Poprosím vás, jestli mi můžete odpovědět na postupně pokládané otázky v textu.
Střídač MPP Solar PIP 5048MK má 5kW 48V komunikaci přes USB, bluetooth i díky přídavnému modulu mi posílá data na můj MQTT server.
Baterie je Pylontech 3000US Plus, kterou jsem vybral, aby utáhla rozjezd 1Kw čerpadla, což se povedlo.
Kapacita baterie je 75Ah.
Je v tom 15 life článků.
Provedl jsem nastavení podle návodu pro spojení:
- battery cut of voltage 47,5V (víte co to je? předpokládám že je to odpojení baterie z důvodu vyčerpané kapacity)
- max charging current 40A (tím že nemám panely, tak je to zatím jedno, doporučené je 37A ale to nejde nastavit)
- max AC charging current 20A (dal jsem radši 20, protože mi nevadí pomalejší nabíjení ze sítě a střídač aspoň tak nehlučí, doufám, že to nevadí ba naopak to baterkám pomůže vydržet déle)
- float charging voltage 53,2V (není to moc, někdo tu doporučoval jen 3,45 na článek, což by bylo 51,75V)
- bulk charging voltage 53,2V
Střídač padá do chyby (nízká kapacita baterie), ukazuje mi 19% ač na baterce svítí plné diody a baterie dává 49,6 V.
Pořád hlásí chybu, ač už několik hodin jede z baterky, která má stabilně 49,6 a vybíjecí proud 2-3A, jen když sepne čerpadlo jednou za 10 minut, tak to skočí na 30A, ale napětí furt drží.
Komunikace mezi střídačem a baterkou evidentně nijak nefunguje, protože jsem to celé musel nastavit sám a hlubší údaje baterky ten software střídače neukazuje.
Tedy se pokusím o rekapitulaci otázek.
Když mi jde o to, aby ta baterka i střídač co nejdéle vydržely být funkční.
Mám nějak pohnout s čísly nahoře?
Jak přemluvit střídač, že baterka má dost kapacity, třeba tím, že nastavit to cut-off voltage na 40V (2,66V na článek)?
Je tam k nastevní ještě jakási "equalization" což vůbec nevím co a je a jestli je to potřeba.
Děkuju pěkně