Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon zář 16, 2019 11:18 am


AC elektroměr a modifikovaný sinus

Arduino, SDS, Raspberry, Linux, vzdálený dohled, automatizace, měření, opensource, closedsource, hotová řešení, DIY, stavebnice, komponenty, software, postupy, návody, schémata, rady, zkušenosti ...
Další

AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod petrzobran » úte bře 11, 2014 10:18 am

Je nějaký elektroměr, co vydrží modifikovanej sinus?
P1020552.jpg

Po jedné kW se začal otevírat.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
petrzobran
 
Příspěvky: 133
Registrován: sob pro 07, 2013 5:41 pm
Bydliště: 8 KM východně od Brna

Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod solárník » úte bře 11, 2014 11:13 am

:lol:
Co je tohle za typ?

Jo ty desulfátory by takhle měly být zapojené správně.
solárník
 
Příspěvky: 1451
Registrován: pát bře 15, 2013 7:53 pm

Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod petrzobran » úte bře 11, 2014 12:37 pm

solárník píše::lol:
Co je tohle za typ?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
petrzobran
 
Příspěvky: 133
Registrován: sob pro 07, 2013 5:41 pm
Bydliště: 8 KM východně od Brna

Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod solárník » úte bře 11, 2014 1:13 pm

Jde to rozkuchnout a ukázat to místo, kde se to pálilo, co je tam za součástky?
solárník
 
Příspěvky: 1451
Registrován: pát bře 15, 2013 7:53 pm

Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod petrzobran » úte bře 11, 2014 1:29 pm

jj rád kuchám a rozebírám
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
petrzobran
 
Příspěvky: 133
Registrován: sob pro 07, 2013 5:41 pm
Bydliště: 8 KM východně od Brna

Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod solárník » úte bře 11, 2014 1:58 pm

Mám obavu, že všechny tyhle malé jednofázáky jsou zapojené téměř stejně (ADE7755 nebo ATE7755 čip).

Není to moc zřetelné, ale vypadá to, že je tam velký odpor a ten tmavočervený kondenzátor v sérii. Nevidím na zapojení, jestli je to jen odrušovací nebo jestli to napájí elektroniku. Obojí je možné. Každopádně ten kondenzátor je vypočítán na 50Hz a ne na modifikovaný sinus, nebo obdélník, kde je vysoký podíl vyšších frekvencí, takže propouští víc, než by měl. Proto začne topit ten odpor a utíkat z krabičky.

a) Zkusil bych vyměnit ten kondenzátor za poloviční až čtvrteční hodnotu (na stejné napětí!) a mohlo by to fachat.
b) Nastalo přepětí a ten kondenzátor se zkratoval - přeměřit a eventuelně vyměnit.
c) nebo je chyba někde úplně jinde :mrgreen:
solárník
 
Příspěvky: 1451
Registrován: pát bře 15, 2013 7:53 pm

Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod mypower.cz » úte bře 11, 2014 3:39 pm

Stejne jako tenhle elektromer dopadl muj baumaxovy digi wattmetr na modif. sinusu. S JiriKem jsme nedavno u me o tom diskutovali, uz mam nove soucastky, zkusim si ho taky pospravovat :). Jak pise solarnik, rychle frekvence ktere se vyskytuji u ostreho prepinani modif. sinususu tomu napajecimu obvodu vyladenemu na 50HZ sinus nedelaji vubec dobre ..
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2 | PHP Microlog - logování vaší FVE na MyPower.CZ
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3682
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod Frenky » úte bře 11, 2014 4:58 pm

mypower.cz píše:Stejne jako tenhle elektromer dopadl muj baumaxovy digi wattmetr na modif. sinusu.


Potvrzuji, stejne dopadlo i moje casove rele. Po vymene relatka z 24V na 12V a uprave vstupniho obvodu (vynechani zminovaneho RC clenu) se mi jej podarilo preskolit na stejnosmerne napajeni (DC 12V). Ale elektromer radeji nepreskolovat, hrozi uraz elektrickym proudem. BACHA !! :!: :!: :mrgreen:
18x Solární panel JINKO SOLAR 225 Pmpp=225W, Regulátor STUDER VT-80, Střídač Studer XTM 4000-48, BSP, RCC, AKU 48V LFP200Ah, 2x AKU DURATHON E4815. Řizení a dohled microlog, SDS, vlastní vyčítání arduinem do RPi s databází a html stránkou.
http//95.85.214.80, viewtopic.php?f=3&t=4809
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 670
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Doubravička

Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod dedo » úte bře 11, 2014 5:58 pm

...muj baumaxovy digi wattmetr na modif. sinusu. S JiriKem jsme nedavno u me o tom diskutovali, uz mam nove soucastky...

Filipe, ak ste vypátrali hodnotu toho odporu pred kondenzátorom, sem s ňou, prosím :-) ! Na svojom kúsku uhlíku nevidím ani nenameriam nijaký údaj.
Uživatelský avatar
dedo
 
Příspěvky: 234
Registrován: čtv zář 22, 2011 9:33 pm
Bydliště: SK

Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod JiříK » úte bře 11, 2014 7:31 pm

dedo píše:
...muj baumaxovy digi wattmetr na modif. sinusu. S JiriKem jsme nedavno u me o tom diskutovali, uz mam nove soucastky...

Filipe, ak ste vypátrali hodnotu toho odporu pred kondenzátorom, sem s ňou, prosím :-) ! Na svojom kúsku uhlíku nevidím ani nenameriam nijaký údaj.


Tak součástky jsme určili prostou úvahou. :mrgreen: Až to Filip vyzkouší, dá vědět...
Pokud mě uvidíte tančit a nehraje hudba, vypněte, prosím, hlavní jistič...
JiříK
 
Příspěvky: 833
Registrován: pon bře 21, 2011 6:29 pm
Bydliště: 345m n.m. v Chřibech

Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod dedo » úte bře 11, 2014 7:59 pm

Dík :-)
Uživatelský avatar
dedo
 
Příspěvky: 234
Registrován: čtv zář 22, 2011 9:33 pm
Bydliště: SK

Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod petrzobran » stř bře 12, 2014 5:49 pm

Ja už to mám hotový vyměněn odpor a kondík 470nF630V vyměněn za 104nF630V z AT zdroje
zítra vyzkouším a uvidím
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
petrzobran
 
Příspěvky: 133
Registrován: sob pro 07, 2013 5:41 pm
Bydliště: 8 KM východně od Brna

Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod Botas » pát bře 14, 2014 7:45 pm

používám jednofázový digitální elektroměr ABB OD 1065 a s modifikovanou sinusoidou nemá sebemenší problém.
Měnič AEG.
Botas
 
Příspěvky: 236
Registrován: pon pro 03, 2012 8:53 pm

Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod vasut » ned pro 03, 2017 7:37 pm

Dobrý den,

máte nějaké další zkušenosti s elektroměrama u modifikované sinusovky? Mám regulátor MR4316AC+ a zkusil jsem napojit elektroměr INEPRO PRO1S. Bohužel dopadl podobně, jako elektroměr na začátku diskuze. A to je všude napsáno, že jsou elektroměry zkoušeny na FV systémy.

Má někdo tip na elektroměry, které by byly funkční?
vasut
 
Příspěvky: 4
Registrován: ned pro 03, 2017 1:52 pm

Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod Frenky » ned pro 03, 2017 7:50 pm

Nejspolehlivější rada zní. Měnič s modifikovanou sinusovkou zahodit do koše a pořídit něco normálního. Stejně jako dopadla elektronika v elektroměru může dopadnout elektronika která je napojena za měnič s modifikovanou sinusovkou. (vlastní zkušenosti). Jediné místo měniče s modifikovanou sinusovkou může být na napájení nějakého topného tělesa (topení, boiler), nebo klasických žárovek.
18x Solární panel JINKO SOLAR 225 Pmpp=225W, Regulátor STUDER VT-80, Střídač Studer XTM 4000-48, BSP, RCC, AKU 48V LFP200Ah, 2x AKU DURATHON E4815. Řizení a dohled microlog, SDS, vlastní vyčítání arduinem do RPi s databází a html stránkou.
http//95.85.214.80, viewtopic.php?f=3&t=4809
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 670
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Doubravička

Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod vasut » ned pro 03, 2017 8:34 pm

A tak já to právě mám zapojené pouze na bojler, takže mi to víceméně nevadí. Ale rád bych si měřil vyrobenou energii a s informací dál pracoval - statistiky a tak...
vasut
 
Příspěvky: 4
Registrován: ned pro 03, 2017 1:52 pm

Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod abrams » ned pro 03, 2017 8:48 pm

Zdravím ,

zkusil bych Křižíkůl elměr ;) . Ty digitální cimprliny sou moc choulostivý .

Elektronům zdar *cloud*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2533
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno

Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod vasut » ned pro 03, 2017 9:08 pm

Zkusit....to bych ho musel koupit....a takhle jsem zkusil už ty inepro a celkem pochybuji, že by mi to vyreklamovali, takže nejspíš vyhozené prachy. Mno uvidíme. Spíš mi šlo o to, jestli někdo nemá nějaké zkušenosti. Chtěl bych impulsní výstup, který bych mohl načítat PLCčkem.
vasut
 
Příspěvky: 4
Registrován: ned pro 03, 2017 1:52 pm

Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod vla » ned pro 03, 2017 9:21 pm

Elekktronické jsou na tom modifik. sinusu v háji, dle mého kamaráda tam na napájení vlastního měřáku dochází k velkému nárůstu napětí na odporu a kondenzátoru, které zajišťují napájení vlastního měřáku a dopadne to viz vaše foto. (sice mi vysvětlil proč, ale už zase nevím). Takže mi napájení upravil a je po problému. Počítám, že jednoduchá konstrukce vlastního napájení přístroje bude ve všem stejná, takže všechny bez úpravy pojdou, viz vaše foto.
Nemám rád tenhle stát.
vla
 
Příspěvky: 778
Registrován: čtv bře 12, 2015 10:18 pm

Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus

Příspěvekod rottenkiwi » ned pro 03, 2017 9:42 pm

Ja som používal niekoľko mesiacov na mod sin. Hutermann HT-1M a prežil to. Ale bol teplý.
Ale to treba vedieť, či ten mod. sin. je naozaj mod. sin a tie náhodou trapéz.
Dělej vše, jak nejlépe dovedeš. Ale ne lépe. 4. dohoda.
Si anode Spectrum BMS SEI formation Float Ochrana High SOC deg. MPPT Post Bud Bindi 1993
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 2786
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Další

Zpět na Automatizace, měření, statistiky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'