM východně od Brna

Re: 580Wp Mokrá-Horákov

Příspěvekod Wagoneer » sob čer 11, 2016 7:49 am

Velka gratulace, taky jsem měl z prvni MWh velkou radost!
Wagoneer
 
Příspěvky: 180
Registrován: stř kvě 30, 2012 1:46 pm

Re: 580Wp Mokrá-Horákov

Příspěvekod abrams » sob čer 11, 2016 9:41 am

Zdravím ,

také gratuluju k 1. jubeju :handshake: , Tvou domácí 1MWh jsi ušetřil cca 1 tunu huhlí :yes: .

Elektronům zdar a molochům zmar *cloud*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2565
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno

Re: 580Wp Mokrá-Horákov

Příspěvekod petrzobran » sob čer 11, 2016 11:13 am

:lol: Dík za gratulace, už se těším na další MW. :D

Jsou radosti, ale i starosti.
Ve čtvrtek jsem pozoroval takovou neobvyklou anomálii:
celk nap.png

Celkové napětí mě několikrát rapidně kleslo, a to bezdůvodně (nebyl žádnej odběr max. 100w)
Důvod byl, že dva články měly nějakej kolabs.
Článek č.3 modrej
Článek č.6 fijalovej
č3.png

č6.png

Stako se to v době delšího balancování (černá - balancování)
bal.png

Ta poslední špica na 48,872V ani neím proč a co.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
petrzobran
 
Příspěvky: 133
Registrován: sob pro 07, 2013 5:41 pm
Bydliště: 8 KM východně od Brna

Re: 580Wp Mokrá-Horákov

Příspěvekod rva » sob čer 11, 2016 12:34 pm

Taková rychlá změna napětí článku je nepravděpodobná. Já bych hledal chybu někde ve špatném kontaktu nebo rušení.
_______________________________________________________________________
14kWp, 48V LiFePo4 350Ah,
EPSolar 60A/150V ET6415N + Axpert pwm 4kW PIP4048HS + Axpert mppt 4kW PIP4048MS
rva
 
Příspěvky: 1473
Registrován: úte dub 23, 2013 9:21 am

Re: 580Wp Mokrá-Horákov

Příspěvekod vata » sob čer 11, 2016 9:23 pm

Taky se mi to moc nezdá. Pokud to dobře měří, pak může být problém v balanceru.
A připojuju se ke gratulacím - první MW je super. Pak už to přestanete tak vnímat :)
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
Uživatelský avatar
vata
 
Příspěvky: 1408
Registrován: pon zář 12, 2011 10:32 am

Rekuperace

Příspěvekod petrzobran » pát pro 16, 2016 2:50 pm

Dnes jsem konečně vyměnil filtry v rekuperaci
Děs a hrůza :eek2:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil petrzobran dne pát pro 16, 2016 3:18 pm, celkově upraveno 2
Uživatelský avatar
petrzobran
 
Příspěvky: 133
Registrován: sob pro 07, 2013 5:41 pm
Bydliště: 8 KM východně od Brna

Rekuperace

Příspěvekod petrzobran » pát pro 16, 2016 3:12 pm

Šijete si někdo filtry sám?
Kde kupujete tkaninu? Já totiž nevím jakou mam koupit. Moje je síla asi 6 - 8mm.
Jak často měníte?
Uživatelský avatar
petrzobran
 
Příspěvky: 133
Registrován: sob pro 07, 2013 5:41 pm
Bydliště: 8 KM východně od Brna

Re: 580Wp Mokrá-Horákov

Příspěvekod petrzobran » stř pro 28, 2016 9:24 am

Po desetedením temnu to vypadá zajímavě. podle předpovědi až do neděle 7 hodin *sun*
předpoved.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
petrzobran
 
Příspěvky: 133
Registrován: sob pro 07, 2013 5:41 pm
Bydliště: 8 KM východně od Brna

Začínám s Linuxem

Příspěvekod petrzobran » pon dub 22, 2019 7:17 am

Před týdnem jsem si nsinstaloval Linux Ubuntu 18.04.2 LTS a jsem z toho trochu nešťastnej.
Nainstaloval jsem Arduino IDE ( z Ubuntu software arduino-mhall119) a nedovedu nic nahrát na Arduino uno (klon z číny), asi nějakej problem s USB
Archiving built core (caching) in: /tmp/arduino_cache_132537/core/core_arduino_avr_uno_5ae566d2b74f299eedfb0fc6b9173d06.a
Projekt zabírá 928 bytů (2%) úložného místa pro program. Maximum je 32256 bytů.
Globální proměnné zabírají 9 bytů (0%) dynamické paměti, 2039 bytů zůstává pro lokální proměnné. Maximum je 2048 bytů.
avrdude: ser_open(): can't open device "/dev/ttyUSB0": Permission denied
Problém s přenosem dat na vývojovou desku (board). Na http://www.arduino.cc/en/Guide/Troubleshooting#upload naleznete další doporučení.

