Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon led 18, 2021 3:33 pm
olozx6r píše:youda píše:Chlapi, jak řešíte u bojlerů s dodělanou dvojitou topnou spirálou stav, kdy už je voda příliš horká a je potřeba vypnout, aby se z bojleru nestala atomovka?
Já mám v DZD jen jeden termostat, což mi trochu vadí. Ideální by byly dva - FVE termostat nastavený na co nejvyšší teplotu a ČEZ termostat nastavený na nějakou nízkou nouzovou teplotu, kdyby byla dlouho tma.
Mám OKCE 160L od Dražic a už z výroby je tam příprava na 2 termostaty. Vždycky tedy seženu druhý termostat ze starého bojleru a doplním jej. Pak je ten termostat napojený na FV naplno a ten ze sítě na nízkou teplotu, aby stále byla teplá voda. Kdyžtak můžu večer nafotit.
diablo007 píše:https://www.bola.cz/termostaticky-smesovaci-ventil-esbe-vta-312-35-60c-g-15?gclid=EAIaIQobChMI_cSTkKqu4AIVjs13Ch0-Eg7eEAQYBiABEgK67PD_BwE
Tak nevím ale termostatickou baterií za polovinu mi zkus někde najít a poslat odkazem
Zpět na Boilery, ohřev TUV, vytápění, klimatizace
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků