Stránka 8 z 8

Re: Hybridni FVE Rosice

PříspěvekNapsal: ned říj 20, 2019 6:18 am
od redcrown
Co myslíte, šlo by nainstalovat měniče na bok skříně? Mechanicky by to asi nebyl problém, ale co jiné aspekty?

Re: Hybridni FVE Rosice

PříspěvekNapsal: pon říj 21, 2019 9:50 am
od willcz
Tak jsem provedl propojení a nabíjím.
Nakonec jsem ty Pylony připojil až na terminály těch Winstonu, tzn by měření SOC mělo být relativně OK.
napětově jsem Winstony nastavil takto:
Nabíjecí napětí 53,2V => 3,54V/článek
vybíjení min 47,2V => 3,14V/článek
Bypass 3,55V

těch 3,55 mi nedělá radost, ale musím zjistit jak hrábnout do nastavení Pylonu, chtěl bych max 3,5V
a nabíjet na 3,45V. Jen nevím jestli to půjde.

Re: Hybridni FVE Rosice

PříspěvekNapsal: pon říj 21, 2019 9:52 am
od Vitek
Mnoho šťastných motohodin resp MWh

Re: Hybridni FVE Rosice

PříspěvekNapsal: pon říj 21, 2019 9:54 am
od willcz
redcrown píše:Co myslíte, šlo by nainstalovat měniče na bok skříně? Mechanicky by to asi nebyl problém, ale co jiné aspekty?


Možná by v tom případě bylo zajímavé koupit tu 600x800 a měniče dát zezadu za baterky.
Jen by to chtěo mít přístup ze zadní a přední strany, což nemusí byt jednoduché.

Re: Hybridni FVE Rosice

PříspěvekNapsal: pon říj 21, 2019 7:07 pm
od youda
Pokud jde o ty rackové skříně, tak nejvyšší nosnost (téměř 2 tuny) mají ty, kde jsou vertikální stojny napevno svařené, bez možnosti posunu, a tvoří vlastně kostru celé skříně. Vnější rozměr je typicky 800x1200mm, tak aby se tam vešel 4CPU server a za něj ještě pohyblivé rameno "cable management arm". Server se pak dá bez odpojování kabelů vysunout na lyžích, otevřít, vyměnit komponentu a zase zašoupnout. U některých operací se dnes už servery ani nemusí vypínat. Třeba výměna zdrojů, větráků a dokonce i některých PCIe karet se dá udělat za chodu. Typicky jsou takto dělány skříně Rittal, APC NetShelter, IBM, HPE, DELL. Pro naše použití je ale takový rack nevhodný, protože je zbytečně hluboký a cena nového je cca 40 tisíc Kč.

U levnějších racků je kostra také svařená, ale vertikální stojny jsou jen přišroubované, s možností úpravy jejich front-rear vzdálenosti. Každá stojna defacto visí na 3ks šroubků zatížených ve střihu. Takto vypadá většina racků Triton a jejich nosnost bývá od 400 Kg výše, cena cca 9 tisíc Kč. Vzhledem k tomu, že jedna baterie Pylontech US3000 váží 32Kg, není problém nacpat baterkama celý 42U rack. Důležité je, rozložit zátěž tak, aby baterky nevisely, ale opravdu se opíraly i o zadní stojny. Pro US3000 je 600x600mm ideální velikost.

Kdo má obavu, že se mu to začne kroutit, může každou stojnu podložit rezavou trubkou, tak jako jsem to udělal já. Tím se reálná nosnost dramaticky zvýší:
stojny.JPG

Co se týče montáže jednotlivých baterek, Pylontech k tomu bohužel nedodává žádné lyže. Použít poličku, jak navrhoval Josse se dá, ale jsou s tím spojené tyto problémy:
  • Každá polička má minimálně 1U, takže 3U baterka zabere 4U.
  • Většina poliček s montáží na 4 stojny jsou vachrlaté šmejdy.
  • Každá polička stojí 250 až 1000Kč, dle typu.
Teoreticky by šlo použít krátkou 1U poličku a namontovat ji na dvě zadní stojny. Do takto namontované poličky pak uložit prdelku baterky. Ve předu tedy baterka bude držet přímo na svých "uších", v zadu bude spočívat na poličce. Je však třeba najít takový typ police, který je aspoň o pár mm širší, než baterka. Představit si to dokážu.

Pokud by někdo chtěl mít baterky namontované opravdu robustně, pak je ideální použít lyže pro záložní zdroje APC. Lyže mají proměnnou hloubku a jsou dimenzované na udržení UPSky plné olověných baterek. Zakoupit lze třeba na Ebay:
APC rails.jpg

Absolutně nejlevnější řešení jsou pak ty závitové tyče a šrouby, viz foto výše. Těch 32Kg tyč udrží jak nic a šrouby zajistí, že se vertikální stojny vahou nerozjedou od sebe. Nic moc levnějšího se asi vymyslet nedá, tuším že jedna tyč stojí asi tak 20 Kč. Pozor - nevýhodou závitové tyče je, že baterka se dost blbje dává dovnitř, jelikož po dobu zásunu ji nic nepodpírá ze spodu.

Re: Hybridni FVE Rosice

PříspěvekNapsal: úte říj 22, 2019 12:06 pm
od kodl69
Tay šuplíky od APC znám, kdysi jsem jich měl hromadu ve skříni, protože UPS nebyly v racku... Podobný jsou přibalený i u některejch serverů, mělo by to být zajistitelný v dobré sběrně elektroodpadu. Na druhou stranu, ono by stačilo z 1.5mm plechu naohýbat něco podobnýho, a stojiny dát na míru podle těch držáků, a bylo by to taky za pár peněz.

Re: Hybridni FVE Rosice

PříspěvekNapsal: stř říj 23, 2019 11:23 am
od Dagus
Ipa se rozteče, lepší staré lino.

Re: Hybridni FVE Rosice

PříspěvekNapsal: čtv říj 24, 2019 9:56 am
od zbek
Uvažuji že bych si z L profilu udělal držak 4x Pylontech takovou kostku kde budou naskladane něco jako otevřeny rack . Nemate někdo něco takoveho pro inspiraci ?

Re: Hybridni FVE Rosice

PříspěvekNapsal: čtv říj 24, 2019 11:27 am
od josse
Ty se prodávají stejně jako racky.
https://www.conteg.cz/otevrene-ramy

Inspirace zde...

Re: Hybridni FVE Rosice

PříspěvekNapsal: čtv říj 24, 2019 11:38 am
od jkl2n
nieco podobne pouzivam aj ja na moje pylontech-y

josse píše:Ty se prodávají stejně jako racky.
https://www.conteg.cz/otevrene-ramy

Inspirace zde...

Re: Hybridni FVE Rosice

PříspěvekNapsal: ned lis 24, 2019 5:40 pm
od mypower.cz
Na základě požadavku zaslaného přes SZ uživatelem willcz bylo toto téma uzamčeno.