Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř říj 23, 2019 4:03 pm


8,8kWp 3faz na trackeru

FVE systémy bez dodávek do DS pouze pro vlastní spotřebu, ostrovní FVE nebo poloostrovní s odběrem ze sítě v případě nedostatku energie.
PředchozíDalší

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod NOPARasito » čtv srp 22, 2019 8:41 pm

Zatim nedokupoval, drbu se s přestavbou panelu a pripravu na regal, to ma vcelku cas osadit BMS, ale mam jiz 3ks BMS nachystany, ale co kus to original. Tuto mam jen jednu ;-).
U me bude vychazet cca
20-30A pres takovou BMS spickama, takze z upikani strach nemam, i ted na 10kWh baterii s 3BMS jsem nesledoval v plnym zaprahu, ze by se bms ani baterie hraly. Mam je ve sklepe a tam je porad cca 18-20st leto/zima (je pravda, ze jsem je netestoval termokamerou ;-D)))))))))))))))))))
Ps.: Pokud je v pr....li jeden clanek dal by se teoreticky i prakticky odzadu klemnout
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 1449
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm
Bydliště: Vidím na Pálavu a komíny Dukovan

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » čtv srp 29, 2019 7:25 pm

kvako1 píše:ahoj, mam tu nesrovnalost v zapojení čínské smart BMS a potřeboval bych stím poradit.
koupil jsem tuhle 2ks na skoušku jak to bude komunikovat stím blutotem.

https://de.aliexpress.com/item/32975679 ... 851270dce3

v odkazu je to ale takhle:
original.png


koupil jsem dvě , chci skusit jak to bude stim blutothem , jestli se nebude hadat a tak. ve finale bych jich tam potřeboval 7 ks . aby bylo na každou sestavu baterii..


Ahoj takže jsem zapojil ty dvě bms a mam problem.
Stalo se to čeho jsem se obaval. obě BMS se hlasi pod stejnym nazvem a stejným číslem.
takže je vidět jenom jednu bms a do druhe se neda přihlasit protože telefon vidi jenom jednu,
nevi někdo co stím ? nebo stalo se to už někomu ?
viewtopic.php?f=55&t=4724&start=300
FVE 7,5kWp na trackeru, 3xpip5048 3faz, baterie li ion 710Ah + ve vystavbě dalších 300A
kvako1
 
Příspěvky: 381
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » čtv srp 29, 2019 7:41 pm

obě se hlasi takhle

BMS-ANT16S
AA:BB:CC:A1:23:45
viewtopic.php?f=55&t=4724&start=300
FVE 7,5kWp na trackeru, 3xpip5048 3faz, baterie li ion 710Ah + ve vystavbě dalších 300A
kvako1
 
Příspěvky: 381
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kodl69 » čtv srp 29, 2019 7:45 pm

Ten obrázek nevidím. Je ta aplikace jménem xiaoxiangviz odkaz nebo něco jinýho? já mám těch BMS zároveň třeba 5 na výběr, kterou připojím k mobilu, rozlišují se MAC adresama, a někde byl i softík, kterej je uměl pojmenovat. Pokud se BMS připojí kabelem přes ten převodník k PC s woknama, dá se nastavit i jméno té BMS, pod kterým se ti pak přes BT ukáže.
Co nechápu, že máš tejný mac adresy u obou, tu adresu dělá ten BT modulek, a ten má snad každej jinou mac, aspoň ty moje to tak mají.
zrovna se dívám na stránku s app, a je tam i popis komunikačního protokolu, sice to úplně nechápu, ale přes galvanicky izolovanej uart by se to dalo připojit i k nějakýmu nadřízenýmu systému...
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 3960
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kodl69 » čtv srp 29, 2019 7:59 pm

ty moje jsou přesně tyhle, a BT se dá dokoupit samostatně, stejně jako UART, ten jsem kupoval jenom jeden na 5ks bms a že by BT moduly měly stejnou adresu mě ani nenapadlo...
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 3960
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » čtv srp 29, 2019 8:15 pm

https://de.aliexpress.com/item/32975679 ... 851270dce3
JE to tahle bms

APka je jina, vypada nějak takhle :
22222.jpg


taky to nechapu že to ma stejnou adresu.
jinak obě běží. ale jedna nebo druha musi byt odpojena, jinak se do ni nedostanu.
drbne mě stoho.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
viewtopic.php?f=55&t=4724&start=300
FVE 7,5kWp na trackeru, 3xpip5048 3faz, baterie li ion 710Ah + ve vystavbě dalších 300A
kvako1
 
