Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv bře 04, 2021 4:47 pm


FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Popis a ukázky samostatných ostrovních elektráren nepřipojených do rozvodné sítě s akumulací energie.
PředchozíDalší

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod rottenkiwi » čtv led 07, 2021 10:30 pm

UEFI je na tej particii, kde je WIN 10.
Ten iso file, nefunguje, je v ňom niečo zle, ale neviem sa dočítať aký je spávny sled bootovania,
čo číta, čo .... ?
Zbohom.
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 4145
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod mypower.cz » čtv led 07, 2021 10:31 pm

marko250 píše:Sorry to mi ušlo,neznám to železo.


No ja nevim, ja se ptam... ale nejsem si jist, ze RPi ma neco jako bios ... :D
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4570
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod marko250 » čtv led 07, 2021 10:52 pm

V tom videu měl stejný problém a vysvětlil to tak,že 2x instaloval ovladač pro USB a tím to zhavarovalo,dal to zpět do noťasu a vytvořil operační systém win 10 na tu SD kartu znova,zpět to vložil do slotu USB2 a normálně se to pak zavedlo.Pak potvrdil,že v USB3 slotu to nebootuje.SD kartu použil stejnou, jen ji strčil do převodky pro USB2.Ale má angličtina je na úrovni houpacího koně. :-) .
JZ-50°/20xChaori 230<dává 5360W> na regl Midnite Classic 150<89A>,JV-90°/12xJinkoSolar 225<davá2700W> + <JZ-90° /8xGWL / Sunny Mono 310<dává 2480W> na regl MakeSkyBlue <60A>,baterka 17s 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič XTH 8000-48V špičkově 21kW
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 2571
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod rottenkiwi » čtv led 07, 2021 10:56 pm

https://fwmotion.com/assets/img/blog/rp ... devmgr.png
https://i1.wp.com/raspberrypi.akaneiro. ... .jpg?ssl=1
https://i1.wp.com/www.virtuallyghetto.c ... C429&ssl=1

Ja to mám na SSD, ale problem nie je v uSD alebo SSD ale v tom iso.
Neviem aký má byť obsah /boot a čo má byt v konfigurákoch.

Boot cez RPI UEFI:
https://youtu.be/kRtwpumJDDY
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zbohom.
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 4145
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod rottenkiwi » pát led 08, 2021 12:06 am

Niečo sa doondilo, tak ešte raz.
https://youtu.be/z_KnLleHvgk
Zbohom.
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 4145
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod rottenkiwi » pát led 08, 2021 5:48 pm

Dá sa zaseknutý inštalátor WIn 10 opraviť pomocou tohoto príkazu ?
https://docs.microsoft.com/en-us/window ... techref-di
Zbohom.
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 4145
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod rottenkiwi » ned led 10, 2021 9:50 am

Rozšírenie pre Raspbian OS 32-bit s roznymi apps a témami.
https://github.com/Botspot/pi-apps
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zbohom.
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 4145
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod mypower.cz » ned led 10, 2021 10:32 am

rottenkiwi píše:Rozšírenie pre Raspbian OS 32-bit s roznymi apps a témami.
https://github.com/Botspot/pi-apps


Ty jo Widle... Hmmm :shock: Ale dobra prace. Mozna by si to zaslouzilo vlastni vlakno.
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4570
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod rottenkiwi » ned led 10, 2021 10:33 am

Tak ho treba vytvoriť, ja neviem kde a aký nazov.
Dal by som tam ukažky 90 GB imagov roznych OS pre Rasp Pi 4 / 400
Zbohom.
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 4145
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod mypower.cz » ned led 10, 2021 10:35 am

rottenkiwi píše:Tak ho treba vytvoriť, ja neviem kde a aký nazov.

Sobestacnost.. (aneb pomoz si sam) Ja to kdyztak nekam prehodim. Je fakt, ze na tyhle pocitacove a softwarove veci tu kategorii fora nemame, neco vymyslim :))
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4570
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod rottenkiwi » ned led 10, 2021 11:29 am

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zbohom.
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 4145
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod rottenkiwi » ned led 10, 2021 9:21 pm

V Gentoo64 pre Rasp Pi 4 je vsetko hned na zaciatku nastavitelne.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zbohom.
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 4145
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod rottenkiwi » pon led 11, 2021 4:22 pm

Ako co najefektivnejsie / energeticky, casovo / prepojit Rasp Pi 4,
na ktorom su tlacitka s Arduinom / ESP8266 / ESP32,
a aky SW protokol zvolit , v tom Arduine / ESP .... ?
Stlacim tlacitko pri RPI a rele na Arduine sa prepne ...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zbohom.
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 4145
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod Frenky » pon led 11, 2021 5:04 pm

rottenkiwi píše:Ako co najefektivnejsie / energeticky, casovo / prepojit Rasp Pi 4,
na ktorom su tlacitka s Arduinom / ESP8266 / ESP32,
a aky SW protokol zvolit , v tom Arduine / ESP .... ?
Stlacim tlacitko pri RPI a rele na Arduine sa prepne ...


Nevím, jestli je to nejefektivnější, ale já mám tlačítka softwarová na obrazovce na webové stránce. A ovládám jimi relátka na arduině. Mám to ještě zkomplikováno tak, že ovládání je zabezpečeno proti neoprávněnému použití službou ".htaccess" a "SW tlačítky" na obrazovce měním stav proměnných v databázi "sql.php". Stav této databáze kontroluje přes ethernet rozhranní to arduino. Relátka na arduinu, se pak spínají podle stavu proměnných v databázi.

Pokud máš (na rozdíl ode mne) tlačítka HW na gpio Rpi, Pak vytvoř program který bude měnit proměnné v databázi v závislosti na stavu gpio. No a zbytek programu do Arduina ti můžu poslat.

Myslím si, že ta databáze nemusí být, ale nějaký prográmek (php skript) tam asi bude muset běžet, to jsem ještě nezkoušel. :mrgreen:
24x Solární panel JINKO SOLAR 225 Pmpp=225W, 2x Regulátor STUDER VT-80, 2x Střídač Studer XTM 4000-48, BSP, RCC, AKU 48V LFP200Ah, 2x AKU DURATHON E4815. Řizení a dohled, SDS, vlastní vyčítání arduinem DUE v krabičce (ARMOSY), export dat do RPi s databází a html stránkou.
http//95.85.214.80, http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f=3&t=4809
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 767
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Doubravička

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod rottenkiwi » pon led 11, 2021 5:35 pm

Cez tlačitka na obrazovke to mám, ale ide mi o tú komunikáciu, RPI > niečo,
aby napr. na RPI bežalo rozpoznávanie hlasu a podľa povelu to zapínalo Arduino > rele > stykač ....

Dám si dve kávy a do ráno to nejako zbucham.

Ale ide mi o to, či napr. radšej nepoužiť MQTT, to už by komunikovalo
aj s Victron vecami. A jedna FVE by mohla kontrolovať druhú.

Ja nemám rad prepínanie zdrojov, skor sa mi jedná o prelievanie z jednej baterky
do druhej, čo je vlastne dvojitá konverzia a tým nezávislosť na zdroji.
Zbohom.
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 4145
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod Frenky » pon led 11, 2021 5:41 pm

To by asi taky šlo, ale na studium a pokusy s MQTT jsem se ještě nedostal. :?
24x Solární panel JINKO SOLAR 225 Pmpp=225W, 2x Regulátor STUDER VT-80, 2x Střídač Studer XTM 4000-48, BSP, RCC, AKU 48V LFP200Ah, 2x AKU DURATHON E4815. Řizení a dohled, SDS, vlastní vyčítání arduinem DUE v krabičce (ARMOSY), export dat do RPi s databází a html stránkou.
http//95.85.214.80, http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f=3&t=4809
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 767
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Doubravička

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod dano » pon led 11, 2021 8:05 pm

Ide o to, ci tym arduinom chces nieco iba jednoducho spinat, alebo ma arduino este nejaku inu funkciu (logiku spinania). Ja som riesil podobny problem tak, ze som pouzil hotovy LAN(Wifi)-Rele modul. Tych modulov je uz dnes dost od viacerych vyrobcov.
dano
 
Příspěvky: 339
Registrován: pát zář 01, 2017 7:54 am

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod rottenkiwi » pon led 11, 2021 8:16 pm

Aj, aj, keď sa bude dať, tak použijem aj ako BMS, uvidíme, len nemám doma,
RJ45 kábel a neviem či je nejaký obchod otvorený a či ma pustia policajti do susedného okresu.

Dá sa toto programovať priamo cez Rasp. PI ?
https://diolut.sk/modul-wifi-esp8266-re ... L4QAvD_BwE

https://www.esp8266.com/wiki/doku.php?i ... ng_started

Dá sa pomocou toho OS vytvoriť bezpečná konektivita, odniekiaľ domov,
cez dvoch nezávislých providerov a potom spojiť napr. 100 + 20 Mbit dokopy ?
https://www.youtube.com/watch?v=hWDvS_Mp6gc&t=46s
Zbohom.
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 4145
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod rottenkiwi » úte led 12, 2021 2:21 pm

Máte niekto nejaký nápad, čo by sa dalo s týmto pre FVE urobiť ?
Myslím nejakú komunikáciu RPI - ESP8266, na základe dát z InFluxDB
alebo dát z MQTT@Venus OS.

Máte niekto doma zvyšné káble https://diolut.sk/kble-farebn-40-il-sam ... -8719.html
že by ste mi to poslali za nejakú sumu po dohode ?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zbohom.
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 4145
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod mypower.cz » úte led 12, 2021 2:24 pm

To co tam mas na te fotce, znamena total automatizaci, tak, ze nebudes muset vstavat z postele. Tim jsem si jist. Jen takovy zivot te velmi rychle prestane bavit, neb to bude strasna nuda :D
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4570
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

PředchozíDalší

Zpět na Ostrovní elektrárny

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'