Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je úte črc 17, 2018 4:46 pm


Pomoc, vymena Victron 5Kw za iny, vykonnejsi menic

Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.
Další

Pomoc, vymena Victron 5Kw za iny, vykonnejsi menic

Příspěvekod badumi1 » stř čer 27, 2018 4:44 pm

Zdravim vas,

Viete poradit aky menic by som mohol vymenit za aktualny Victron 5Kw multiplus? Mam jednofazovy system napojeny stykacovou sadou na trojfazovy 25A istic od elektromera. Ide o to ze chcem vacsi vykon menica a kupa 8kw-10kw Victron je velmi nakladne a pritom realne davaju o dost mensi vykon pri teplote nad 25 stupnov. Napr 5Kw mi da len 3750W z 5Kw.
Pripadne dva menice zapojit aby som mal sucet vykonu, dokaze to Affekta AX seria. Mate niekto skusenosti? Baterie mam 3 ks Pylontech U2000B nizko napatove cize aj menic musi byt prisposobeny tymto bateriam. Denna spotreba cca 50Kw takze sa mi stava casto ze sa prepne na trojfazu (sposobuje vypnutie servera a pod), vacsim menicom by som docielil vacsi vykon FTV + gridu a nemuselo by sa 25A casove rele prepnut do trojfazy.

Za kazdu radu som povdacny. Na streche mam 18 panelov na juh a 3 na vychod, 3ks do stringu.

Dakujem
badumi1
 
Příspěvky: 14
Registrován: pon srp 01, 2016 8:37 pm
Reputation: 0

Re: Pomoc, vymena Victron 5Kw za iny, vykonnejsi menic

Příspěvekod kybos » stř čer 27, 2018 5:16 pm

7,5 kWp poly +3x Tristar MPPT60 (>30 MWh) + 48V VRLA 540 Ah + LiFePO 300 Ah + UPS 6kW
Uživatelský avatar
kybos
 
Příspěvky: 1387
Registrován: sob zář 08, 2012 9:40 pm
Reputation: 103

Re: Pomoc, vymena Victron 5Kw za iny, vykonnejsi menic

Příspěvekod rva » stř čer 27, 2018 5:45 pm

Alternativně Axperty s paralelní kartou, buď samostatně, nebo rovnou v nějakém setu jako https://www.aliexpress.com/item/15kVA-12KW-48VDC-Solar-Hybrid-Inverter-with-60A-MPPT-Solar-Controller/32570231215.html, ale nevím, jaké napětí dané baterie potřebují.
_______________________________________________________________________
10.5kWp, 48V LiFePo4 250Ah,
EPSolar 60A/150V ET6415N + Axpert pwm 4kW PIP4048HS + Axpert mppt 4kW PIP4048MS
rva
 
Příspěvky: 818
Registrován: úte dub 23, 2013 9:21 am
Reputation: 62

Re: Pomoc, vymena Victron 5Kw za iny, vykonnejsi menic

Příspěvekod Botas » stř čer 27, 2018 8:32 pm

Jen blbost nemuze snizeny vykon mnenice zpusobovat baterie kdy ma davat nominalne 25a na baterii a v maxu 50 a.coz by pri trech kusechasi mnelo stacit ale asi je tam vysi teplota dle popisu tak to muze managment trochu krouhat?jen napad
Botas
 
Příspěvky: 201
Registrován: pon pro 03, 2012 8:53 pm
Reputation: 9

Re: Pomoc, vymena Victron 5Kw za iny, vykonnejsi menic

Příspěvekod badumi1 » stř čer 27, 2018 8:51 pm

Cont. output power at 25°C (W) 4000
Cont. output power at 40°C (W) 3700

Proste cez neho nedostanem viac ako su tieto limity. Aby isiel na 4000w, musel by byt niekde v zime :)
Z kazdej baterky dostanem 25A, tam problem nie je ale nie vtedy ked mam vykon z panelov napr 3000w a pricucne sa baterka do hranice napr 3700 a potom uz len sa pripoji siet ak je vacsi pozadovany odber a to je jeden z dovodov preco potrebujem radu, ktory menic vymenit za Victron alebo k nemu pripojit iny a aky.

