Growatt SPH1000 zkrat

Měniče stejnosměrného proudu na střídavý proud, porovnání účinnosti, ztráty, optimalizace použití měničů, střídače v UPS - záložní zdroje.
Uživatelský avatar
miraz
Příspěvky: 1
Registrován: pon dub 15, 2024 10:58 pm
Lokalita: Jičín

Growatt SPH1000 zkrat

Příspěvek od miraz »

Dobrý den,
Předevčírem mi Growatt SPH 10000TL3, (10KWp + baterie 10Kwh) měnič vyhodil hlavní jistič v kapličce. Měnič hlásí NO AC CONNECTIONS. Dnes byl na kontrole elektrikář a říkal, že je problém na vstupu měniče, pravděpodobně nějaký zkrat, protože když odpojil vstupní kabel, tak to jistič nevyhodilo. Když jsme kabel zapojili, tak velká rána a spadne jistič. Neřešili jste někdo podobný problém? Elektrárna rok a půl běžela bez problémů. Měnič byl koupen v Polsku, protože v té době nebyl v ČR nikde k dispozici. S tím mám ještě jeden dotaz jestli jste již řešili reklamaci v Polsku?

Díky

Mirek
cicoun
Příspěvky: 11
Registrován: pát dub 05, 2024 12:49 am
Lokalita: Mělník
Výkon panelů [Wp]: 4800
Kapacita baterie [kWh]: 7200
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Growatt SPH1000 zkrat

Příspěvek od cicoun »

Příznaky odpovídají zkratu někde v měniči pravděpodobně hned za přívodními svorkami. Odpojil bych ho a zkusil proměřit AC vstup zda mezi L a N nebo L a PE není kraťas. Rozhodně to je na reklamaci. Pokud máte fakturu nebo záručák s reklamací nebývá problém. Lepší nejprve napsat email a dohodnout doručení, někdy to umí přes servis v Čechách. Pravděpodobně to bude jen uvolněný vodič nebo nějaký bordel za svorkovnicí uvnitř měniče.

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek