Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř led 20, 2021 8:11 pm
lubomirz píše:to mi pride uplne v pohode a tak to ma byt : okolo leta nie je problem vyrobit za den 6:1 kWh/kWp cize pri 6kWp systeme v pohode 36kWh az 40kWh.
Celorocny priemer sa v nasej zemepisnej sirke pohybuje niekde okolo 1000:1 az 1200:1, cize 6kWp system by mal vytlacit okolo 6.5 az 7MWh. Pri dobre orientovanych strechach az do 1400:1, na jednoosom trackeri este 25% navrch.
vždy připravenkodl69 píše:U mě je těch 90kWh v zimě spíš něco jako nesplnitelnej sen. Třeba dneska přišlo 0.6kWh, v poledne byl větší odběr na svícení a drobotinu, co jede přímo z DC větší, než co solár v té chvíli dodával. Nemá cenu se pokoušet v zimě o soběstačnost, pokud to není existenční nutnost někde na samotě. Pokud tohle bude trvat do konce týdne, budu hledat nabíječku, už dnes jsem pod 40% SOC.
i na západě je to bída s nouzí,já mám měníč co umí nabíjet a dá se mu nastavit i čas kdy má zapnout a vypnout schneider to má docela vychytanýMartin P píše:U mne na Vysočině mám za poslední dva dny výkon tak 1,5 až 3 kWh ze skoro 10 kWp. A vůbec to nevypadá, že by se to mělo zlepšit.
Ještě, že jsem udělal ten stykačomat na nabíjení z NT.
Plnépřeji a jsem s pozdravem. Martin P.
goodbie píše:i na západě je to bída s nouzí,já mám měníč co umí nabíjet a dá se mu nastavit i čas kdy má zapnout a vypnout schneider to má docela vychytanýMartin P píše:U mne na Vysočině mám za poslední dva dny výkon tak 1,5 až 3 kWh ze skoro 10 kWp. A vůbec to nevypadá, že by se to mělo zlepšit.
Ještě, že jsem udělal ten stykačomat na nabíjení z NT.
Plnépřeji a jsem s pozdravem. Martin P.
kodl69 píše:Je to tak, mám 3x60A shottky paralelně, teď je na nich 0.2V, protože jima teče cca 1A. Pokud přijde slunko, bude to o,8V a při 60A už je to celkem dost tepla. Na "ideální diodu" se chystám, ale nenašel jsem žádný schéma, který by mi přišlo jako spolehlivá náhrada diody.
To jonas: tyhle diodky jsou k ničemu, pořádný diody najdeš v alternátoru, pokud teda nepotřebuješ závěrný napětí větší než 50V
goodbie píše:kodl69 píše:Je to tak, mám 3x60A shottky paralelně, teď je na nich 0.2V, protože jima teče cca 1A. Pokud přijde slunko, bude to o,8V a při 60A už je to celkem dost tepla. Na "ideální diodu" se chystám, ale nenašel jsem žádný schéma, který by mi přišlo jako spolehlivá náhrada diody.
To jonas: tyhle diodky jsou k ničemu, pořádný diody najdeš v alternátoru, pokud teda nepotřebuješ závěrný napětí větší než 50V
pořádný diody?a co tak použít tohle??
a to je problém si to u diod ČKD dohledat???josse píše:goodbie píše:kodl69 píše:Je to tak, mám 3x60A shottky paralelně, teď je na nich 0.2V, protože jima teče cca 1A. Pokud přijde slunko, bude to o,8V a při 60A už je to celkem dost tepla. Na "ideální diodu" se chystám, ale nenašel jsem žádný schéma, který by mi přišlo jako spolehlivá náhrada diody.
pořádný diody?a co tak použít tohle??
Na pohled to stále můžou být diody na vyšší závěrné napětí a tudíž i větší napětí v propustném směru. Lepší než poslat fotku kusů je lepší poslat VA charakteristiku z datasheetu
Já bych nesouhlasil. Buď se dá použít čtvrtina, v lepším případě polovina. Prostě se soustřeďte na tu ideální dioduDagus píše:To už raději můstek.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot], Semrush [Bot] a 0 návštevníků