Stránka 2 z 2

Re: Panelové zobrazovače Napětí a Proudu

PříspěvekNapsal: stř kvě 14, 2014 10:21 am
od mobilik
Tak potom je vadny, skus ho premerat multimetrom...

Re: Panelové zobrazovače Napětí a Proudu

PříspěvekNapsal: stř kvě 14, 2014 10:26 am
od abrams
Zdravím ,

asi vím proč nešlape ... tenhle ampérmetr je na AC proud , né DC proud :uh: . Na DC je tenhle : http://hadex.cz/r042-69c9-panelovy-mp-10a-80x65mm-vcetne-bocniku/ , ale je jen do 10A ... 20A sem tak rychle nenašel :? .

Elektronům zdar *sun*

Re: Panelové zobrazovače Napětí a Proudu

PříspěvekNapsal: stř kvě 14, 2014 10:36 am
od olozx6r
To by všechno vysvětlovalo, ale jak jsou ty rozdíly značený? Vypadaj totožně! Sakra, potřebuju minimálně 20A, protože panely daj cca 16A... co s tím?

Re: Panelové zobrazovače Napětí a Proudu

PříspěvekNapsal: stř kvě 14, 2014 10:47 am
od abrams
Zdravím ,

liší se označením ... AC má pod znakem A vlnovku , kdežto DC má rovnou čárku .
Měřit 20A ... přebastlit 20A AC na 20A DC , nebo koupit 10A DC a posílit bočnít na 20A :arrow: hodnotu na ciferníku násobit dvema :sm1: .

Elektronům zdar *sun*

Re: Panelové zobrazovače Napětí a Proudu

PříspěvekNapsal: stř kvě 14, 2014 11:01 am
od olozx6r
Už tu vlnovku taky vidím!!! ach jo, na obrázku v eshopu nebyla, tak jsem to neřešil. Nějakej typ na přebastlení a nebo kde bych ho objednal? V hadexu nemaj, teď jsem mluvil s paní... :-(

Re: Panelové zobrazovače Napětí a Proudu

PříspěvekNapsal: stř kvě 14, 2014 12:20 pm
od PavelR

Re: Panelové zobrazovače Napětí a Proudu

PříspěvekNapsal: stř kvě 14, 2014 12:23 pm
od PavelR
ale toto je krasavec v souctu za stejnou cenu jak predchozi prispevek ... na tme taky maji pekny veci
http://www.tme.eu/cz/details/apmdca72-t ... truments/#

Re: Panelové zobrazovače Napětí a Proudu

PříspěvekNapsal: stř kvě 14, 2014 1:23 pm
od olozx6r
Vypadají nádherně, ale ta cena je neuvěřitelná :-O Psal jsem sz PavelR ohledně těch ups.

Re: Panelové zobrazovače Napětí a Proudu

PříspěvekNapsal: stř kvě 14, 2014 1:31 pm
od brumlaj
Prvně než rozebereš, tak ověřit funkčnost na AC, pak rozebrat a měla by tam být usměrňovací dioda, kdyžtak popiš co vidíš.

Re: Panelové zobrazovače Napětí a Proudu

PříspěvekNapsal: stř kvě 14, 2014 4:02 pm
od olozx6r
Bohužel dneska už nestíhám, rodinné povinnosti,,, Jinak vevnitř je u bočníku cívka (asi bočník), malej tišťák a pak dva drátky, který vedou k prostoru rafičky. Pak to nafotím.

Re: Panelové zobrazovače Napětí a Proudu

PříspěvekNapsal: stř srp 10, 2016 4:26 pm
od vladdo05
AHoj,

chcem si s maleho klasickeho cinskeho ampermetra 10 A typ DH 50 spravit ampermeter s dvoma rozsahmi, ale bocnik menit nebudem, iba odpor pred meradlom.
Teraz ma 10 A rozsah bocnik cca 0,007 Ohmu, meradlo cca. 1,3 Ohmu,
ktore ma este odpor cca. 1 Ohm.

