Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát led 22, 2021 1:55 am
Marcus81 píše:Ja to nedoporucujem, je tam moznost zvlecenia bleskoveho potencialu. Samostatný je samostetný.
Bavil som sa o tomto aj s projektantom aj revizakom, konktretne o ekvipotencionalnej svorkovnici ktora je zo zakladovej zemniacej sustavy vytiahnuta a vravel mi, ze kreslit to musi, ale zapajat by to nezapajal, ja som toho isteho nazoru. Ja mam samastatne zemnenie, separe od zakladoveho...
marsal64 píše:Marcus81 píše:2, spravit pre fve samostatne uzemnenie, zakopat do zeme pasovinu a par zemniacich tyci? nespajat s existujucim zakladovym zemnicom pod domom!!!
Hm, zrovna toto řeším. Opravdu tedy nespojovat (ani "trochu" v zemi) se svodem hromosvodu? A co spojit "nové" uzemnění a "nový" ekvipotenc. bod s "normálním" uzemněním v existujícím rozvaděči?
kodl69 píše:jasně, pro svodiče T1+T2 by to mělo být 16mm2 CU a zase co nejkratší viz http://www.odbornecasopisy.cz/res/pdf/42919.pdf
na straně 3 je to podrobně popsaný.
shuty píše:hmm, nech ratam ako ratam... obavam sa ze mi tych 24V pre FVE nebude stacit.
skoda ze som predal 5048mk
shuty píše:skusil som nacrtnut moju situaciu pre lepsiu predstavu.
Napada teda niekoho ako do strojovne dotiahnut chybajuce uzemnenie pre prepatovky, menice a pod?
zacinam mat pocit ze najlepsie bude presunut strojovnu na druhu stranu domu hned nad rozvadzac a ekvipotencialnu svorku. na tu svorku napojit medeny vodic, napr 70mm2 a potiahnut hore do strojovne, cca 2 metre a vsetko napojit na to...
alebo napadne niekoho ako to vymysliet aby strojovna zostala tam kde povodne zamyslam?
mdockal píše:Shuty, doufám že bude pracovat stejně dobře jako ten od tebe. Jinak jsem objednával druhý a přišel mi 23.12.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 1 návštěvník