Stránka 1 z 1

Victron a HDO problem.

PříspěvekNapsal: stř lis 27, 2019 1:13 pm
od dano
Cital som o probleme z Victronom, ktory ma jars10 a nieco malo som nasiel aj v starsich prispevkoch, ale nic konkretne ani nijake riesenie. Mam EasySolar 1600VA a mam tiez tento problem, pravidelne pisem na support Victronu a zatial to nevyriesili. Posledne mi Daniël Boekel (level3 support) napisal, ze maju uz nejaky simulator siete a vraj pracuju na odstraneni zavady, uz sa nejaku dobu neozval, tak mu zas napisem, len by ma zaujimalo kolko ludi ma tento problem, ake produkty od Victronu maju a aka je frekvencia HDO, ktora sposobuje tento problem.

Re: Victron a HDO problem.

PříspěvekNapsal: stř lis 27, 2019 1:26 pm
od goodbie
dano píše:Cital som o probleme z Victronom, ktory ma jars10 a nieco malo som nasiel aj v starsich prispevkoch, ale nic konkretne ani nijake riesenie. Mam EasySolar 1600VA a mam tiez tento problem, pravidelne pisem na support Victronu a zatial to nevyriesili. Posledne mi Daniël Boekel (level3 support) napisal, ze maju uz nejaky simulator siete a vraj pracuju na odstraneni zavady, uz sa nejaku dobu neozval, tak mu zas napisem, len by ma zaujimalo kolko ludi ma tento problem, ake produkty od Victronu maju a aka je frekvencia HDO, ktora sposobuje tento problem.

Frekvence HDO je 216a2/3Hz co tahle frekvence může rušit??

Re: Victron a HDO problem.

PříspěvekNapsal: stř lis 27, 2019 4:57 pm
od dano
Najcastejsie je to 216.66 Hz, ale v ramci CR a SR sa pouzivaju v roznych lokalitach aj ine f 183.33Hz, 191Hz, 283.33Hz, 760Hz, 1060Hz a preto by ma zaujimalo ci to rusi iba 216.66Hz. Frekvencie na HDO su umyselne navrhnute tak aby to nevychadzalo na harmonicke 50Hz, ale Victron s tym ma problem, teda minimalne niektore ich produkty a to este v zavislosti, ktore nastavenie (rezim prevadzky, asistent) je pouzite, najviac sa to prejavuje pri ESS, ale aj v HUB1, alebo HUB4 sa to da spoznat. Dost dlho mi trvalo, kym som presvedcil support Victronu, ze je to naozaj problem.

HDO.png

Re: Victron a HDO problem.

PříspěvekNapsal: stř lis 27, 2019 7:34 pm
od Dagus
A co použít síťový filtr? To by nepomohlo? Nevím jak moc je strmý, ale třeba to victronu pomůže.

Re: Victron a HDO problem.

PříspěvekNapsal: stř lis 27, 2019 9:13 pm
od jars10
Síťový filtr neumím spočítat. Byl jsem ale při diskusi s dodavatelem ubezpečen, že už je to napadlo, ale že by při požadovaných parametrech vyšel nereálně.
Co se týká HUB4, tak ten mi nezlobí. Ale zase nenabíjí dle rozvrhu, takže se teď nedá používat.

Re: Victron a HDO problem.

PříspěvekNapsal: stř lis 27, 2019 9:46 pm
od PavelR
O tomto problému s hdo jsem již zde psal. Síťový filtr na tuto frekvenci s dostatečnou strmostí a schopností přenést požadovaný výkon vychází nereálně velikostně, hmotnostně, finančně.

Už jsme díky tomuto nešvaru předělávali jednu instalaci z victronu na studer. (Studer není jiná liga to je úplně jiný sport ...)
Moje zkušenost je že s ess tento problém je. Na hub4 ne, akorat nám střídače pod hub4 hlásili přehřátí i když se žádné přehřátí nekonalo. Takže sw problém.

