Stránka 7 z 8

Re: Hybridni FVE Rosice

PříspěvekNapsal: pát říj 04, 2019 11:18 am
od Vitek
ahoj, olovo … za kwh bude levnější, krom toho že to je asi 1.2 tuny šrotu kterou pořád ve výkupně chtějí jsem se dostal na cenu 100 kč za 1Ah při 48V což je 4,16 kč za Ah v jednom 2V článku

:-) štastný výběr...

Re: Hybridni FVE Rosice

PříspěvekNapsal: pát říj 04, 2019 12:03 pm
od willcz
fuj, olovo ne, ... hlavne když chci rozšiřovat lithium :-)

Re: Hybridni FVE Rosice

PříspěvekNapsal: pát říj 04, 2019 12:05 pm
od rottenkiwi
Keď Winstony budú lepšie chladené, tak vydržia dlhšie ako 10 r., výhoda 16S.
Neviem ako sú na tom 15S Pylon, aká je teplota katódy a anódy,
resp. aspoň aká je teplota obalu článkov.

U Winstonu si človek dá svorky, prepojky a káble aké chce, tým zníži
DC Ripple a ušetrí za menič / alebo aspoň za kondy v ňom /.

Re: Hybridni FVE Rosice

PříspěvekNapsal: pát říj 04, 2019 9:46 pm
od redcrown
Jak je to s funkčností Studer vs Bathrium resp. Pylon?

Re: Hybridni FVE Rosice

PříspěvekNapsal: pát říj 04, 2019 9:56 pm
od brumlaj
Pokud někomu děláš úložiště, tak výrobcem sestavený blok. Záruka je dopředu daná a zákazník ji "neúmyslně" předčasně nezničí vlastní blbostí. Ale také život neprodlouží .....
Domů pro sebe jednotlivé články proto že jsou to jednotlivé články a můžeš si s tím dělat co chceš a provozovat v režimu který chceš Ty a ne který chce výrobce o jehož motivaci se leckdo přesvědčil například u APC.

Re: Hybridni FVE Rosice

PříspěvekNapsal: sob říj 05, 2019 12:17 pm
od willcz
Je to pro me, tzn nemam problem si s tim hrat, ale zatim cenove vychazi lip ten pylon.
mozna kdyby nekdo umel levne nakoupit u GWL, nebo mel odkaz na slusne Winstony, kde je mozne koupit i s fakturou.

Studer s Batriem nebo Pylonem nema problem. Jediny zadrhel je ze nejde oboji zaroven. tzn komunikova jde jen s jednou baterkou. Tedy alespon pokud vim.
Pocitam ze bych ty pylony dal za bocnik batria, tzn SOC by to merilo spolecne a mohlo tak nejak sedet.

Re: Hybridni FVE Rosice

PříspěvekNapsal: sob říj 05, 2019 7:35 pm
od mopadzi
uvažujete komunikaci XCOM-CAN, že?

když jsme u toho, vi někdo něco o BMS kterou mají solarnipanely.cz?

Re: Hybridni FVE Rosice

PříspěvekNapsal: ned říj 13, 2019 7:48 pm
od willcz
Pomalu se blíží doba kdy pořídím ty Pylony.

Řeším ale otázku jak správně umístit měření SOC.
Teď je bočník na cca 10cm kabelu mezi mínusem baterky a bočníkem.
plus sense je pak extra kabel až na vývod baterky.

Pylony by měly být na tom stejně, tzn co nejkratší vodiče mezi baterkou a měřením no a protože rack bude cca 2metry daleko tak už to nebude tak jednoduché. tzn vždy se mi do měření bude motat úbytek na vodičích a bude to dělat bordel v SOC.

Sense na plus můžu dát jako extra vodič, ale co s tím mínusem?

Nenapadá někoho zázračné řešení krom youdovatého kabelu 150mm2?

Re: Hybridni FVE Rosice

PříspěvekNapsal: pon říj 14, 2019 9:59 am
od j0hn
Měřit napětí dalším párem vodičů mimo silové nejde?

Re: Hybridni FVE Rosice

PříspěvekNapsal: pon říj 14, 2019 10:06 am
od willcz
ten měřič SOC je přímo přišroubovaný na bočník. tzn mínus pól měření je i mínus pól baterky.
kdyby měl měřič SOC vlastní káblík na mínus tak jej tak můžu zapojit.
takto budu jen paralelně dávat další drát k tomu silovému a velké proudy potečou oběma vodiči.

například BSP500 od Studer má 4 vodiče, 2 bočník, 2 napětí, tam se to dá rozdělit.
ShuntMon od Batria bohužel ne :-(

Re: Hybridni FVE Rosice

PříspěvekNapsal: pon říj 14, 2019 10:20 am
od willcz
Možná to ale zbytečně řeším. říkám si že když připojím novou baterku přímo na starou, tzn + a - tak by to mohlo jít.

Re: Hybridni FVE Rosice

PříspěvekNapsal: pát říj 18, 2019 4:59 pm
od willcz
V pondělí počítám že vyřadím tu jednu Winstonku a zkusím připojit Pylony.
Uvidím jak si to bude spolu rozumět...
Pylon bude zatím bez komunikace.

pylon.jpg

Re: Hybridni FVE Rosice

PříspěvekNapsal: pát říj 18, 2019 7:05 pm
od redcrown
Ta jarmara vypadá, že u 4 cihel nezůstaneš:)

Re: Hybridni FVE Rosice

PříspěvekNapsal: sob říj 19, 2019 6:56 am
od redcrown
Cítím se být nakažen chtíčem skříň. Jen přemýšlím, jakou půdorysnou velikost zvolit. Přemýšlím nad š.800 h.600. Dává to smysl, nebo pro bateriové úložiště stačí 600x600. Vycházím ze skutečnosti, že místa není nikdy dost. Jakého doporučujeme výrobce a prodejce?

