Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je pon úno 18, 2019 8:01 am
abrams píše:
JiříK
Dotaz , ty CM regla mají společný mínus pól , nebo plus pól ?
Těm 100V u 48V verze docela věřím , mám dojem že popis na ebaji je okopčený z 12/24V verze , přesali pouze na 48V a 1440W zapoměni vynásobit 2-mi
vlkazajac píše:...Jsem stejného názoru, velká ztráta bude hlavně při horším počasí, což by mohl být problém, třeba jako poslední dny teď....
Nie je to také jednoduché, ako sa zdá. Pri týchto nízkych teplotách a slabom osvite PWM moc nestráca, 60 článkov na 24V funguje dobre, záleží tiež na tom, ako sa mppt regulátor rozbieha. Ak ušetrím stovku na regulátore, k trom panelom môžem za tie peniaze pridať štvrtý. Tak aká škoda? Tiež sú viditeľné rozdiely medzi dvomi rôznymi mppt regulátormi. Ráno dáva jeden 0,4 A, druhý 0,2 A alebo chvíľami nič. Práve pri prahových hodnotách výkonu majú mppt najhoršiu účinnosť.
Serióznu odpoveď dajú len celoročné porovnávacie merania, kto ich má ? Je to o Ump, teplotách, Ubat atď. V horúcom lete je to o optimálnom počte článkov a akceptovateľnej strate celkového zisku.
![]() |
|
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník