Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon pro 16, 2019 12:06 am


AC elektroměr a modifikovaný sinus

Arduino, SDS, Raspberry, Linux, vzdálený dohled, automatizace, měření, opensource, closedsource, hotová řešení, DIY, stavebnice, komponenty, software, postupy, návody, schémata, rady, zkušenosti ...
Další

AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod petrzobran » úte bře 11, 2014 10:18 am

Je nějaký elektroměr, co vydrží modifikovanej sinus?
P1020552.jpg

Po jedné kW se začal otevírat.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
petrzobran
 
Příspěvky: 133
Registrován: sob pro 07, 2013 5:41 pm
Bydliště: 8 KM východně od Brna

Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod solárník » úte bře 11, 2014 11:13 am

:lol:
Co je tohle za typ?

Jo ty desulfátory by takhle měly být zapojené správně.
solárník
 
Příspěvky: 1453
Registrován: pát bře 15, 2013 7:53 pm

Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod petrzobran » úte bře 11, 2014 12:37 pm

solárník píše::lol:
Co je tohle za typ?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
petrzobran
 
Příspěvky: 133
Registrován: sob pro 07, 2013 5:41 pm
Bydliště: 8 KM východně od Brna

Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod solárník » úte bře 11, 2014 1:13 pm

Jde to rozkuchnout a ukázat to místo, kde se to pálilo, co je tam za součástky?
solárník
 
Příspěvky: 1453
Registrován: pát bře 15, 2013 7:53 pm

Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod petrzobran » úte bře 11, 2014 1:29 pm

jj rád kuchám a rozebírám
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
petrzobran
 
Příspěvky: 133
Registrován: sob pro 07, 2013 5:41 pm
Bydliště: 8 KM východně od Brna

Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod solárník » úte bře 11, 2014 1:58 pm

Mám obavu, že všechny tyhle malé jednofázáky jsou zapojené téměř stejně (ADE7755 nebo ATE7755 čip).

Není to moc zřetelné, ale vypadá to, že je tam velký odpor a ten tmavočervený kondenzátor v sérii. Nevidím na zapojení, jestli je to jen odrušovací nebo jestli to napájí elektroniku. Obojí je možné. Každopádně ten kondenzátor je vypočítán na 50Hz a ne na modifikovaný sinus, nebo obdélník, kde je vysoký podíl vyšších frekvencí, takže propouští víc, než by měl. Proto začne topit ten odpor a utíkat z krabičky.

a) Zkusil bych vyměnit ten kondenzátor za poloviční až čtvrteční hodnotu (na stejné napětí!) a mohlo by to fachat.
b) Nastalo přepětí a ten kondenzátor se zkratoval - přeměřit a eventuelně vyměnit.
c) nebo je chyba někde úplně jinde :mrgreen:
solárník
 
Příspěvky: 1453
Registrován: pát bře 15, 2013 7:53 pm

Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod mypower.cz » úte bře 11, 2014 3:39 pm

Stejne jako tenhle elektromer dopadl muj baumaxovy digi wattmetr na modif. sinusu. S JiriKem jsme nedavno u me o tom diskutovali, uz mam nove soucastky, zkusim si ho taky pospravovat :). Jak pise solarnik, rychle frekvence ktere se vyskytuji u ostreho prepinani modif. sinususu tomu napajecimu obvodu vyladenemu na 50HZ sinus nedelaji vubec dobre ..
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3783
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod Frenky » úte bře 11, 2014 4:58 pm

mypower.cz píše:Stejne jako tenhle elektromer dopadl muj baumaxovy digi wattmetr na modif. sinusu.


Potvrzuji, stejne dopadlo i moje casove rele. Po vymene relatka z 24V na 12V a uprave vstupniho obvodu (vynechani zminovaneho RC clenu) se mi jej podarilo preskolit na stejnosmerne napajeni (DC 12V). Ale elektromer radeji nepreskolovat, hrozi uraz elektrickym proudem. BACHA !! :!: :!: :mrgreen:
18x Solární panel JINKO SOLAR 225 Pmpp=225W, Regulátor STUDER VT-80, Střídač Studer XTM 4000-48, BSP, RCC, AKU 48V LFP200Ah, 2x AKU DURATHON E4815. Řizení a dohled microlog, SDS, vlastní vyčítání arduinem do RPi s databází a html stránkou.
http//95.85.214.80, viewtopic.php?f=3&t=4809
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 679
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Doubravička

Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod dedo » úte bře 11, 2014 5:58 pm

...muj baumaxovy digi wattmetr na modif. sinusu. S JiriKem jsme nedavno u me o tom diskutovali, uz mam nove soucastky...

Filipe, ak ste vypátrali hodnotu toho odporu pred kondenzátorom, sem s ňou, prosím :-) ! Na svojom kúsku uhlíku nevidím ani nenameriam nijaký údaj.
Uživatelský avatar
dedo
 
Příspěvky: 234
Registrován: čtv zář 22, 2011 9:33 pm
Bydliště: SK

Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod JiříK » úte bře 11, 2014 7:31 pm

dedo píše:
...muj baumaxovy digi wattmetr na modif. sinusu. S JiriKem jsme nedavno u me o tom diskutovali, uz mam nove soucastky...

Filipe, ak ste vypátrali hodnotu toho odporu pred kondenzátorom, sem s ňou, prosím :-) ! Na svojom kúsku uhlíku nevidím ani nenameriam nijaký údaj.


Tak součástky jsme určili prostou úvahou. :mrgreen: Až to Filip vyzkouší, dá vědět...
Pokud mě uvidíte tančit a nehraje hudba, vypněte, prosím, hlavní jistič...
JiříK
 
Příspěvky: 847
Registrován: pon bře 21, 2011 6:29 pm
Bydliště: 345m n.m. v Chřibech

Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod dedo » úte bře 11, 2014 7:59 pm

Dík :-)
Uživatelský avatar
dedo
 
Příspěvky: 234
Registrován: čtv zář 22, 2011 9:33 pm
Bydliště: SK

Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod petrzobran » stř bře 12, 2014 5:49 pm

Ja už to mám hotový vyměněn odpor a kondík 470nF630V vyměněn za 104nF630V z AT zdroje
zítra vyzkouším a uvidím
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
petrzobran
 
Příspěvky: 133
Registrován: sob pro 07, 2013 5:41 pm
Bydliště: 8 KM východně od Brna

Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod Botas » pát bře 14, 2014 7:45 pm

používám jednofázový digitální elektroměr ABB OD 1065 a s modifikovanou sinusoidou nemá sebemenší problém.
Měnič AEG.
Botas
 
Příspěvky: 236
Registrován: pon pro 03, 2012 8:53 pm

Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod vasut » ned pro 03, 2017 7:37 pm

Dobrý den,

máte nějaké další zkušenosti s elektroměrama u modifikované sinusovky? Mám regulátor MR4316AC+ a zkusil jsem napojit elektroměr INEPRO PRO1S. Bohužel dopadl podobně, jako elektroměr na začátku diskuze. A to je všude napsáno, že jsou elektroměry zkoušeny na FV systémy.

Má někdo tip na elektroměry, které by byly funkční?
vasut
 
Příspěvky: 4
Registrován: ned pro 03, 2017 1:52 pm

Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod Frenky » ned pro 03, 2017 7:50 pm

Nejspolehlivější rada zní. Měnič s modifikovanou sinusovkou zahodit do koše a pořídit něco normálního. Stejně jako dopadla elektronika v elektroměru může dopadnout elektronika která je napojena za měnič s modifikovanou sinusovkou. (vlastní zkušenosti). Jediné místo měniče s modifikovanou sinusovkou může být na napájení nějakého topného tělesa (topení, boiler), nebo klasických žárovek.
18x Solární panel JINKO SOLAR 225 Pmpp=225W, Regulátor STUDER VT-80, Střídač Studer XTM 4000-48, BSP, RCC, AKU 48V LFP200Ah, 2x AKU DURATHON E4815. Řizení a dohled microlog, SDS, vlastní vyčítání arduinem do RPi s databází a html stránkou.
http//95.85.214.80, viewtopic.php?f=3&t=4809
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 679
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Doubravička

Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod vasut » ned pro 03, 2017 8:34 pm

A tak já to právě mám zapojené pouze na bojler, takže mi to víceméně nevadí. Ale rád bych si měřil vyrobenou energii a s informací dál pracoval - statistiky a tak...
vasut
 
Příspěvky: 4
Registrován: ned pro 03, 2017 1:52 pm

Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod abrams » ned pro 03, 2017 8:48 pm

Zdravím ,

zkusil bych Křižíkůl elměr ;) . Ty digitální cimprliny sou moc choulostivý .

Elektronům zdar *cloud*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2588
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno

Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod vasut » ned pro 03, 2017 9:08 pm

Zkusit....to bych ho musel koupit....a takhle jsem zkusil už ty inepro a celkem pochybuji, že by mi to vyreklamovali, takže nejspíš vyhozené prachy. Mno uvidíme. Spíš mi šlo o to, jestli někdo nemá nějaké zkušenosti. Chtěl bych impulsní výstup, který bych mohl načítat PLCčkem.
vasut
 
Příspěvky: 4
Registrován: ned pro 03, 2017 1:52 pm

Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod vla » ned pro 03, 2017 9:21 pm

Elekktronické jsou na tom modifik. sinusu v háji, dle mého kamaráda tam na napájení vlastního měřáku dochází k velkému nárůstu napětí na odporu a kondenzátoru, které zajišťují napájení vlastního měřáku a dopadne to viz vaše foto. (sice mi vysvětlil proč, ale už zase nevím). Takže mi napájení upravil a je po problému. Počítám, že jednoduchá konstrukce vlastního napájení přístroje bude ve všem stejná, takže všechny bez úpravy pojdou, viz vaše foto.
Nemám rád tenhle stát.
vla
 
Příspěvky: 810
Registrován: čtv bře 12, 2015 10:18 pm

Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod rottenkiwi » ned pro 03, 2017 9:42 pm

Ja som používal niekoľko mesiacov na mod sin. Hutermann HT-1M a prežil to. Ale bol teplý.
Ale to treba vedieť, či ten mod. sin. je naozaj mod. sin a tie náhodou trapéz.
I propose to consider the question: "Can machine think ?".
SEI formation Float Ochrana High SOC deg. MPPT Život AI Bus Bar
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 3185
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Další

Zpět na Automatizace, měření, statistiky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: AwarioRss [Bot], CC [Bot] a 1 návštěvník

Reputation System ©'