Re: Hybridni FVE Rosice

PříspěvekNapsal: sob říj 19, 2019 7:30 am
od willcz
Jo jo, už několikrát jsem proklel okamžik když jsem narazil na toto fórum :-)

Rack je pohodlný pro rozšiřovaní. Tak jak psal Youda a když jsem rozvážil +/- tak jsem do toho taky šel.
zatím to bude paralelně s Batriem a když možná časem prodám ty Winstony, tak přejdu komplet na Pylon, ale to předbíhám.

Skříň jsem koupil 60x60, 42U, mám lehce obavy že plná skříň bude mít přetížené nožičky a asi je brzo zruším.
Stejně tak uvnitř ty svislé děrované profily drží vždy jen 6 M6 šroubů, tzn všechny baterky bude držet 24 šroubů.
Kdo ví na jakou zátěž je to počítané.
Ten co mám je rozebíratelný DATACOM 19" stojanový rozvaděč 42U z TS Bohemia, rozebíratelný jsem bral kvůli manipulaci protože jsem to tahal po schodech sám.

Větší než 60x60 nemá podle mě smysl. bude jen víc místa za baterkama, nic víc.

Re: Hybridni FVE Rosice

PříspěvekNapsal: sob říj 19, 2019 10:49 am
od josse
Rozebíratelné mají vždy menší zatížitelnost.
IT věci taky nejsou zrovna lehké, myslím že 1-2U potvory na váhu budou tak stejné jako pylony.
Doporučil bych ty nerozebíratelné, až když neprojdou dveřmi tak slevit.
Máme zkušenosti s Rittal(drahé), Conteg(levné). Oba výrobci uvádějí celkovou zatížitelnost, nebál bych se jí v takhle statickém zařízení překročit cca na 1,3 násobek... Když použijete 1U police které budou dobře přišroubované na všech rozích, bude to celkově tužší, to bych doporučil pro plně obsazený rack více než ty závitové tyče.

Re: Hybridni FVE Rosice

PříspěvekNapsal: sob říj 19, 2019 2:21 pm
od kodl69
Mám podobnou zkušenost, 42U 600x800 je poslední, co jde normálně stěhovat, a větší bednu jsem nikdy neinstaloval. Nerozebiratelný jsou o hodně pevnější. Předse jenom je to prostorovej svařenec. Je fakt, že když se dospodu racku nacpou UPS a baterky, tak to nejaký metráky taky váží. Ale nikdy jsem s tím neměl problém, nikdy se mi to nějak nezkřížilo nebo tak něco. Moje oblíbená značka je Triton, je to pár let, tak kámoš takovouhle skříň prodával, a nikdo to nechtěl, ani za 2kKč...

Re: Hybridni FVE Rosice

PříspěvekNapsal: sob říj 19, 2019 8:06 pm
od Dagus
willcz píše:Jo jo, už několikrát jsem proklel okamžik když jsem narazil na toto fórum :-)

Rack je pohodlný pro rozšiřovaní. Tak jak psal Youda a když jsem rozvážil +/- tak jsem do toho taky šel.
zatím to bude paralelně s Batriem a když možná časem prodám ty Winstony, tak přejdu komplet na Pylon, ale to předbíhám.

Skříň jsem koupil 60x60, 42U, mám lehce obavy že plná skříň bude mít přetížené nožičky a asi je brzo zruším.
Stejně tak uvnitř ty svislé děrované profily drží vždy jen 6 M6 šroubů, tzn všechny baterky bude držet 24 šroubů.
Kdo ví na jakou zátěž je to počítané.
Ten co mám je rozebíratelný DATACOM 19" stojanový rozvaděč 42U z TS Bohemia, rozebíratelný jsem bral kvůli manipulaci protože jsem to tahal po schodech sám.

Větší než 60x60 nemá podle mě smysl. bude jen víc místa za baterkama, nic víc.

Světě div se, každý výrobce udává zatížení. Máš asi tohle, , takže světě div se a pánové držte se, máme to na 500Kg a opravdu to drží ty šrouby na střih. Ono 24x6mm je docela dost když v tom není dynamika. Odkaz třeba zde a 500 je o rozebíratelného normal, takže tomu i věřím.
https://eshop.compos.cz/datacom-19-rack ... 87038.html
Jinak conteg beru už jako zbytečnej luxus pokud to drží jen 10kramů a není třeba žádnej cable managment.

Re: Hybridni FVE Rosice

PříspěvekNapsal: sob říj 19, 2019 8:18 pm
od willcz
U těch šroubů mám pokaždé takový divný pocit.
Jinak děkuju za potvrzení že to ten rack to dá.
Nožičky ale stejně sundám, jsou tam zbytečné, podlaha je rovná dost a kabely půjdou z boku.

Re: Hybridni FVE Rosice

PříspěvekNapsal: sob říj 19, 2019 9:05 pm
od brumlaj
Aby se dalo pod rozvaděčem uklidit, aby nerezavěl od betonu chazeného ve sklepě od země (kondenzace H2O), abych se nemusel shýbat až k zemi, aby případně přivší voda neudělala škodu (už jsme měli v jinak suchém sklepě 5cm vody přes obvodovou zeď domu z v zemi prorezavělého vodovodního potrubí - fakt voda viditelně tekla ze stěny) ..... podkládám rack(y) v rozích na betonové kostky z bývalé reléové telefonní ústředny. Kostky mají v sobě matky, takže se rozvaděč stabilizuje tím betonem. Také vypodložení plechy aby stál rovně je snažší. No a kdo nemá takové kostky může použít 4 kostky zámkové dlažby. U hodně vodou nasáklých podlah podložit kostky ipou či linem.