PavelR píše:ahoj. rikas ze budes mit bazen ktery bys vyhrival tak jak tak. to je tedy dosti hladovy spotrebic idealni na prebytky - tedy aspon do leta. znam jeden vyhrivany bazen a v lete se topeni vypina protoze uz by se tam dali nahazet veprovy kolena slany uz je![]()
co jsem se dival na nabidky tak jedina ma nejaky ecotherm 2.0 ridici jednotku - co jsem vygooglil tak je to praschsprosty wattrouter.
Muj nazor je ze nejdulezitejsi je prave to rizeni - vycitat stav fve - idelne datove a na zaklade pozadovane logiky ridit spotrebice - prave ty prebytky. Jinak jde ekonomika do haje.
Pokud se divas pouze na ekonomiku tak musis vyuzit vse coz byva v lete problem kam s tim. Takze spinat bojlery bazeny klimy ... a to chce aspon nejaky plc nebo tak neco
myslis ze ty baterky za par let budou o tolik levnejsi? my tady na to cekame uz dlouhy roky...
jo a jeste je dobry mit to nainstalovany nekde kde je misto. poradny velky rozvadec na budouci upravy, a k te ridici logice mit pristup a mit moznost si uzivatelsky menit chovani
miesto mám v garaži, myslel som, že napr cez ten watrouter si budem prebytkami ohrievat bazen.
teplotu v bazene si sledujem už 4 roky, a okrem augusta by som ho dokuroval na 30 stupnov.