Příspěvky: 381
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod NOPARasito » čtv srp 29, 2019 8:19 pm

To je nejaky moc divoky, aby to melo stejnou adresu.
Ale i ja mam v poslednim Bluetoth logingu AA:BB:CC:A1:23:45.
To asi nebude dobry, holt si ulehcili praci s prirazovanim origo MAC adres ;-((((.
By me nedocvaklo, ze to udelaj takhle.
Naposledy upravil NOPARasito dne čtv srp 29, 2019 8:30 pm, celkově upraveno 2
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 1449
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm
Bydliště: Vidím na Pálavu a komíny Dukovan

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » čtv srp 29, 2019 8:24 pm

prostě to tak je.
asi 3x jsem to uplně odpojil, střidavě jednu nebo druhou, hlasi se prostě stejně...
viewtopic.php?f=55&t=4724&start=300
FVE 7,5kWp na trackeru, 3xpip5048 3faz, baterie li ion 710Ah + ve vystavbě dalších 300A
kvako1
 
Příspěvky: 381
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kodl69 » čtv srp 29, 2019 8:25 pm

A proč jsi nekoupil ty, co mám ověřený, stačilo se zeptat. Tady je video, kde má chlapík oba druhy:
https://www.youtube.com/watch?v=HV4-a_NQZl0
Asi ti nezbejvá nic jinýho, než napsat číňanovi, jak se dá změnit adrea BT v BMS. Mám obavy, že nijak...
Prostě zase vývoj použitelné věci do úplné nepoužitelnosti jako u měničů PJ...
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 3960
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » čtv srp 29, 2019 8:53 pm

no ja se ptal . už jsem vyhodil 260E za bms ktere jsou nahouby..
a všechny tři druhy mi doporučili tady na foru, pak si vyber no...

bohužel ja tohle anglicky nezesmolím, a překladač asi vyblije kravinu.
pokud by mi někdo pomohl stím jak to napsat , byl bych vděčnej.klidně do sz , dotaz co stím...

NOPARasito takže máš stejnou adresu jak ja ? no supr... AA:BB:CC:A1:23:45
viewtopic.php?f=55&t=4724&start=300
FVE 7,5kWp na trackeru, 3xpip5048 3faz, baterie li ion 710Ah + ve vystavbě dalších 300A
kvako1
 
Příspěvky: 381
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod luge » čtv srp 29, 2019 9:02 pm

No ty co ma kvako bud idu alebo nie,ale pozor aj na ty co ma kodl,iny vyrobca a dva packy pre ebike mam mrtve,jednoducho bms casom vycucne pack na nulu.Ty xiaoxiang co mam na FVE makaju uz dlho asi rok a pol super.
luge
 
Příspěvky: 617
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » čtv srp 29, 2019 9:06 pm

luge píše:No ty co ma kvako bud idu alebo nie,ale pozor aj na ty co ma kodl,iny vyrobca a dva packy pre ebike mam mrtve,jednoducho bms casom vycucne pack na nulu.Ty xiaoxiang co mam na FVE makaju uz dlho asi rok a pol super.

ktere maš konkretně na fve ?
viewtopic.php?f=55&t=4724&start=300
FVE 7,5kWp na trackeru, 3xpip5048 3faz, baterie li ion 710Ah + ve vystavbě dalších 300A
kvako1
 
Příspěvky: 381
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kodl69 » čtv srp 29, 2019 9:08 pm

máš pravdu, pokud je to fakt malej pack, může se to stát, ale já měl zato, že ten pack u dětí v domečku uhynul na to, ze Makeskyblue je napájenej z baterek, takže v zimě, když panely nedávají skoro nic, tak vybil baterku (15Ah 13s), a zbytek dokonala zima a ta spotřeba BMS. Ale na druhou stranu pack 10Ah 10s ta BMS za 4 měsíce vybila cca o 10-20%, a to netuším, kolik bylo fakt samovybíjení a co způsobila ta BMS, ale nějakej mA žere pořád určitě.
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 3960
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod luge » čtv srp 29, 2019 9:28 pm

kodl69 píše:máš pravdu, pokud je to fakt malej pack, může se to stát, ale já měl zato, že ten pack u dětí v domečku uhynul na to, ze Makeskyblue je napájenej z baterek, takže v zimě, když panely nedávají skoro nic, tak vybil baterku (15Ah 13s), a zbytek dokonala zima a ta spotřeba BMS. Ale na druhou stranu pack 10Ah 10s ta BMS za 4 měsíce vybila cca o 10-20%, a to netuším, kolik bylo fakt samovybíjení a co způsobila ta BMS, ale nějakej mA žere pořád určitě.

