Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon srp 10, 2020 8:14 pm


studer XTM 4000-48-01

Měniče Studer
Předchozí

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod ferdinand » čtv pro 12, 2019 9:54 am

Mám net od vodafonu . Net jde bez problemu vypada to že je problem u studeru , občas se to stane .
Uživatelský avatar
ferdinand
 
Příspěvky: 36
Registrován: úte dub 19, 2016 9:37 am

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod ferrys » čtv pro 12, 2019 10:03 am

error 89 xcom access... nechce se mi to davat do defaultu... na mirotiku vidim ze ten modul komunikuje a komunikace s nakym svycarskym severem probiha...
ferrys
 
Příspěvky: 23
Registrován: stř kvě 15, 2019 11:39 am

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod ferrys » čtv pro 12, 2019 10:32 am

willcz píše:Tak jsem si psal s podporou studeru a omezeni na pocet XTM na jedne fazi pri pouziti XCOM CAN a BMS nemaji, jen se nema aktivovat Battery priority.
Ohledne nabijeni z ongridu ze strany ac out a omezeni vykonu nabijece jen podle toho ac out neni problem, staci aktivovat parametr 1646, heslo na instalera poslu ve zprave kdyby nekdo potreboval. Menic pak muze byt prifazovany. Na vystupu je pripojeny ongrid a nabijeni neprobiha ze site.


prosim pokud by slo poslat elso instalera do PM diky moc :)
ferrys
 
Příspěvky: 23
Registrován: stř kvě 15, 2019 11:39 am

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod redcrown » čtv pro 12, 2019 10:39 am

Will už bohužel opustil fórum
redcrown
 
Příspěvky: 752
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod Vitek » čtv pro 12, 2019 10:52 am

důvod?
Jinko 14.2 kWp,3xPIP5048mk,GBO, Pb 625 Ah, BMV 712, Fangpusun 60A
https://pvoutput.org/list.jsp?id=81146&sid=71915
https://emoncms.org/dashboard/view?id=56971
Vitek
 
Příspěvky: 1128
Registrován: pát bře 15, 2019 7:44 am

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod mypower.cz » čtv pro 12, 2019 11:15 am

Nelibilo se mu, ze se me nelibi ze v Krakove zakazali topit drevem a tak prohlasil ze na foru uz nechce byt.
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4159
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod ferrys » pát pro 13, 2019 8:24 am

Skoda... nicmene kdyby to nekdo mel to heslo prosim do PM budu vdecen :) ... jinak Studerackej cloude se opravil sam... ovsem velmi zahadne... podle me byl problem mezi RS232 a LAN prevodnikem... Ve 3.55 to zacalo... P/o celoiu dobu sitove OK na net to Mohlo, ping na prevodnik byl a hlasil se na ten jejich server... Od 16.22 vse jede... nez sem prisel z prace samo :)
Honza LocalXcom 90 Serveur Xcom connecté 12/12/2019 16:22:49 Notifications
Honza LocalXcom 89 Connexion au serveur Xcom impossible 12/12/2019 16:10:38 Erreur
Honza LocalXcom 90 Serveur Xcom connecté 12/12/2019 15:19:01 Notifications
Honza LocalXcom 89 Connexion au serveur Xcom impossible 12/12/2019 15:02:55 Erreur
Honza LocalXcom 90 Serveur Xcom connecté 12/12/2019 14:30:34 Notifications
Honza LocalXcom 89 Connexion au serveur Xcom impossible 12/12/2019 08:11:11 Erreur
Honza LocalXcom 89 Connexion au serveur Xcom impossible 12/12/2019 07:40:53 Erreur
Honza LocalXcom 90 Serveur Xcom connecté 12/12/2019 07:08:32 Notifications
Honza LocalXcom 89 Connexion au serveur Xcom impossible 12/12/2019 04:44:18 Erreur
Honza LocalXcom 90 Serveur Xcom connecté 12/12/2019 04:11:57 Notifications
Honza LocalXcom 89 Connexion au serveur Xcom impossible 12/12/2019 03:55:24 Errreur
ferrys
 
Příspěvky: 23
Registrován: stř kvě 15, 2019 11:39 am

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod ferrys » pát pro 13, 2019 9:10 am

JInak, panove, docela by me zajimal Vas nazor... mam ted Studer nastaven tak, ze pokud je SOC baterky > 60 % tak se odfazuje a pri prekroceni 8kW okamziteho vykonu, nebo pri SOC < 20% se prifazuje.... Mam zde vsak i nastaven parametr SOC level for backup u XCOM-CAN nastaveni na 40 procent... Mam pylontechy 3x3,6kWh... SOC level for backup mam prot aby zbytecne necyklovala v zime batrka mezi dvema hodnotami, protoze slunce sviti malo.... zajimalo by me proc tam jsou ty zuby u grafu Grid GENSET ? Mozna je to dobijeni baterky ? ale hodnota soc se nehybe... http://www.wms.cz/studer.PNG no budu verit ze se nikam nic neztraci :)
ferrys
 
Příspěvky: 23
Registrován: stř kvě 15, 2019 11:39 am

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod ferdinand » pát pro 13, 2019 10:30 am

U mne se studerackej cloude opravil také sám a přibližně ve stejných časech.Občas jim to blbne.
Uživatelský avatar
ferdinand
 
Příspěvky: 36
Registrován: úte dub 19, 2016 9:37 am

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod ferrys » pát pro 13, 2019 11:02 am

jinak odpovim si sam co se tce tech zubu... je videt ve 4k rozliseni u SOC malinke poklesy kompenzovane zvysenim vykonu u prisosavani... takze sem si odpovedel sam a nereste to :)
ferrys
 
Příspěvky: 23
Registrován: stř kvě 15, 2019 11:39 am

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod ferrys » pon pro 16, 2019 8:48 am

Tak nam u noveho portalu studeru vyprsel certifikat :) trosku amateri... https://portal.studer-innotec.com/User/Login
no nic....
ferrys
 
Příspěvky: 23
Registrován: stř kvě 15, 2019 11:39 am

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod brumlaj » ned bře 29, 2020 10:05 am

Pánové, nenašel někdo kličku jak efektivně využít dvojí proudový limit kvůli nočnímu proudu? Jde mi o to, že např. přetížení měniče či vybití akumulátorů vyvolá stejný efekt jako kontakt HDO a je-li nastaveno nabíjení aku tak se při přetížení začnou akumulátory nabíjet plnou (povolenou) parou a to klidně v poledne.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brumlaj
 
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 1:24 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod milhaus » ned bře 29, 2020 6:10 pm

brumlaj píše:Pánové, nenašel někdo kličku jak efektivně využít dvojí proudový limit kvůli nočnímu proudu? Jde mi o to, že např. přetížení měniče či vybití akumulátorů vyvolá stejný efekt jako kontakt HDO a je-li nastaveno nabíjení aku tak se při přetížení začnou akumulátory nabíjet plnou (povolenou) parou a to klidně v poledne.


Nevím , zda tomu požadavku rozumím správně , ale je možné nastvit čas(1269) v kterém se měnič připojí (potom i odpojí) na síť a pokud bude měnič nastaven stále na nový cyklus (1141 a dál) tak vždy bude tlačit do baterek to co mu dovolí jistič(1107) na vstupu a jakým proudem se povolí nabíjet bat. (1138).
Při přetížení (1257) měnič moc do baterie tlačit nebude, protože logicky pokud je nad batery priority (1297) tak bude brát max z baterie a vše nad B.P. bude doplňovat ze sítě a to potom samozřejmě záleží na velikosti vstupního jističe .
Pokud bude měnič pod B.P. tak bude naopak brát vše dle vstupního jističe a nad hodnotu jističe pomáhat baterkou a v obou případech není odkud nabíjet baterii(input limit) , nebo je to omezeno odběrem z AC in (1107).
Pokud zase chápu dobře tak HDO by mělo v měniči spustit (1141) novou fázi nabíjení, připojit na síť(začít nabíjet) a po skončení HDO hodit měnič do fáze float (1467) a odopjit od sítě a nechat nabíjení bat. zase jen na reglu. Takový jednotný parametr v měniči není a to by musel řešit nějaký nadřazený systém asi. :dontknow:
milhaus
 
Příspěvky: 130
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod brumlaj » ned bře 29, 2020 8:59 pm

