Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je čtv črc 19, 2018 4:22 pm


Panelové zobrazovače Napětí a Proudu

Arduino, SDS, Raspberry, Linux, vzdálený dohled, automatizace, měření, opensource, closedsource, hotová řešení, DIY, stavebnice, komponenty, software, postupy, návody, schémata, rady, zkušenosti ...
Další

Panelové zobrazovače Napětí a Proudu

Příspěvekod MilanK » sob bře 01, 2014 7:04 pm

Nemáte někdo tip na panelové zobrazovače na Napětí potřebuji něco kolem 300V stejnosměrných a 20A stejnosměrných.
Nebo umí to i Arduino ?
MilanK
 
Příspěvky: 159
Registrován: ned led 15, 2012 11:31 pm
Bydliště: Slavkov
Reputation: 4
 
  • 0



Re: Panelové zobrazovače Napětí a Proudu

Příspěvekod solárník » sob bře 01, 2014 9:45 pm

Sice jen 0-30V, ale za 55 korun! Pro vyssi napeti staci pridat odporovy delic.
http://www.i4wifi.cz/Zabava-Promo/Promo ... 0-30V.html
Obrázek
solárník
 
Příspěvky: 1398
Registrován: pát bře 15, 2013 7:53 pm
Reputation: 51

Re: Panelové zobrazovače Napětí a Proudu

Příspěvekod brumlaj » sob bře 01, 2014 11:00 pm

Škoda, že neuvádí spotřebu, s LED to bude bumbrlíček, ale zase za tu cenu....
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brumlaj
 
Příspěvky: 1436
Registrován: ned kvě 12, 2013 1:24 pm
Reputation: 89

Re: Panelové zobrazovače Napětí a Proudu

Příspěvekod LIX » ned bře 02, 2014 12:41 am

Ja mam takyto tiez a je do 100 V. Tak urcite bude aj do 300, len je tam zvlast napajanie do 30 V.
LIX
 
Příspěvky: 589
Registrován: pon črc 30, 2012 2:43 pm
Reputation: 9

Re: Panelové zobrazovače Napětí a Proudu

Příspěvekod JML... » ned bře 02, 2014 10:32 am

Používám s úspěchem tohoto prodejce na ebay Asia engineer, má všechny možné hodnoty panelových měřáků a ve stejném dizajnu, takže výsledek v rozvaděčíh ladí. Má bočníky, DC/DC oddělovací napaječe, které je třeba použít při společném napájení LCD a spousty dalšího co našinec shání...
rozvadec1.jpg

rozvadec2.jpg
Investicí do FVE chci ušetřit, né okrádat národ na odpustcích za výkup a nějaký barevný bonus!
2.8kWp + Vertex/InfiniSolar 3kW + 100Ah 48V LiFeYPO + A20mikroserver = moje FVE
Uživatelský avatar
JML...
 
Příspěvky: 156
Registrován: úte lis 06, 2012 12:33 pm
Reputation: 5

Re: Panelové zobrazovače Napětí a Proudu

Příspěvekod MilanK » ned bře 02, 2014 10:35 am

Na ss napětí do 500V není problém ale nikde jsem nenašel na ss proud kolem 20A. Jediné co mě napadá to postavit na Arduino. Kdo poradí co k tomu koupit samozřejmostí je seznor napětí a proudu. Bude stačit toto aby to fungovalo ?
http://www.ostrovni-elektrarny.cz/index.php?category=monitoring-a-testy&detail=OTAwNDQ=&detail_name=arduino-mega-2560-vyvojova-platforma
http://www.ostrovni-elektrarny.cz/index.php?category=monitoring-a-testy&detail=OTAwNDM=&detail_name=arduino-1602-lcd-keypad-shield
MilanK
 
Příspěvky: 159
Registrován: ned led 15, 2012 11:31 pm
Bydliště: Slavkov
Reputation: 4
 
  • 0


Re: Panelové zobrazovače Napětí a Proudu

Příspěvekod JML... » ned bře 02, 2014 10:51 am

zde:
do 20A
do 50A
do 100A
adt... včetně bočníku za ceny celkem lidové

Ještě než začneš s realizací na Arduinu, změř si jestli máš společný mínus akumulátoru a FV panelů, jestli ne AD převodník se společným mínusem nepřipojíš.
Naposledy upravil JML... dne ned bře 02, 2014 11:01 am, celkově upraveno 1
Investicí do FVE chci ušetřit, né okrádat národ na odpustcích za výkup a nějaký barevný bonus!
2.8kWp + Vertex/InfiniSolar 3kW + 100Ah 48V LiFeYPO + A20mikroserver = moje FVE
Uživatelský avatar
JML...
 