Teraz vytahujem konektor z bms,presne ako pises stalo sa to po dlhej dobe nepouzivania baterie.
luge
 
Příspěvky: 617
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » čtv srp 29, 2019 9:32 pm

kodl69 píše:A proč jsi nekoupil ty, co mám ověřený, stačilo se zeptat. Tady je video, kde má chlapík oba druhy:
https://www.youtube.com/watch?v=HV4-a_NQZl0
Asi ti nezbejvá nic jinýho, než napsat číňanovi, jak se dá změnit adrea BT v BMS. Mám obavy, že nijak...
Prostě zase vývoj použitelné věci do úplné nepoužitelnosti jako u měničů PJ...


takže třeba tahle ?
https://www.aliexpress.com/item/3284835 ... 1cd0EcOgpo
viewtopic.php?f=55&t=4724&start=300
FVE 7,5kWp na trackeru, 3xpip5048 3faz, baterie li ion 710Ah + ve vystavbě dalších 300A
kvako1
 
Příspěvky: 381
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod luge » čtv srp 29, 2019 9:48 pm

kvako1 píše:
luge píše:No ty co ma kvako bud idu alebo nie,ale pozor aj na ty co ma kodl,iny vyrobca a dva packy pre ebike mam mrtve,jednoducho bms casom vycucne pack na nulu.Ty xiaoxiang co mam na FVE makaju uz dlho asi rok a pol super.

ktere maš konkretně na fve ?


Kupoval som niekedy v 2017 tuto https://www.aliexpress.com/item/3280153 ... 4c4d2QWZCm
Funguje odvtedy ok,mam tri packy,1xlifepo a 2x liion.Nabijam lifepo 3,42 clanok potom bmska odpoji lifepo a nabijanie pokracuje 4,13 clanok pre liion a to same pri vybijani.Samozrejme nastavit sa da vlastne vsetko cez PC
Skusal som mimo to vselico mozne,ale to to funguje nejaky ten piatok.Mam napad a objednane nejake suciastky pre prelievacky,ak sa dielo podari tak uz budem spokojny.
Inak ty co mas puziva Lui k spokojnosti pre liion.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil luge dne čtv srp 29, 2019 9:55 pm, celkově upraveno 1
luge
 
Příspěvky: 617
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod luge » čtv srp 29, 2019 9:52 pm

kvako1 píše:
kodl69 píše:A proč jsi nekoupil ty, co mám ověřený, stačilo se zeptat. Tady je video, kde má chlapík oba druhy:
https://www.youtube.com/watch?v=HV4-a_NQZl0
Asi ti nezbejvá nic jinýho, než napsat číňanovi, jak se dá změnit adrea BT v BMS. Mám obavy, že nijak...
Prostě zase vývoj použitelné věci do úplné nepoužitelnosti jako u měničů PJ...


takže třeba tahle ?
https://www.aliexpress.com/item/3284835 ... 1cd0EcOgpo

ne ta mi znicila pack od ebiku
tieto mam na liion v FV
https://www.aliexpress.com/item/3281345 ... 4c4dhuHSDO
luge
 
Příspěvky: 617
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » pát srp 30, 2019 10:56 am

dikes
a maš jich víc ? nebo jenom jednu ?
ja jich potřebuju 7 ks a aby se nerušili navzajem.
dikes
viewtopic.php?f=55&t=4724&start=300
FVE 7,5kWp na trackeru, 3xpip5048 3faz, baterie li ion 710Ah + ve vystavbě dalších 300A
kvako1
 
Příspěvky: 381
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod luge » pát srp 30, 2019 11:23 am

Tri ako som pisal a vidno na fotke na FV a styry na ebikoch,kazda ma vlastnu adresu,nerusia sa navzajom.
luge
 
Příspěvky: 617
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » pát srp 30, 2019 11:55 am

luge píše:Tri ako som pisal a vidno na fotke na FV a styry na ebikoch,kazda ma vlastnu adresu,nerusia sa navzajom.

ok dik moc
viewtopic.php?f=55&t=4724&start=300
FVE 7,5kWp na trackeru, 3xpip5048 3faz, baterie li ion 710Ah + ve vystavbě dalších 300A
kvako1
 
Příspěvky: 381
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm

PředchozíDalší

Zpět na Ostrovní elektrárny

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'