Bohužel podpora victronu je naprosto tristní. Prostě na toto serou i když je to očividně sw problém když střídač v ess reaguje a v hub4 nereaguje na cca 4,5 harmonickou.
Takže kecy o simulátorech sítě beru s rezervou. Co jako chtějí simulovat když hub4 toto nedělá? Tam bude zakopaný pes


Bohužel. Problémy a podporu tohoto typu bych očekával od čínských výrobců a ne od top značek. A proto i když používám victron mppt a venus os tak nechci jejich strizdac do hybridu pac v tom mají jalové softvér.

Re: Victron a HDO problem.

PříspěvekNapsal: stř lis 27, 2019 10:12 pm
od dano
Len je zaujimave, ze to nerobia vsetky ich invertory, na jednej instalacii je MultiPlus 24/3000 v ESS a ziaden problem, ale neviem preco, signal HDO 216.66Hz tam je, este vyskusam zmerat aku hodnotu ma to tonove napatie HDO v mieste instalacie. Na EasySolare je signal HDO je velmi dobre pocut na brume trafaku.

Re: Victron a HDO problem.

PříspěvekNapsal: stř lis 27, 2019 10:52 pm
od PavelR
Na victronu to je pekne slyset taky.
Proste to vypne invertovani nebo nabijeni dle situace a hede primo ze site.
Jsi si jistý ze to nedela?

Re: Victron a HDO problem.

PříspěvekNapsal: čtv lis 28, 2019 6:21 am
od dano
Ano som si isty, lebo to viem porovnat s tym co mi robi EasySolar, ten to totalne rozhodi tak, ze aj vykon zo solaru je 0W, na tom MultiPlus-e to chodi v mode ESS korektne, pre istotu overim este vysku napatia povelu HDO.

Re: Victron a HDO problem.

PříspěvekNapsal: čtv lis 28, 2019 5:15 pm
od PavelR
tzn na 24V multiplusu to nedela na 48V mutliplusu jo. Takze to je proste sw bug na kterej Victron z vysoka kali. Dalsi duvod si nekupovat jejich stridac. Smutne.

Re: Victron a HDO problem.

PříspěvekNapsal: sob led 25, 2020 6:12 pm
od Dagus
Ahoj chlapi, nemohli by jste napsat na jaké frekvenci hdo jsou vaše instalace kde to dělá? Já jsem Liberec, tak je to tu přeci jen jiné než jinde.

Re: Victron a HDO problem.

PříspěvekNapsal: sob led 25, 2020 6:28 pm
od FRSO
Dagus píše:Ahoj chlapi, nemohli by jste napsat na jaké frekvenci hdo jsou vaše instalace kde to dělá? Já jsem Liberec, tak je to tu přeci jen jiné než jinde.

Pro vysílání signálu HDO se v ČR používají frekvence 183.33 Hz, 216.66 Hz, 283.33 Hz, 760 Hz a 1060 Hz, dělá to tuším nejvíc ta druhá. HDO je základní nosná frekvence, jednotlivé kódy jsou na ni namodulovány.

Re: Victron a HDO problem.

PříspěvekNapsal: sob led 25, 2020 7:13 pm
od dano
U mna je to 213.66 Hz.

Re: Victron a HDO problem.

PříspěvekNapsal: sob led 25, 2020 7:27 pm
od Dagus
Bylo by zajímavé zjistit, jestli to nedělá jen na té 216tce. Respektive jak se to má chovat? Co přesně ten měnič má dělat? Mám 24V verzi, tak nevím jestli mi to bude taky dělat, ale zajímá mě co by to kdyžtak mělo dělat.

Re: Victron a HDO problem.

PříspěvekNapsal: sob led 25, 2020 9:07 pm
od PavelR
Menic pri vysilani hdo ma delat jediny. Menit. Nic vic

Na jinych frekvencich bohuzel nemuzu rict. Treba se nekdo z mistnich kteri maji multiplusy a quatra zjisti jakou frekvenci se vysila a reknou