Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned úno 28, 2021 11:27 pm
kodl69 píše:těch bms mám několik, a možná bych to vyčítání přes rs232 taky využil, máš někde ten správnej protokol? já mám akorát to, co mají na stránkách, a to asi bude ta chybná varianta.
To Youda: já prostě to programátorský myšlení nemám a už asi nikdy mít nebudu. Ale aspoň nějak se snažím problém vyřešit. V jakési arduino konstrukci mě přetečení INT proměnné stálo několik dní života, protože výsledky neodpovídaly tomu, co bylo na vstupu a celkem náhodně se to měnilo...
V prílohe je protokol s tým čo som zistil.kodl69 píše:máš někde ten správnej protokol?
kodl69 píše:dík. Je to standartní modbus?
Za článkem 7 budou asi napětí dalších článků, tj do 16s, ale jak to asi je u 20s bms?
Tohle by umožnilo použít tuto poměrně levnou bms i pro řízení vytěžování a regulaci dobíjení...
teď jsem nahlídl na to, co má na stránkách číňan, a na to, že je to anglická verze, tak je tam na můj vkus moc čínskejch znaků https://www.lithiumbatterypcb.com/smart ... -download/
dřív tam byl jinej dokument, a ostatně ani jeden z nich jsme nějak nepochopil...
kodl69 píše:Základem téhle bms je BQxxx od Texas instruments, a vedle toho je atmega 328- tj arduino...
Řešením pro další funkce by bylo zapnout odposlech portu v PC, v nějakým terminálovým programu, provést reverzní výzkum, ale tady ti už neporadím. V aplikaci je možnost i posílat příkazy a sledovat raw data, to by asi taky mohlo poct, ale momentálně mám rozdělaný jiný věci...
Mám v motorce verzi 20s 60A a mám nastavenej vypínací proud 80A a je to v klidu. Už dokonce i někdy při tomhle proudu bms vypnula, a bez destrukce.
Dagus píše:Kup si za 600kč ledničku.
vlkazajac píše:Kde sú meniče, tam batéria nemôže zavadzať, myslím si.
Mráz lionkám neprospieva, zaizolovanie nepostačuje. Batérie nevyrobia toľko tepla a vyhrievať ich v nejakej krabici by bolo kontraproduktívne.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků