Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob kvě 30, 2020 3:17 pm


Bug na homepage mypower.cz

Novinky na MyPower.CZ, podpora, návrhy, nápady, náměty, stížnosti ...
Další

Bug na homepage mypower.cz

Příspěvekod mypower.cz » pát říj 05, 2018 9:14 pm

Pokud se nekomu z vas stava na hlavni strance mypower.cz tohle:
mpw-bug.png

prosim hlaste prohlizec, okolnosti apod.

Stavalo se to zridkakdy, myslel jsem ze je to konfliktem cache ze slave serverů, kteří chystaji data pro homepage a tak si sem tam homepage lizne cache file o nulove delce, ktery se prave RSYNCuje (aktivni useri, 500 poslednich prispevku z fora, ze shopu, 50 poslednich for ve kterych se neco delo, a dalsi data). Ale tahkhle hloupe to fakt udelany neni. Nicmene dnes je to reprodukovatelne alespon u me docela kdykoliv a mam podezreni na nejaky bordel z googlu a jejich reklam nebo tak nejak. Nevim. Zatim to zkoumam a pokud se mi to bude behem zitrka projevovat stejne jako dnes na kazdej CTRL+F5 tak to wodladim a jakejkoliv shit, ktery to zpusobuje vyhodim ci opravim, aby to proste nejebalo a fungovalo.

Diky za kazdy podnet a vsimnuti si jakekoliv souvislosti.

Ladim a resim.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4017
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Bug na homepage mypower.cz

Příspěvekod miroc » pát říj 05, 2018 9:58 pm

Ahoj, obcas som to registroval na notase s W-XP a Chrome. Myslel som, ze to je tym, ze Chrome uz pre XP nie je aktualizovany a preto to blbne. Kazdopadne, ked to blblo, neslo s tym nic urobit. Cela stranka nabehla na zlomok sekundy, ale zmizla a zostalo len to co je na tom obrazku. Vsetko bolo zasa v poriadku az po dlhsej dobe, napriklad vecer to neslo a rano bolo vsetko ok. Bohuzial netusim ziadnu suvislost. Na tablete s Androidom a Chrome sa to nestalo nikdy.
Edit:
Nikdy nepomohol refresh. Po kazdom sa udialo to iste - na zlomok sekundy, sa ukazala stranka normalne a aktualna, ale zmizla. Prave to ma viedlo k predpokladu, ze chyba je u mna.
Naposledy upravil miroc dne pát říj 05, 2018 10:30 pm, celkově upraveno 1
Miro http://www.vawt.om2cm.sk

Hybrid 5 kWp 62 x FS-382 amorf First Solar, 2 x TriStar MPPT-60, 600 Ah Li-Ion + LiFePO4 48V, Studer Xtender XTM 6000-48 + veterná turbína Darrieus (VAWT) 1 kW riadená TriStar MPPT-60
Online TriStar solar1 - - - - - Online TriStar solar2 - - - - - Online TriStar VAWT - - - - - VIDEO KANÁL YouTube
Uživatelský avatar
miroc
 
Příspěvky: 315
Registrován: ned srp 12, 2012 9:12 am

Re: Bug na homepage mypower.cz

Příspěvekod mypower.cz » pát říj 05, 2018 10:06 pm

miroc píše:Ahoj, obcas som to registroval na notase s W-XP a Chrome. Myslel som, ze to je tym, ze Chrome uz pre XP nie je aktualizovany a preto to blbne. Kazdopadne, ked to blblo, neslo s tym nic urobit. Cela stranka nabehla na zlomok sekundy, ale zmizla a zostalo len to co je na tom obrazku. Vsetko bolo zasa v poriadku az po dlnsej dobe, napriklad vecer to neslo a rano bolo vsetko ok. Bohuzial netusim ziadnu suvislost. Na tablete s Androidom a Chrome sa to nestalo nikdy.


Hoj, dik za info. Drive stacil F5 a bylo vyreseno, jenze me se to napriklad dnes stalo asi 20x po sobe a pak nic.. Ted se mi to taky nedeje :sm1: .

S hlavni strankou se vyvojove dlouho nic nedeje.. Tudiz hodne blbe laditelna vec. :(

Asi teda zkusim vypakovat googli reklamy. Pac to je to jedine co se ted muze menit a co nemam pod kontrolou.

