od JonasPP » ned črc 15, 2018 12:33 pm
No tak mam doma podarovanu veternu elektrarničku (Ďakujem MareC3k) a za nedlho ju dade osadim.
Prvotny test ukazal,že moje podmienky su viac ako vhodne na prevacku,lebo dostatočny vietor na pekne roztočenie do krasnych otačok tu mam velku časť v roku.
Ale.Zasa to ALE. Bojim sa blesku,aby to neskočilo z 12v vetvy do 48v,teda pôjde iba kusok nad strechu a ta horšia vec,bzuči a svišti ta elektrareň tak hlasno,že aj keď to je zopar desiatok metrov od prveho domu,tak sa isto budu susedia stažovať. Bol som v tom,že ta sklo plastova,alebo laminatova vrtula je tomu na vine,že sa divne rozpadava a všade trčia sklenne vlakna,no tak som ju striekol,nech je hladučka. Pri opetovnom teste sa hluk neskludnil,ale aspoň sa prestal ten material droliť. Ešte jedna vec,generator mal pri teste take točky,že som čakal rozletenie vrtule a do testovacej baterie išlo +-2A. Uvidime ako to bude pri plnej prevacke. Musim ešte predlžiť kormidlo,alebo ako sa to vola,lebo sa turbina rada otoči pri velkom vetre a to original malo asi havariu,tak je kusok nahnute.Žial nechcem to narovnavať,lebo je to asi duralova liatina,teda môže lahunko puknuť. A zabudol som,turbina je iba 12v pri teste sa dostalo napätie najviac na 20v a nema v sebe žiadnu elektroniku,jak novo kupena,iba usmernovaci mostik,aj to home made dorabany,teda aj toto budem musieť poriešiť.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Mix panelov podľa potreby zapojene -9,2kWp papierovo +-5,6kW skutočnych;
48v-PCM-80A+Axpert 2,4KW+PJ 6kW;Li-ion -11kWh
24v-PJ 5kW;NiCd -10kWh
12v-10A MPPT;sin~300W;PB 4kWh