Jde mi o využití (1566) a (1567) tak aby se při sepnutí fyzickým kontaktem (RE) aktivovala změna nastavení max. proudu (původně 1107) ale při sepnutí programem (např. 1258 a násl.) v programovém navázání AUX1 na (RE) zůstala funkční hodnota (1107). Asi to nejde, ale víc hlav víc ví. Tak jestli to v mezidobí posledních cca. pěti let někdo nezlomil. (ono i tak je to při nutné kombinaci AND a OR na (RE) a tím pádem nutnosti fyzického drátování asi nerealizovatelné....) Prostě i Studer má neustále možnost vylepšovat, ale s NEXTem se asi bohužel vydá cestou jiných - utéci od řešení problémů. Cca. pět let zmiňuji proto, že zúčastnění ví, a pro ostatní to není podstatné ;-)
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brumlaj
 
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 1:24 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod milhaus » pon bře 30, 2020 7:30 pm

Zajímavá myšlenka použití. Studer Xtender rozhodně není dokonalý , ale o NEXTu zatím nikde nic moc informace.
To už je jiný level nastavení měniče, asi by to chtělo placené školení od zastoupení. ;)
K čemu vlastně by to mělo sloužit? Rychlejší nabíjení nočním proudem?
Ale v domácím použití si nedokážu představit kdo mi zvýší hodnotu jističe na vstupu do měniče, možná u přechodu na záložní generátor .
Jak se vlastně chová měnič při sepnutí RE a vice parametrech na YES (1539,1540,....1579 )udělá vše současně ? nebo musí být zvolen jen jeden param.?
Děkuji M.
milhaus
 
Příspěvky: 130
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod brumlaj » pon bře 30, 2020 8:02 pm

milhaus píše:....... K čemu vlastně by to mělo sloužit?
Zima, je tma i přes den. V poledne zapneš troubu a indukci. Měnič se začne potit. No tak ho nenechám trápit se, ale připnu transfer relé a docucnu z DS. Ale nechci aby nabíjel akumulátor. No a v noci, v době NT, protože se přes den nic nenabilo chci nabít proudem co jistič povolí abych ve dne finančně nekrvácel a distributor nemlaskal u, byť regulovaného, koryta.
milhaus píše:........ možná u přechodu na záložní generátor .
no přesně proto to Studer dělal. Bohužel mají malou fantazii o tom jak ukázat distributorovi, že Kalousek je jednička.
milhaus píše:...... Jak se vlastně chová měnič při sepnutí RE a vice parametrech na YES (1539,1540,....1579 )udělá vše současně ? nebo musí být zvolen jen jeden param.?
Děkuji M.
co je YES to udělá. Klidně současně. Bacha na zacyklení se. Už se mi stalo že jsem si ze Studera udělal ve svém životě nejdražší bistabilní klopný obvod.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brumlaj
 
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 1:24 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod Dex88 » čtv čer 04, 2020 9:58 am

luge píše:1439 Yes
1440 20%
1441 30%
1545 Closed
1538 Yes
1578 Yes

1258 yes
1259 80%
1261 yes
1262 70%
1267 50%
1268 5minut

1201 Reversed Automatic
1497 Any (Function OR)

Asi tak.



Dokáže prosím někdo poradit s nastavením XTM? vsechny parametry nastavené ale měnič se vubec neřídí SOC.

Mám změněné navíc tyto paramatry -
1125 - ne - nabíjení ze sítě
1126 - ne - smart-boost - baterii i panely mám naddimenzované takže prozatím nechci přisosávat.

a zde je možná ten problém nefunkčnosti.
1128 - ne - povolení transfer rele
-pokud dám ano tak se měnič okamžitě prifázuje bere vše ze sítě a na baterky ani nešáhne.

Díky.
Dex88
 
Příspěvky: 106
Registrován: čtv lis 21, 2019 12:33 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod milhaus » pát čer 05, 2020 5:17 pm

1296- YES
1297- dle požadavku istalace... :-)
pozor na 1126 při NO a přetížení , měnič ukončí svoji práci na nějaký čas :-)
milhaus
 
Příspěvky: 130
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm

Předchozí

Zpět na Studer

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'