Uvidime ..
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4017
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Bug na homepage mypower.cz

Příspěvekod Teya » pát říj 05, 2018 10:11 pm

Taky mi to blbne na Windows XP v Chrome. Ale stačí mi F5 a naskočí to v pořádku jak má být, delší výpadek nebyl nikdy. Ale občas se mi to stane třeba 5-6x za den.
Uživatelský avatar
Teya
 
Příspěvky: 12
Registrován: pon lis 20, 2017 10:50 pm

Re: Bug na homepage mypower.cz

Příspěvekod Frenky » sob říj 06, 2018 5:01 am

Ahoj, taky mě to zlobí na notebooku, kde je windows8.2. Mě se tam ale objeví takové dvě šipky. Jedná nahoru, druhá dolů. Když zmačknu tu nahoru a dám refresch, tak se mi to rozjede. Na tabletu to chodí v pořádku.
18x Solární panel JINKO SOLAR 225 Pmpp=225W, Regulátor STUDER VT-80, Střídač Studer XTM 4000-48, BSP, RCC, AKU 48V LFP200Ah, 2x AKU DURATHON E4815. Řizení a dohled microlog, SDS, vlastní vyčítání arduinem do RPi s databází a html stránkou.
http//95.85.214.80, viewtopic.php?f=3&t=4809
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 710
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Doubravička

Re: Bug na homepage mypower.cz

Příspěvekod xmasin » sob říj 06, 2018 8:47 am

Také se mně to občas stává. W7 32bit Firefox 62.0.3.
xmasin
 
Příspěvky: 1329
Registrován: čtv čer 28, 2012 8:45 pm

Re: Bug na homepage mypower.cz

Příspěvekod rottenkiwi » ned říj 07, 2018 7:14 pm

Sem-tam sa to rosype. Dúfam, že to k niečomu bude, tie dáta.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 3431
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: Bug na homepage mypower.cz

Příspěvekod mypower.cz » ned říj 07, 2018 7:19 pm

Az takova brutalita? Drsne ... Doufam, ze co nejdrive na neco kloudneho prijdu. U me dnes cely den kupodivu naprosto v pohode ... To by se jeden pos*al :)) Ale to se podda. To najdu.
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4017
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Bug na homepage mypower.cz

Příspěvekod rottenkiwi » ned říj 07, 2018 7:59 pm

Lenže na Androide 4.2.2 + 68.0.3440.91 a Androide 7.0.0 + 68.0.3440.91,
sa ešte zatiaľ nikdy nerozsypalo, mažem cache, otáčam o 90 *, stále je to OK.
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 3431
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: Bug na homepage mypower.cz

Příspěvekod mypower.cz » ned říj 07, 2018 8:13 pm

Tohle udela zavreni reklamy z googlu, tedy te, ktera je uprostred mezi vypisem prispevku z fora uprostred. Nekdy tam neni nic, protoze google nema co nabidnout a zastupna reklama pro tenhle banner neni nastavena.

mpw-bug2.png


Kdyz se mi stane to co ukazuju vyse v uplne prvnim prispevku tohoto vlanka, tak sem si vsiml ze jeden z DIVu, ktery drzi vysku te horni bile casti ma zniceho nic nulovou vysku. Proste 0px. Pricemz newsy tam jsou, pravy panel se shopem a anketama a tematama z fora tam je, ale neco proste zajisti, ze to neni videt. Cely prostredek, tedy vypis prispevku z fora je v tu chvili fuc.

Google pri zavreni hybe presne s tim samym DIVem snazi se jakoby zatahnout obsah. Proto je na screenshotu, ktery posilam ted dole urezane pocasi a cele je to jakesi serizle prave po zavreni googli reklamy (svetle modre X na banneru).

