Pekný deň vospolok

Nakoľko som nejakú dobu strávil úpravou Stihl a Metabo aku zariadení tak stále platí to, čo som popísal v príspevkoch u témy AKU nářadí (abrams).
Na úpravu Stihl píly sú najjednoduchšie dve cesty:
a) odstránenie pôvodných akumulátorov z batérie a vyvedenie vodičov na pripojenie externých akumulátorov
b) výmena elektroniky v píle (EC regulátor motora) - strata záruky
Existuje aj tretia cesta a to emulácia komunikácie medzi batériou s pílou, ale mne osobne sa pri testoch podarilo pokaziť? asi 2 týždne starú AP300 batériu, samozrejme oprava v záručnej dobe bola zamietnutá pre porušenie plastovej plomby na skrutke batérie.. Pokaziť píšem z otáznikom zámerne, odišla (asi sa zablokovala) totiž riadiaca elektronika, ktorá je komplet zaliatá epoxidovou hmotou.
Osobne mám doma použité riešenie b) - externá batéria prerobená z originálnej batérie, t.j. elektronika batérie ostáva v batérií, len sa pridá väčší počet paralelných akumulátorov. A to aj u Stihl aj u Metaba. Odstránil som z batérie akumulátory, všetky (aj balančné) vodiče som vyviedol mimo batériu. K nim som pripojil pack batérií a funguje to. Tu však je potrebné akupack nabíjať externou nabíjačkou, pripojenie na originál Stihl nabíjačku môže zablokovať elektroniku batérie. To platí aj u Metaba, jedna riadiaca jednotka batérie (model batérie LiHD ultra M ) odmietala pracovať po nabití na originálnej nabíjačke.
Na nabíjanie upravených externých aku používam 2 x Imax B6 (klon), externé batérie mám zložené z Samsung INR18650-20R 2000mAh - 22A (25ks pre Metabo - 5s5p a 50ks pre Stihl - 10s5p). Ak budete upravovať Metabo LiHD batériu je lepšie zvoliť originálne Sanyo NCR20700A.
Len pre info, v originálnej Stihl batérií sú použité SONY US18650VTC4, rozdiel medzi AP100 a AP200 je ten, že v AP100 je osadených iba polovica batérií, ako je vidieť na obrázku. Po osadení plného počtu článkov sa elektronika nezablokovala, píla fungovala. Avšak nabíjam tieto články externe, už nemám odvahu túto batériu dávať na originálnu nabíjačku a zničiť ďalšiu riadiacu-balančńú elektroniku batérie
Upravenú pílu Stihl po ruke doma nemám, tak pridám aspoň pár nekvalitných foto batérie Stihl a EC regulátora a tiež foto upravenej aku kotúčovej píly od Metaba aj s externou batériou (tu mám doma, obdobný systém riešenia ako u Stihl).. Keď budem mať doma aj reťazovú pílu Stihl, môžem spraviť a poslať foto..
metabo.jpg
metabo_ext.jpg
stihl_bat.jpg
stihl.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.