Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned led 17, 2021 7:56 am
Geofil píše:Dobrý den, moc prosím o radu, mám doma nevyužité panely sice s malými Watty 55, ale rád bych je využil...chtěl bych ten systém gridfree mikroměnič, ale tam je mnohem nižší napětí na vstupu než produkují mě panely....prosím o radu jak to udělat, co koupit nebo vyrobit....abych buď snížil napětí, nebo je využil či zapojil, aby fungovalo na tom mikroměniči...panely viz foto....moooc děkuji za rady, děkuji
Pan Taum píše:Tohle by melo pobrat 90v max. Je to ale na hrane. http://www.ostrovni-elektrarny.cz/index ... sun-1000gh
mati píše:Geofil píše:Dobrý den, moc prosím o radu, mám doma nevyužité panely sice s malými Watty 55, ale rád bych je využil...chtěl bych ten systém gridfree mikroměnič, ale tam je mnohem nižší napětí na vstupu než produkují mě panely....prosím o radu jak to udělat, co koupit nebo vyrobit....abych buď snížil napětí, nebo je využil či zapojil, aby fungovalo na tom mikroměniči...panely viz foto....moooc děkuji za rady, děkuji
Já bych to udělal tak , že : dokoupil MPPT regulátor odpovídající ampéráže ( v bazaru se občas najde za slušnou cenu ) a baterii za cenu šrotu a konvertoval energii z panelů na 48V - potom to každý mikroměnič kousne a navíc budeš mít nějakou i "akumulovanou" energii na dobu nízké výroby.. Není to bezestrátový , ale měnič nebude vydávat případné kouřové signály.
To diablo007 : proč nesnižovat , když už tu levnou střešní krytinu má doma..
diablo007 píše:mati píše:Geofil píše:Dobrý den, moc prosím o radu, mám doma nevyužité panely sice s malými Watty 55, ale rád bych je využil...chtěl bych ten systém gridfree mikroměnič, ale tam je mnohem nižší napětí na vstupu než produkují mě panely....prosím o radu jak to udělat, co koupit nebo vyrobit....abych buď snížil napětí, nebo je využil či zapojil, aby fungovalo na tom mikroměniči...panely viz foto....moooc děkuji za rady, děkuji
Já bych to udělal tak , že : dokoupil MPPT regulátor odpovídající ampéráže ( v bazaru se občas najde za slušnou cenu ) a baterii za cenu šrotu a konvertoval energii z panelů na 48V - potom to každý mikroměnič kousne a navíc budeš mít nějakou i "akumulovanou" energii na dobu nízké výroby.. Není to bezestrátový , ale měnič nebude vydávat případné kouřové signály.
To diablo007 : proč nesnižovat , když už tu levnou střešní krytinu má doma..
Pokud si koupíš za levno Amorfy tak kolik bude stát DC DC snižující zdroj o výkonu řekněme 2kw nevím tedy kolik má panelů ani jak výkony mikromenic ale pokud ho bral na eshopu lze třeba ještě don14 dní vrátit a rovnou bych to řešil tak abych vybral měnič co bude napětím odpovídat jednoduché řešení by u mne mělo přednost než před pretechbizovanim něčeho co má být asi nizkonakladove
Geofil píše:jestli jsem to pochopil správně, musel bych řešit novou elektroinstalaci..
abrams píše:Zdravím ,
provozem off-grid měniče najímž budete přímo napájet spotřebiče rozhodně nic nepokazíte ni neriskujete
. V principu se jedná o UPS se solárním dobíjením . Jakýkoli střídač připojený k DS je potenciálním strůjcem ilegálních přetoků alijas dodávek el. do DS
. Téměř 100% bezpečné jsou měniče nepřipojené či nepřipojitelné k DS .
Řešeních je spousta , od natahaných prodlužek od měniče k vybraným spotřebičům jejichž přívodní vidlice je zapotřebí manuálně přepojovat mezi zásuvkou na zdi a zásuvkou od měniče , až po kompletní přepínání celého či částiv rozvaděči
. Ovšemže každé řešení má své klady i zápory , nějak se vždy začíná . Díky tomuto fóru bylo , je a bude mnoho nováčků ušetřeno chyb jimiž si prošli mnozí členové a podělili se o ně
.
Pro info , měnič mění DC proud na AC proud vlastním řízením . Střídač potřebuje ke své činnosti AC napětí z DS jímž se řídí.
Každýse počítá k dobru , každá kWh neodebraná z DS je tuplem k dobru
.
Elektronům zdar
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků