Je zvláštní že je zde tak málo reakcí na váš výtvor.
Podle mého je to naprosto dokonalý - a téměř beztrátový PWM regulátor pro topné těleso bojleru (u Ostrovních FVE).
(a pokud to opravdu funguje) pak tento relativně jednoduchý system nemůže mít pro své vpoužití snad ani konkurenci!
Stejně tak úžasná mi připadá i AC verze střídače - pro přímého konvertu z DC z panelů - přímo do AC 250V (díky velkým kondenzátrům)
Jestli jsem to správně pochopil u vašeho PWM regulátoru pro bojler(nastavení bodu mppt efektivního napětí panelů) je základem konkrétní zvolená zenerova dioda.
Jakmile se napětí např u 8 panelů 230Wp blíži k hranici 170Volt (západ slunce , nebo mrak) - oscilátor ve vašem PWM začne pulzně zpětnovazebně rozpínat FET aby se udrželo napětí co nejvíše (na úkor snížení výkonu do topného tělesa bojleru)
Zrovna totiž tento problém řeším ,hledám informace , a vidím že jste téměř rozjel seriovou výrobu - bylo by prosím možné si od vás koupit hotový kus , nebo alespoň polotovar ?
Neboť už nevím jak jinak vyřešit problém (mppt) - když je třeba nízký osvit panelů , východ nebo západ - kdy by panely mohli ještě dávat polovinu výkonu - a přitom mi topné těleso FV panely zkratuje.
Mám velice levně pořízené FV panely 10ks 1750Wp , a 8ks 1800Wp (cca 700Kč za kus - měli totiž utržené konektory)
... Zapojeno 2x string paralelně přes Jištění a 2x Shotkyho diody celkový výkon by měl být tedy 3550Wp
Reálný max naměřený výkon je za sluného dne 4 měsíc je max cca 2700W (sklon střechy je jen 11°)... Sice nevím kam se mi ztatilo zhruba 800W ,ale možná to bude ten špatný sklon panelů , nebo snad ještě nebylo to správné počasí ?
Napojen mám tedy především Bojler 200L (2000W)
((+ Paralelně na SS je také napojeno přes 230/20v Pulz zdroj z notebooka = tj: nabíjení do 12V Autobatrie 100Ah přes PWM regulaci = pro kompletní LED osvětlení domu + drobné 12V spotřebiče))
Další spotřebiče v domácnosti jsou zapojeny přímo na stejnosměrný proud z panelů 230V - využívám přes den totiž i přímého bezztrátového napojení na SS 230V ... např. na sporáku jsem si vyčlenil jednu plotýnku na SS , rychlovarnou konvici bez vypínače na SS ,a veškeré pulzní zdrjoe v domě mají svoji SS zásuvku pro přímé využití denní energie z FV panelů (zkrátka vše co je na baterii např: Robo-vysavač, Notebooky , mobily se nabíjí převážně přes den)
Jen se musí dávat pozor na oblouky u spotřebiču s mikrovypínači - viz konvice , a nebo aby se do stejné SS zásuvky nestrčilo trafo , nebo jiná indukce.
Mám tedy 200L/2000W bojler zatím připojený jen provizorně.
A přesto že mám relativně rezervu 3550Wp - přesto se mi nezdá že by to bylo OK ... 200L bojler natopí přes celý slunný den (asi 7hod) těleso 2000W / 225V ... jen max na 60C° (někdy 55 , a jindy 65)
Každé suché těleso 2000W má od výroby vždy 2x topné spirály 2x 1000W paralelně - lehce jsem ho vykuchal a upravil jsem ho na možnost skokové ruční regulace - podle počasí 1). 1000W , 2). 2000W , 3). a nebo v zapojení serii 500W , Ale už mě unavuje několikrát denně toto ručně přepínat. tzn: (ráno 500W , dopoledne 1000W , od 10hod 2000W , později + přebytek asi 600W někam třeba přímotop ... , a k večeru opačně takže jakési ,,podřazování do kopce"

Původně mě napadlo toto nějak automatizovat - pomocným FV čidlem - a podle osvitu řízeně postupně spínat 3x stykače (ale už tak to háže oblouky jako pra-se ..takže nevím jeslti by to přepínací stykač přežil?)
Opravdu by mi ulehčilo život vaše řešení... poprosím o váš buďto o hotový výrobek , polotovar , či tištěný spoj , nebo alepoň radu - či odkaz
Předem moc děkuji a uctivým pozdravem
Jiří (jirkadj@seznam.cz)