Postupoval jsem podle návodu v odkaze ale nevím si rady s tímto
With the packages installed, proceed to build and install rxtx.

$ tar -xzvf rxtx-2.1.tar.gz
$ cd rxtx-2.1
$ ./configure (follow the instructions)
$ make install (gmake if your system uses that convention)
Read "R. How can I use Lock Files with rxtx?"

U $ ./configure (follow the instructions) jsem zkončil a nevin co dál ::cry2::
Snímek z 2019-04-22 08-13-01.png

Na internetu je hodně návodů, ale nic mě nejde. Asi su na to blbej.
Poradi mě někdo kdo to ovládá?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
petrzobran
 
Příspěvky: 133
Registrován: sob pro 07, 2013 5:41 pm
Bydliště: 8 KM východně od Brna

Re: 580Wp Mokrá-Horákov

Příspěvekod rottenkiwi » pon dub 22, 2019 7:31 am

SPusť arduino takto:
sudo ./arduino

zadaj heslo roota

ak nemáš make
tak:
sudo atp install make

zadaj heslo roota
Dělej vše, jak nejlépe dovedeš. Ale ne lépe. 4. dohoda.
Si anode Spectrum BMS SEI formation Float Ochrana High SOC deg. MPPT Život Radko
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 2909
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: 580Wp Mokrá-Horákov

Příspěvekod petrzobran » pon dub 22, 2019 7:43 am

zobran@zobran-Extensa-2509:~$ sudo ./arduino
[sudo] heslo pro zobran:
sudo: ./arduino: příkaz nenalezen
zobran@zobran-Extensa-2509:~$ sudo atp install make
sudo: atp: příkaz nenalezen



Jsem na to levej, Linux snad nepochopím, je snad jen pro odborníky?
Uživatelský avatar
petrzobran
 
Příspěvky: 133
Registrován: sob pro 07, 2013 5:41 pm
Bydliště: 8 KM východně od Brna

Re: 580Wp Mokrá-Horákov

Příspěvekod rottenkiwi » pon dub 22, 2019 8:02 am

Pardon, som sa zmýlil: apt nie atp

A k arduinu:

Treba ísť do adresára, kde to je:
/home/tvoj_user/arduino/arduino-nightly

napr. cd /home/petrz/arduino/arduino-nightly

a tam spustiť:

sudo ./arduino

DOS, Linux, cmdline vo WIN, to je pre tých, čo radšej píšu ako klikajú
Dělej vše, jak nejlépe dovedeš. Ale ne lépe. 4. dohoda.
Si anode Spectrum BMS SEI formation Float Ochrana High SOC deg. MPPT Život Radko
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 2909
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: 580Wp Mokrá-Horákov

Příspěvekod petrzobran » pon dub 22, 2019 8:50 am

Psaní mi nevadí, kdysi dávno mě chtěly naučit DOS a néco málo si i pamatuju.
Arduino IDE jsem nakonec rozchodil, ale nevím jak. Kdybych to měl zopakovat, nebo popsat jak, tak sám nevím.
Uživatelský avatar
petrzobran
 
Příspěvky: 133
Registrován: sob pro 07, 2013 5:41 pm
Bydliště: 8 KM východně od Brna

Re: 580Wp Mokrá-Horákov

Příspěvekod mypower.cz » pon dub 22, 2019 10:09 am

Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2 | Podzimní sraz 21.9.2019 (PDF)
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3710
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: 580Wp Mokrá-Horákov

Příspěvekod petrzobran » pon dub 22, 2019 11:08 am

Problem vyřešen, sice nevím jak, ale funguje to.
I tento návod jsem zkoušel několikrát, možná jsem někde dělal chybu.
A najednou to začlo fungovat.
Ted zháním informace o instalaci Minecraftu na ubuntu-foru
Uživatelský avatar
petrzobran
 
Příspěvky: 133
Registrován: sob pro 07, 2013 5:41 pm
Bydliště: 8 KM východně od Brna

Re: 580Wp Mokrá-Horákov

Příspěvekod rottenkiwi » pon dub 22, 2019 11:46 am

Dělej vše, jak nejlépe dovedeš. Ale ne lépe. 4. dohoda.
Si anode Spectrum BMS SEI formation Float Ochrana High SOC deg. MPPT Život Radko
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 2909
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: 580Wp Mokrá-Horákov

Příspěvekod kodl69 » pon dub 22, 2019 3:42 pm

S komunikací na arduino jsem taky kdysi bojoval, je potřeba jenom přidat to ide do skupiny dialout. A nebo to spouštet jako root, ale to je potenciální bezpečnostní riziko, když potřebuješ otevřít jenom port třeba takhle:
Kód: Vybrat vše
sudo chmod a+rw /dev/ttyUSB0
příp USB1, záleží, kde se ti arduino připojilo.
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 3944
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm

Předchozí

Zpět na Ostrovní elektrárny

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'