Botas píše:Jen blbost nemuze snizeny vykon mnenice zpusobovat baterie kdy ma davat nominalne 25a na baterii a v maxu 50 a.coz by pri trech kusechasi mnelo stacit ale asi je tam vysi teplota dle popisu tak to muze managment trochu krouhat?jen napad
badumi1
 
Příspěvky: 14
Registrován: pon srp 01, 2016 8:37 pm
Reputation: 0

Re: Pomoc, vymena Victron 5Kw za iny, vykonnejsi menic

Příspěvekod mobilik » stř čer 27, 2018 9:05 pm

A tu sa smeju z cinskych PJ 5kW a pozeram ze victron to iste. :mrgreen:
Takze tych 5kW je malajziskych ci kto to vyraba. :-D

Axpert do 10kW idem riesit ja. Uz mam objednane.
Inak pozor na cinske kopie tajwanskych menicov co sa predavaju na ali. Potom sa nedaju reklamovat. ;-)

Axpert ma vysoku spotrebu naprazdno, ale 5kW da.
mobilik
 
Příspěvky: 1678
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)
Reputation: 147

Re: Pomoc, vymena Victron 5Kw za iny, vykonnejsi menic

Příspěvekod rottenkiwi » čtv čer 28, 2018 1:27 am

A prečo to neporiešiť 2000 W ongrid pripojenom na baterky + výstup Multiplusu.
http://ostrovni-elektrarny.cz/index.php ... -sun-2000g

Každý menič má pri zvýšenej teplote derating, či je to Axpert, Victron alebo PJ.
BTC: 1LWBcqUCX4UiTgzxTmsfyL83KG8DQiq2gd LTC: LX4UmmYHzT293zcJJ4BjTcPTRSHoLWLDn7
Vodík LiFePO charge BMS SEI formation Float IBM Quantum NREL eff. 787 Dreamliner Issue Rado Danilák Online-monitoring
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 1500
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK
Reputation: 57

Re: Pomoc, vymena Victron 5Kw za iny, vykonnejsi menic

Příspěvekod mobilik » čtv čer 28, 2018 5:33 am

Nemam ten pocit ze aj axpert. Je to HF a ked idu prebytky + cerpadlo v bazene tak mam aj 6 hodin 2,3kW odber a ide stale bez problemov. Je to axpert 2,4kW.
To iste na 4kW menici, nema problem ist takto trvalo. Mam to odskusane...
mobilik
 
Příspěvky: 1678
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)
Reputation: 147

Re: Pomoc, vymena Victron 5Kw za iny, vykonnejsi menic

Příspěvekod rottenkiwi » čtv čer 28, 2018 5:48 am

No ale prečo by menič, ktorý má nižšiu účinnosť a vyššiu vlastnú spotrebu
mal dávať lepšie výsledky pri tej istej teplote, ako menič, ktorý má vyššiu
účinnosť a nižššiu vlastnú spotrebu ? To je predsa proti fyz. zákonom :) ergo
proti Vesmíru, to by som chcel vidieť na vlastné oči :), že by Vesmír išiel
sám proti sebe ? Ergo neplatí zákon zach. informácie ergo zákon zach. energie ?
BTC: 1LWBcqUCX4UiTgzxTmsfyL83KG8DQiq2gd LTC: LX4UmmYHzT293zcJJ4BjTcPTRSHoLWLDn7
Vodík LiFePO charge BMS SEI formation Float IBM Quantum NREL eff. 787 Dreamliner Issue Rado Danilák Online-monitoring
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 1500
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK
Reputation: 57

Re: Pomoc, vymena Victron 5Kw za iny, vykonnejsi menic

Příspěvekod RRR » čtv čer 28, 2018 6:41 am

mobilik píše:A tu sa smeju z cinskych PJ 5kW a pozeram ze victron to iste. :mrgreen:
Takze tych 5kW je malajziskych ci kto to vyraba. :-D



Jestli to nebude tím, že Victron má výkon 5kVA a ne 5kW. Takže Victron na rozdíl od většiny čínských výrobců nelže!
Uživatelský avatar
RRR
 
Příspěvky: 144
Registrován: pon led 09, 2012 7:24 pm
Reputation: 5

Re: Pomoc, vymena Victron 5Kw za iny, vykonnejsi menic

Příspěvekod rottenkiwi » čtv čer 28, 2018 6:45 am

Určite lacnejšie vyjde priviesť k Victronu chladný vzduch, ako kupovať nový menič.
BTC: 1LWBcqUCX4UiTgzxTmsfyL83KG8DQiq2gd LTC: LX4UmmYHzT293zcJJ4BjTcPTRSHoLWLDn7
Vodík LiFePO charge BMS SEI formation Float IBM Quantum NREL eff. 787 Dreamliner Issue Rado Danilák Online-monitoring
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 1500
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK
Reputation: 57

Re: Pomoc, vymena Victron 5Kw za iny, vykonnejsi menic

Příspěvekod mobilik » čtv čer 28, 2018 7:12 am

Pani, je to tak ako pisem. Kiwi, mas taky menic doma? Skusal si ho? Ja ano a to co pisem plati. Trvalo dokaze davat svoj menovity vykon v pohode.
Mam to otestovane. Odporova zataz+cerpadlo na hranici a ide to tak.
Akpert je sice taiwan ma vysoku spotrebu, ale nieje to az taky zly menic.
Nebudte uzkoprsy a nepozerajte vzdy len na victron ako na spasu sveta pls...
Victron je dobry nezhazdujem ho, len pisem svoje skusenosti a dodavam ze to iste roby aj PJ. Ci to nebude trafom ktore sa casom prehreje.......
A vidiet si to este mohol, prevadzkoval som ho takto rok. Momentalne uz nieje, cakam na nove axperty. Potom kludne mozes prist ukazem ti to.
mobilik
 
Příspěvky: 1678
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)
Reputation: 147

Re: Pomoc, vymena Victron 5Kw za iny, vykonnejsi menic

Příspěvekod RRR » čtv čer 28, 2018 7:19 am

No jestli je hlavní spotřeba přes den, tak bych místo MPPT použil normální on-grid měnič na výstupu AC-OUT MultiPlusu (HUB-2). Potom by vyrobená energie z FVE nemusela procházet přes MultiPlus ale sečetl by se výkon obou zdrojů.
Přílohy
Victron-HUB2-Layout_1024_jpg.jpg
Uživatelský avatar
RRR
 
Příspěvky: 144
Registrován: pon led 09, 2012 7:24 pm
Reputation: 5

Re: Pomoc, vymena Victron 5Kw za iny, vykonnejsi menic

Příspěvekod rottenkiwi » čtv čer 28, 2018 7:31 am

Keď raz budem bohatý a zdravý, tak si kúpim Victron aj Axpert, dám ich vedľa
seba a budem ťahať 4000 W s cos fi = 0.8 a uvidíme, ktorý skor vypne na preťaženie :)
BTC: 1LWBcqUCX4UiTgzxTmsfyL83KG8DQiq2gd LTC: LX4UmmYHzT293zcJJ4BjTcPTRSHoLWLDn7
Vodík LiFePO charge BMS SEI formation Float IBM Quantum NREL eff. 787 Dreamliner Issue Rado Danilák Online-monitoring
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 1500
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK
Reputation: 57

Re: Pomoc, vymena Victron 5Kw za iny, vykonnejsi menic

Příspěvekod mobilik » čtv čer 28, 2018 7:33 am

Kiwi v prilohe mas meranie, naryhlo som nasiel len dva nahlady, zial nemam cas to zlozito vyhladavat, ale aj to staci ako dokaz ze axpert s tym nema problem...
Podotykam je to 2,4kW model.

1. obrazok je ako ide na 2,1kW viac ko dve hodiny
2 hodiny 2,1kW.JPG




2. obrazok ide na hranici svojho maxima, zial tam mi uz termostat vypinal bojler, ale ide to v pohode.

2 hodiny na maxime.JPG


EDIT 1: Este musim napisat ze v technickej miestnosti mam stale cez 30°C, ak je bojler na 72°C tak aj 35°C a axpert mi nikdy nevypadol, na prehriatie a podobne, aj ked ventilatory hucia na plno. Je to ina topologia menica.



Kiwi nezahovaraj, realita je trosku ina a zial mrcis na nieco s cim nemas ziadne skusenosti.
Pozry si meranie. Aj ked viem ze aj tam nieco najdes a budes spekulovat.
mobilik
 
Příspěvky: 1678
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)
Reputation: 147

Re: Pomoc, vymena Victron 5Kw za iny, vykonnejsi menic

Příspěvekod rottenkiwi » čtv čer 28, 2018 7:44 am

No skúsenosť mám s Victronom, že ťahá celý deň 1300 a v zime dá 1800
a má 1600 VA, takže ak aj Axpert toto dokáže, tak je to OK.
Ale verím reálnym veciam, nie výmyslom, že niečo s 90 až 93 %
úč. sa lepšie chladí pri rovnakých podmienkach, ako s 96 %-nou éta.

Strat. výkon pri 5000 VA je u 90 % úč. 555 W.
Strat. výkon pri 5000 VA je u 96 % úč. 208 W.

Zatiaľ ma nikto nepresvedčil, že 555 < 208. :)
BTC: 1LWBcqUCX4UiTgzxTmsfyL83KG8DQiq2gd LTC: LX4UmmYHzT293zcJJ4BjTcPTRSHoLWLDn7
Vodík LiFePO charge BMS SEI formation Float IBM Quantum NREL eff. 787 Dreamliner Issue Rado Danilák Online-monitoring
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 1500
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK
Reputation: 57

Re: Pomoc, vymena Victron 5Kw za iny, vykonnejsi menic

Příspěvekod mobilik » čtv čer 28, 2018 7:50 am

Presne som toto cakal.
Ako som pisal v miestnosti je aj kludne 35°C a ide to v pohode. Tak ty ver svojej fyzike a ja budem verit svojmu Taiwanskemu meniu, ktory za lacne peniaze poriesi elektrinu aj ked z nizsou ucinnostou a bez modrej farby.

Kiwi je rozdiel LF a HF v HF sa nepriehrieva velke trafo, ale to ti fyzika nepovie.
Sorry
mobilik
 
Příspěvky: 1678
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)
Reputation: 147

Re: Pomoc, vymena Victron 5Kw za iny, vykonnejsi menic

Příspěvekod josse » čtv čer 28, 2018 7:53 am

rottenkiwi píše:A prečo to neporiešiť 2000 W ongrid pripojenom na baterky + výstup Multiplusu.
http://ostrovni-elektrarny.cz/index.php ... -sun-2000g

Každý menič má pri zvýšenej teplote derating, či je to Axpert, Victron alebo PJ.
Tak tohle obecně neplatí. 4kW Axpert dává trvale 4500W a to v zimě nebyl. A jsou zapojovat paralelně když má člověk dost baterek.
12x GWL Poly 300Wp 72 cells, 1x Axpert MKS 48V 4000W, 188P14S 18650 (300Ah) + 210xPytlík 4Ah (14S15P 58Ah) + 4x Dual Purpose 180 Ah, https://emoncms.trenet.org/dashboard/view?id=3
josse
 
Příspěvky: 127
Registrován: úte úno 14, 2017 9:35 pm
Reputation: 26

Re: Pomoc, vymena Victron 5Kw za iny, vykonnejsi menic

Příspěvekod rottenkiwi » čtv čer 28, 2018 8:03 am

Tak keď sa im to trafo menej hreje, ergo má menšie tep. straty, tak prečo ten menič
nemá vačšiu úč. ako 0.95, nemá menšiu kĺudovú spotrebu ako 20 W a nemá prijateĹný
rozsah napatia, napr. 18 až 34 V pre 24 resp. 36 až 67 V pre 48 V systém ?
Prečo tam poriadne nefunguje nabíjanie, keď každý sa tu radí, prečo mu Axpert
nenabíja tak, ako tvrdí niekto, kto je autorom manuálu ?

To že som nemal Axpert doma, neznamená že som si nepozrel 1000-ky videí po svete,
kde ľudia robili presné merania a porovnávali svoje merania s tvrdením v manuáli
a realita bola taká, že manuál klamal v prospech výrobcu.

Nie som za Victron, ani proti Axpertu. Som za presné merania.
BTC: 1LWBcqUCX4UiTgzxTmsfyL83KG8DQiq2gd LTC: LX4UmmYHzT293zcJJ4BjTcPTRSHoLWLDn7
Vodík LiFePO charge BMS SEI formation Float IBM Quantum NREL eff. 787 Dreamliner Issue Rado Danilák Online-monitoring
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 1500
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK
Reputation: 57

Re: Pomoc, vymena Victron 5Kw za iny, vykonnejsi menic

Příspěvekod gupa » čtv čer 28, 2018 8:10 am

Tisícve řečí nanic. Dej sem výpis z konfigurace z VEConfigure, sděl co spotřebuje 30kW denně, jestli je to nepřerušovaná spotřeba jestli ano jaká je hodnota spotřeby ve W minimální, jaká maximální, pokud máš přehřátý měniře protože jsou umístěny v horku, stačí přeci aktivovat jedno relé co menič má a spouštět turbínu nebo ventilátor který celý prostor s měniči ochlazuje lépe, atd, atp. Měnit Victrony za něco jiného lze, ale proč nevycházet z možných nasekaných instalačních nebo konfiguračních chyb které stejnak u druhých měničů budou zase.
Stále lepší výběr je špatná jízda, než dobrá chůze.
Uživatelský avatar
gupa
 
Příspěvky: 1601
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Reputation: 54

Další

Zpět na Hybridní elektrárny

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Reputation System ©'