@vlkazajac - děkuji za připomínku. Zatím mám obyč Phoenix 375VA a 310W na JV a 310W na SZ. Zapojeno paralelně.
Dělám to s vizí, že časem přejdu na větší.
Nyní mě nějvíce limituje/štve to, že musím tahat spešl rozvody.
Alespoň malým Multiplusem naberu nějaké zkušenosti, připravím místo, kabely, jištění na větší a přitom postupně dokoupím a postavím baterie. Jakmile budu mít dost baterií a zkušeností, abych utáhl 5kW, tak mohu upgradovat.
Jinak děkuji, že jsi mi s funkcí PowerAssist a PowerControl pomohl.
Ano, dám dokupy 2000Wp a většina zůstane v létě na střeše. Ale je mi to jedno...
Alespoň se mi prodlouží sezóna (a případně můžu vymýšlet, co s tím lze ještě udělat - ale proto jsme tu na fóru, ne) nebo v případě špatného počasí budu brát alespoň difuzi.
@Dagus - tvoje vlákno jsem sledoval a asi bych chtěl jít stejným směrem. Teď jsem na 12V (začínal jsem na olovu ze šroťáku, proto tak), ale pak už chci přepnout rovnou na 48V. Proto jsem kdysi kupoval i regl 150/35 (umí 48V) což 100/50 neumí.
O 800ce přemýšlím proto, protože 1200ka je cenově už jenom kousek od 3000ky. A to už pak raději
Mě lednici úplně v pohodě nastartuje i ta 375ka (a to i když běží TV a WiFi a další malý balast,...)
Ohledně nastavení - co jsem tak projížděl fórum a tak se tu baví o poskládání asistentů, jejich pořadí a podmínek. Přiznávám se, že o tom moc prakticky nevím a jakákoliv praktická zkušenost, co a jak fungovalo, v jakém pořadí, proč ESS nebo proč HUB.
Co bych potřeboval:
- nemít přetoky
- nastavit max využití baterie/soláru
- Při vybití baterie na xx% přepnout na DS
- při dalším vybití baterie na x% dobít z DS na xx%
- Kdy/jak ignorovat ACin a proč?
- Při přetížení bypass
- po odeznění přetížení zpět na FV/BATT.
Dále už nevím, co bych chtěl. Pokud je ještě další funkce, co je šikovná, rád si nechám poradit.
Pak je tu otázka mixu, ale s tím nemám žádné zkušenosti, jak to tento Multiplus dělá. Rád bych se něco dozvěděl.