Stránka 2 z 2

Re: Stykače s nulovou spotřebou

PříspěvekNapsal: úte bře 05, 2019 7:42 pm
od rva
dracekvo píše:Ale myslím, že sporák bude jeden ze spotřebičů, kteří mají hlavní podíl na spotřebě. Vaří se u nás hodně.

U sporáku jdou rozhodit plotýnky, trouba, gril třeba tak, že 2 plotýnky jsou na FV a 2 na DS. A třeba je kuchařka tak uvědomělá, že když je zataženo, bere plotýnku s DS. A nebo hlavní údržbář nastaví, aby FV plotýnky byly pod napětím jen, když je dostatek energie.
U mě mám kombinaci 2 x PropanButan + 2 x FV a kuchařky se to naučily rozlišovat.

Re: Stykače s nulovou spotřebou

PříspěvekNapsal: úte bře 05, 2019 7:49 pm
od dracekvo
dumi: u relé se trošku bojím, že není jistota, že nějaký kontakt nezůstane připečený a potká se síť s měničema.

marko250: to sice budu mít, ale je zatím málo panelů. A zbytečný baterky v době špatnýho počasí vybíjet sporákem například v době nízkého tarifu. Systém to automaticky vyhodnotí podle určitejch parametrů přehodí sporák na DS.

rva: Není špatný nápad. Ale u nás to neklapne. Někdy jsou potřeba všechny plotny najednou :D


Nebyl by život krásnej, kdyby se šlo jednoduše přífázovat a výkon si docucávat pouze doložením certifikátu od měniče a revizí. :?:

Re: Stykače s nulovou spotřebou

PříspěvekNapsal: úte bře 05, 2019 8:03 pm
od marko250
Však to jde,ale né modrejma,já se těšil,že uskutečníš 3x Axpert.Už máš výsledky z těch modrejch,co skutečně žerou :-) ?

Re: Stykače s nulovou spotřebou

PříspěvekNapsal: úte bře 05, 2019 8:11 pm
od dracekvo
Axperta jsem zavrhl z důvodu nehorázné spotřeby. Takže nic nebude :D
Zatím mám jenoho multiplusa II a dneska jsem nabil konečně všechny baterie ze storage režimu, takže je zejtra budu moct spojit a konečně zkusit měřit spotřeby na provozním napětí 53V.
Na dodávku zbylejch dvou multiplusů čekám. Nemají je skladem.

Re: Stykače s nulovou spotřebou

PříspěvekNapsal: stř bře 06, 2019 11:44 am
od diablo007
dracekvo píše:No, ale když se elektrárna dostane pod určitou mez, tak potřebuju přepnout žravé spotřebiče na DS.
A tím, že nejsem vždy doma, tak to potřebuju automaticky.

Takže nakonec z důvody úspory volím reverzační stykače s mech. blokováním a pouze jednu západku. Na DS bude západka a pokud bude přepnuno na FVE, tak bude cívka pod napětím.

Pak měj přes ten mechanický přepínač dva stykace které ti jeden připne ds a druhý odepne fv obě v klidové poloze by byli s nulovou spotřebou a oba stykače by byli asi levnější než těch 2800