Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je úte kvě 21, 2019 10:18 pm


Jakou centralu? (vyzaduji elektrnicky start aj...)

Benzinové, naftové, LPG a jiné elektrocentrály, alternátory poháněné parou, stirglingův motor, atd.
Předchozí

Re: Jakou centralu? (vyzaduji elektrnicky start aj...)

Příspěvekod fugas » úte lis 17, 2015 10:05 am

Nemůžu to znovu najít.Ale pro kamaráda jsme objednávali noname za 7500Kč.Německý kus v polské licenci.3kW tři fáze se startérem.Nijak jsem to nezkoumal,ale sytič vyřeší případně termostat z Felicie.Zatím víc než rok vrčí.
Systém 24V ,Epsolar ET6415 MPPT ,zatím 1360Wp poly ,500Ah OpZs ,DC/DC beze jména ,ale s větráčkem 24V/12V/30A ,Power Jack 5000LF.
Uživatelský avatar
fugas
 
Příspěvky: 1116
Registrován: sob pro 21, 2013 6:58 pm
Reputation: 129

Re: Jakou centralu? (vyzaduji elektrnicky start aj...)

Příspěvekod Matess » úte lis 17, 2015 11:12 am

ne nema elektricky sytic... mam ho rucne lehce pootevreny... se zavrenym syticem to nenastartuje. Co se tyka serva, tak mam prave v rezerve jeste jedne rele na sytic...

staci na to v pohode neco takoveho...

http://www.aliexpress.com/item/Tower-Pr ... eb201560_9

zatim ho tam jeste nemam. Nestihl jsem to doresit.. musi se to pridelat na nejaky kousek plechu, ktery pres pracko svorky prisroubim k ramu centraly. Pak jen poladit tahlo a melo by to jet. Ja osobne jsem se servem jeste nedelal ale kamarad to pouziva na vsechno mozne. Posledne jsem se musel smat jak jednoduse to mel udelane... ja bych to resil asi komplikovane pres mikrospinace na konci drah jako dojezdy, ale on to mel vyresene packovym prepinacem provrtanym ve stredu s protahlym lankem a s pruzinkama na obou koncich... takze pri dojezdu na konec byla sila pruzinky tak velka ze prepinac prepla a servo vypla.... jednoduche a funkcni.
Matess
 
Příspěvky: 568
Registrován: pon zář 09, 2013 4:16 pm
Bydliště: Šumperk
Reputation: 36

Re: Jakou centralu? (vyzaduji elektrnicky start aj...)

Příspěvekod tomas » úte lis 17, 2015 12:05 pm

A co automatický sytič:
http://www.scootland.cz/scooter-tuning- ... tartovani/
funguje automaticky a nepotřebuje žádné řízení ani koncové spínače. Jen nevím jestli by tam šel do karburátoru naroubovat. Případně je něco podobného i ve ventilátorech s automatickou žaluzií. Také je tam takový "lineární termo motor" který se po chvíli zahřeje a otevře žaluzii. Mám přesně tento:
http://www.ebay.co.uk/itm/Qty-5-ELTEK-T ... Sw9mFWINNe
Vysouvá se o cca 6mm a má dost velkou sílu že by se to dalo přes páku "zpřevodovat" na větší dráhu.
http://www.eltekgroup.it/p/prod-101
ale nemám centrálu na vyzkoušení :-(

Zapojil bych to na výstupní napětí z centrály, jak by centrála nastartovala, tak by se po chvíli lineární termopohon zahřál a sytič by se uvolnil. Po vypnutí centrály by termopohon po chvíli vychladl a zase automaticky zatáhl za sytič atd....
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 1815
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec
Reputation: 80

Re: Jakou centralu? (vyzaduji elektrnicky start aj...)

Příspěvekod Matess » stř lis 18, 2015 9:35 am

prijde mi to moc drahe... poresim to asi tim servem to vyjde na par....
Matess
 
Příspěvky: 568
Registrován: pon zář 09, 2013 4:16 pm
Bydliště: Šumperk
Reputation: 36

Re: Jakou centralu? (vyzaduji elektrnicky start aj...)