Mozna mam nekde problem ja, mozna googli Javascript. Hm :sm1:

Doufam ze se mi to zas zacne stavat v momente kdy budu mit cas to prozkoumat. Kazdopadne pridam si tam nejake vychytavky ala "pastičky" a logovani do konzole. Uvidime.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4017
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Bug na homepage mypower.cz

Příspěvekod rottenkiwi » ned říj 07, 2018 9:04 pm

Na Win10 + Edge je to OK, len sú tam nejaké errory.
Na Win10 + FF 62.0.3 je to OK.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 3431
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: Bug na homepage mypower.cz

Příspěvekod kodl69 » ned říj 07, 2018 9:25 pm

Jaká reklama? Krom reklamy na mypower kdesi dole a pak dodavatelé a Jinko solar tam žádnou reklamu nemám - Že by adblock? Ostatně zrovna jsem poslal příspěvek adminovi, lepší než se otravovat s reklamama, akorát v tom čísle účtu jsou mezery a nemá předčíslí, tak je to trochu složitější než ctrl+c, ctrl+v ale i tak lepší než se otravovat s reklamama.
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x Auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Ex Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 4524
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm

Re: Bug na homepage mypower.cz

Příspěvekod mypower.cz » pon říj 08, 2018 9:47 am

Hm tak z 90% to vypada na google. Prave se mi to stalo znovu, prozkoumal jsem dukladneji.
Obsah tam je. Ne ze ne. Nicmene 3 DIVy maji zrejme dynamicky nastavovany inline styl height na 0px.

Ve zdrojacich mypower jsem se dival na konkretni misto kde se kod horni casti homepage generuje a kde je konkretne jeden z prenastavenych DIV tagu. Je tam natvrdo height:551px a zadne zmeny dynamicke se nedeji. Tudiz zasahuje nekdo jiny.

Kód: Vybrat vše
?><div class="qfeed"
style="font-size:11px; line-height:13px;<?
if (!$isexternal) { ?>margin-top:-1px;height:551px;overflow:hidden;<? } ?>"><div id="feedscroll"
style="padding-top:2px;"><?


No nic.. nastavime event pri zmene vysky konkretnich DIV tagu a proste to vratime zpet po timeoutu 10ms kdyz to google zprasi.

Todle je ale tezka prasarna. Samozrejme chapu, kod mypower z historickych duvodu taky neni zadna krasa, ale je funkcni, dokud do neho nesahne externi script z nejakeho priblbleho korporatu.

Tudiz pokud mi nekdo s adblockem je schopen potvrdit, ze tuhle chybu jeste nikdy nevidel, pak vyse uvedene pravdepodobnostni procento posouvam na 99%.
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4017
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Bug na homepage mypower.cz

Příspěvekod kodl69 » pon říj 08, 2018 1:23 pm

Asi neviděl, a ani reklamu, neuvědomuju si nějaký chyby. Jediný, co někdy nemám na úvodní obrazovce, je odkaz na soukromý zprávy, ale když rozkliknu nějakej příspěvek, tak už to tam je, ale to bych neřešil... Kdysi jsem s nějakým redakčním systémem taky bojoval a trochu tuším o čem to je...
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x Auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Ex Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 4524
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm

Re: Bug na homepage mypower.cz

Příspěvekod mobilik » pon říj 08, 2018 5:48 pm

Potvrdzujem. Odkaz na súkromné zpravy nieje nikdy na hlavnej stránke, ak nemám novú správu.
Inak ja som zatiaľ tieto problémy ani raz nevidel. Aj keď je pravda ze cez web stránku pristupujem na fórum, max. raz za týždeň...
mobilik
 
Příspěvky: 2242
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)

Re: Bug na homepage mypower.cz

Příspěvekod mypower.cz » pon říj 08, 2018 5:58 pm

Hoj, o zmiznuti odkazu na zpravy na hlavni strance vim, tam se jedna o vyprseni session (na serveru) ci cookies (v prohlizeci) (jedno z toho vyexpiruje drive - uz ani nevim co, musel bych mrknout do kodu), ktere se pro domenu mypower.cz z domeny forum.mypower.cz obnovuje jen pri navsteve fora. Hlavni stranka tak ztrati informaci kdo a jesli vubec nekdo je na danem PC prihlasen. Tzn pokud je clovek dlouho na homepage, ci vubec ani na homepage a neklikne na forum, odkaz po case zmizne, protoze ani session na foru se neaktualizuje. Na vyvojove verzi uz mam odladeno, chova se to tam mnohem lepe, ale jeste to neni zrale do produkce. S bugem z googlu to ale nema spojitost ale diky za report :))
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4017
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Bug na homepage mypower.cz

Příspěvekod mypower.cz » úte říj 09, 2018 5:05 pm

rottenkiwi píše:Lenže na Androide 4.2.2 + 68.0.3440.91 a Androide 7.0.0 + 68.0.3440.91,
sa ešte zatiaľ nikdy nerozsypalo, mažem cache, otáčam o 90 *, stále je to OK.


JiříK mi v pondělí hlásil, že i na Androidu se mu to děje. Tzn jen narazit na ten správně sprasený banner a je dílo dokonáno.

K tomuto jen jednu konspirační úvahu. Samozřejmě technicky je možné, aby google sahal do obsahu i mimo svůj prostor banneru. To ostatně dokazuje tady na mypower.cz. Pokud tedy není v IFRAME, což je proti pravidlům adsense. Pokud by byl v IFRAME a stránka, ze které je IFRAME googlu načten, je na jiné doméně (treba ads.google.com), pak se jedná o cross site scripting (vůči doméně mypower.cz) a ten je prostě už dlouhou dobu zakázán, takze potud cajk. Z iframe si prostě výše na stránku jiné domény javascriptem nesahnu, ani kdybych se nahlavu stavěl. Prohlížeč to neumožňují. Takže tohle nejde. Jenže dnes je google součástí webu a dynamicky mění obsah. Dokážete si představit, že když na mypower dokáže změnit výšku DIV tagu, tedy blokového elementu držícího obsah, je schopen s obsahem libovolně manipulovat? Jakože na mypower to má asi pseudovýznam, ale řekněme na zpravodajských serverech? No ani nechci domýšlet. Tohle je totiž změna obsahu a manipulace s obsahem na straně klienta (tedy prohlížeče) a to bez ohledu na HTTPS neHTTPS. Poskytovatel obsahu poskytující obsah tak o takové manipulaci nemusí vědět ani ň, protože server servíruje stále to co má a změny se dějí až na straně prohlížeče. Čichám obrovské možnosti obrovského svinstva a drobných, leč zásadních manipulací do budoucna. Jediná obrana proti tomu je zachovat si zdravou míru kritického myšlení. Jinak nevím.
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4017
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Bug na homepage mypower.cz

Příspěvekod jahodovák » úte říj 09, 2018 6:37 pm

K tomuto je si třeba uvědomit jednu maličkost,cokoliv napíšete na netu tak se to ihned stává veřejným tajemstvím,vše totiž bylo navrženo tak aby ten kdo nám tuto technologii zprostředkoval měl k veškerému obsahu přístup,v tomto ohledu neexistuje jakékoliv utajení,nepomůže ani šifrování pokud je k tomu použit počítač,nebo jakékoliv jiné zařízení,jsou technologie o kterých se nám ani nezdá v nejbujnějších snech.Je to jako s patentovým úřadem,ten je jen pro to aby se dozvěděli na co se přišlo a pokud si někdo něco patentuje v naivní víře,že z toho něco bude mít,tak je na omylu,pokud se opravdu jedná o přelomovou technologii,je vlastník bud donucen mlčet a patent prodat,nebo pokud nesouhlasí je to zařízeno jinak,...
6,4kWp-2 krát aexpert MKS,cca 40kW LIFE A LION
jahodovák
 
Příspěvky: 873
Registrován: ned dub 02, 2017 2:45 pm

Re: Bug na homepage mypower.cz

Příspěvekod mypower.cz » úte říj 09, 2018 11:01 pm

Asus zenfone

Screenshot_2018-10-09_234629.jpg


Tudiz i na androidu... a po obnoveni uz v poho. Zitra by mohlo byt mozna poreseno. Uz testuju jedno z moznych reseni. Tak uvidi se. :))
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4017
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Bug na homepage mypower.cz

Příspěvekod lzahradil » úte říj 09, 2018 11:12 pm

Mě se stává i to že se stránka na mobilu jakože celá načte a náhle odskočí (zarovná se) na levou část.
Když si ji posunu tak tam skočí znovu. Neprečtu si tedy nic mimo levého sloupce. Dám znovu načíst a je to OK.
FVE 5,84kWp [Axpert 5048MK - LiFePO4 100Ah@48V (zatím) | Axpert MSXE 2400W - NiCd 800Ah@24V]
lzahradil
 
Příspěvky: 354
Registrován: sob dub 11, 2015 1:28 am
Bydliště: CZ

Další

Zpět na MyPower.CZ

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 1 návštěvník

Reputation System ©'