1. chcem nim merat 10 A , cize bocnik musi ostat tento, takisto aj ten odpor
2. chcem nim merat max. 1 A pri plnej vychylke a to pomocou
prepinaca odobbratim toho odporu pred meradlom aby bola vacsia
vychylka.
ALe meradlo ma aj tak malu vychylku samozrejme, potrebujem
citlivejsie, aby malo plnu vychylku pri 1A . Bocnik menit memozem,
cize musim menit meradlo,treba citlivejsie.

Meradlo musi mat este mensi odpor?Tj. hrubsie vinutie a menej zavitov?
Podla vzrorca F = NxI , kde prud I zvacsim hrubkou vinutia?Cim viac
zavitov tym vacsia sila,ale aj vacsi odpor a mensi prud. Takze asi
hruby drot a malo zavitov.

Original 1 A merace tie zas nemusia mat taky citlivy merac, lebo maju vacsi bocnik vsak?
Diky

Re: Panelové zobrazovače Napětí a Proudu

PříspěvekNapsal: stř srp 10, 2016 5:47 pm
od kodl69
měřák nemusí mít menší odpor, ale vyšší citlivost. Všechno je to ohmův zákon. Na bočníku 0.007Ohmu je při 1A úbytek napětí 7mV. Standartní měřáky jsou na 60mV (nebo 70mV, 100mV) při jmen. proudu (stejně jako ten tvůj). Takže zvýšit odpor bočníku na desetinásobek, aby správně měřil při 1A a pak dát do série s měřidlem odpor s hodnotou 9x vnitřní odpor měřidla, a máš rozsah 10A. Všechno ostatní bude podstatně složitější. Pokud je bočník dostatečně dimenzovaný, dá se odpor doladit napilováním odporových drátů, ale na desetinásobek asi těžko. Ten odpor v sérii s měřidlem je kvůli linearitě a omezení tepelné závislosti naměřené hodnoty, měl by v obvodu zůstat.

Re: Panelové zobrazovače Napětí a Proudu

PříspěvekNapsal: stř srp 10, 2016 8:15 pm
od volente
Já používám tento http://www.ebay.com/itm/100A-DC-Digital ... SwgQ9V3DpU
A na AC mám to stejné http://www.aliexpress.com/item/1pcs-New ... .63.ioVYEn
podsvícení se dá vypnout a přijde mě že měří docela v normě.
Cena si myslím není až tak nesnesitelná. Dají se tam ještě nastavit nějaké věci, ale zatím jsem nezkoumal. Wh si pamatuje i po odpojení, ale samozřejmě je možnost resetu.

Re: Panelové zobrazovače Napětí a Proudu

PříspěvekNapsal: čtv srp 11, 2016 12:25 pm
od Viktor X
Jak se chová ta hračka z ebay při spotřebě, tj vybíjení aku? O něčem podobném uvažuji, předpokládám, že ukazuje proud a výkon 0 a Wh se nemění...

Re: Panelové zobrazovače Napětí a Proudu

PříspěvekNapsal: čtv srp 11, 2016 12:34 pm
od rva
Taky nad tím uvažuju. SOC měřím něčím lepším a to Ah přičítá, nebo odčítá. Ale zajímalo by mě i kolik energie projde baterií a kolik jde přímo z regulátoru do měniče. Tak potřebuju něco, co měří jen v jednom směru.

Re: Panelové zobrazovače Napětí a Proudu

PříspěvekNapsal: čtv srp 11, 2016 4:45 pm
od volente
Protože je bočník zapojen mezi panely a baterie tak ukazuje co teče do baterií. Takže výrobu FV.
Proto jsem si ho tam zapojil, AC mám na výstupu z měniče. Takže v reálném čase se podívám a zjistím jestli je výkon větší než odběr, nebo naopak. Samozřejmě přibližně (vlastní spotřeba měniče atd.). Mě to postačuje.
Pokud nic nepřitéká ukazuje proud 0 a Wh stojí.