Příspěvekod tomas » stř lis 18, 2015 10:45 am

Klidně ti ten tepelný lineární pohon dám jestli to chceš vyzkoušet, můžu je vybrat z vyřazených ventilátorů
http://www.conrad.cz/vestavny-ventilato ... cm.k560185
kde převážně odešel pouze časový spínač, vlivem přepěťové špičky.
I když s tím servem to může být také výhodné, jen to budou komplikovat koncové spínače. Na druhou stranu řídící elektronika bude vědět v jakém stavu je sytič a kontrolovat jeho funkčnost.
Když by se ten tepelný lineární pohon pokazil nebo odpojil od napájení, tak centrála pojede i se sytičem a zničí se i centrála.

Jaký tam máš ten elektroventil na plyn?
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 1815
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec
Reputation: 80

Re: Jakou centralu? (vyzaduji elektrnicky start aj...)

Příspěvekod Matess » stř lis 18, 2015 12:09 pm

je to neco co se pouziva na LPG bomby v autech... neptej se me na vic, proste jsem zajel k plynarovi a rekl ze chci ten ventil a bylo. Jedine co je blbe je ze bomba musi byt otevrena... z toho nejsem uplne nadseny. Kdyby ten ventil sel alespon namontovat primo ze reduktor plynu, tak by to bylo lepsi... takhle je mezi tim jeste hadice a jsem z toho lehce nervozni.
Matess
 
Příspěvky: 568
Registrován: pon zář 09, 2013 4:16 pm
Bydliště: Šumperk
Reputation: 36

Re: Jakou centralu? (vyzaduji elektrnicky start aj...)

Příspěvekod tomas » stř lis 18, 2015 2:55 pm

Souhlas. Nejlepší by byl ventil přímo na bombě, ale nic takového jsem nenašel. A má nějaké označení, co je na něm napsáno?
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 1815
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec
Reputation: 80

Re: Jakou centralu? (vyzaduji elektrnicky start aj...)

Příspěvekod Matess » stř lis 18, 2015 4:26 pm

Matess
 
Příspěvky: 568
Registrován: pon zář 09, 2013 4:16 pm
Bydliště: Šumperk
Reputation: 36

Re: Jakou centralu? (vyzaduji elektrnicky start aj...)

Příspěvekod MareC3k » pát kvě 10, 2019 4:51 pm

Nemate nahodou niekto skusnosti s elektrocentralami od vyrobcu "rato" ? mam vyhliadnutu verziu RATO R3000iS-2, odhlucnena s trvalym elektrickym vykonom 2,8kW, invertorova.
Aktualne sem tam pouzivam Kipor IG-2600, ma nabehanych mozno 80 hodin, ale vyskytol sa problem, ze berie olej a strasne dymi... po niekolkych hodinach prevadzky je sviecka cela od karbonu a bez jej vycistenia sa uz neda nastartovat.
10kWp (3,2kWp+1,3kWp + 2kWp + 2,2kWp + 1,3kWp), 26V 450Ah LifeYpo4+zaloha olovo, 8kW LF sinus menic PowerJack, Axpert 2424, PCM 8048+Tristar-MPPT-60A+Victron 150/35+Epsolar 150/60, Presov uLOG: http://s5.mypower.cz/fve-ulog2marec3k
MareC3k
 
Příspěvky: 347
Registrován: pát říj 05, 2012 7:37 pm
Bydliště: SK pri Presove
Reputation: 22

Re: Jakou centralu? (vyzaduji elektrnicky start aj...)

Příspěvekod sipj » pát kvě 10, 2019 6:04 pm

Máme v práci tu 10kW verzi. Utáhne bez problemu 10kw online ups zatízenou 3.5kW. Jen dělá strašný kravál. Jinak za tu cenu asi dobre. Kipor už prý nejde koupit.
sipj
 
Příspěvky: 60
Registrován: pon zář 03, 2012 6:12 pm
Reputation: 2

Předchozí

Zpět na Elektrocentrály, agregáty, alternátory, záložní zdroje

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'