Příspěvky: 156
Registrován: úte lis 06, 2012 12:33 pm
Reputation: 5

Re: Panelové zobrazovače Napětí a Proudu

Příspěvekod brumlaj » ned bře 02, 2014 10:59 am

JML... píše:Používám s úspěchem tohoto prodejce na ebay Asia engineer,
jaký odběr mají měřáky? A dá se odpojit to podsvícení? Jaký je potřebný úbytek na bočníku("šuntu")?
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brumlaj
 
Příspěvky: 1436
Registrován: ned kvě 12, 2013 1:24 pm
Reputation: 89

Re: Panelové zobrazovače Napětí a Proudu

Příspěvekod JML... » ned bře 02, 2014 11:06 am

podsvícení morou LED lze vypnout (ucvakneš drátek co k ní vede), spotřeba bez LED je 0.00 prd (jako digitálky).
úbytek na bočníku je konstruován k LCD a bývá zpravidla 75-100mV.
Investicí do FVE chci ušetřit, né okrádat národ na odpustcích za výkup a nějaký barevný bonus!
2.8kWp + Vertex/InfiniSolar 3kW + 100Ah 48V LiFeYPO + A20mikroserver = moje FVE
Uživatelský avatar
JML...
 
Příspěvky: 156
Registrován: úte lis 06, 2012 12:33 pm
Reputation: 5

Re: Panelové zobrazovače Napětí a Proudu

Příspěvekod Honzík » ned bře 02, 2014 5:06 pm

V podstatě to co má JML, mají v Hadexu. Občas dokonce v akci.Mám to od nich.
Honzík
 
Příspěvky: 13
Registrován: pát dub 19, 2013 3:10 pm
Bydliště: Polnička
Reputation: 0

Re: Panelové zobrazovače Napětí a Proudu

Příspěvekod olozx6r » stř kvě 14, 2014 7:31 am

Potřebuji radu, koupil jsem panelový ampermetr a voltmetr z hadexu. Zapojení voltmetru bez problémů, ale ten ampermetr nějak nechodí. Zkouknul jsem dost způsobů zapojení, zapojil a nic. Může někdo přesně rozepsat, jak a kam zapojit ampermetr když chci měřit proud, co teče z panelů do aku? Na měřáku jsou dva kontakty a u jednoho je značka - (asi minus). Jinak nic víc. Rád bych konečně viděl, jak něco teče :-)
::fv:: 40x 225Wp, 2x120Wp, 1x20Wp = 9260Wp ::pv:: , *batt* LiIon v přípravě *cloud* *sun* zatím bez měniče, vše půjde do vody :wood:. koupím střídač 220V DC to AC
Uživatelský avatar
olozx6r
 
Příspěvky: 410
Registrován: pát dub 11, 2014 7:58 pm
Bydliště: České Budějovice
Reputation: 4

Re: Panelové zobrazovače Napětí a Proudu

Příspěvekod mobilik » stř kvě 14, 2014 8:55 am

Kupil si klasicky analogovy, ci digitalny ampermeter?
Ak analogovy (s rucickou) ma bocnik vsebe, alebo si dokupoval?
Inak sa zapaja do serie cize musis prerusit kabel cez ampermeter, pripadne bocnik a pozor na polaritu, ak bude opacne rucicka bude ist tiez opacne. :wink:
Ak mas bocnik tak prerusis kabel a na bocniku z obodvoch stran potiahnes kabliky priamo do ampermetra. :wink:

Najlepsie ked dospecifikujes, pripadne odfotis veci co si kupil. :wink:
mobilik
 
Příspěvky: 1680
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)
Reputation: 147

Re: Panelové zobrazovače Napětí a Proudu

Příspěvekod olozx6r » stř kvě 14, 2014 9:28 am

Koupil jsem tento http://hadex.cz/r046-69l9-panelovy-mp-2 ... e-bocniku/

Zapojil na plusový kabel od reglu na aku, který jsem přerušil a konce zapojil na kontakty na ampermetru. Nic neukazoval, ani při přehození kabelu na kontaktech. Co dělám špatně?
::fv:: 40x 225Wp, 2x120Wp, 1x20Wp = 9260Wp ::pv:: , *batt* LiIon v přípravě *cloud* *sun* zatím bez měniče, vše půjde do vody :wood:. koupím střídač 220V DC to AC
Uživatelský avatar
olozx6r
 
Příspěvky: 410
Registrován: pát dub 11, 2014 7:58 pm
Bydliště: České Budějovice
Reputation: 4

Re: Panelové zobrazovače Napětí a Proudu

Příspěvekod dracekvo » stř kvě 14, 2014 9:47 am

A teče tam něco z regulátoru? :)
2850Wp, Tristar MPPT 60A, 500Ah LiFePO 48V, 5kW LF PowerJack by Matěj
dracekvo
 
Příspěvky: 860
Registrován: čtv zář 13, 2012 3:35 pm
Reputation: 39


Re: Panelové zobrazovače Napětí a Proudu

Příspěvekod olozx6r » stř kvě 14, 2014 9:54 am

Panely jsou zapojený do reglu a ten je napojen na baterie. Napětí baterií se mění dle svitu, jak se dobíjí, tak jsem předpokládal, že by v tomto místě proudy téct mohly :-D Vážně, jak to mám zapojit?
::fv:: 40x 225Wp, 2x120Wp, 1x20Wp = 9260Wp ::pv:: , *batt* LiIon v přípravě *cloud* *sun* zatím bez měniče, vše půjde do vody :wood:. koupím střídač 220V DC to AC
Uživatelský avatar
olozx6r
 
Příspěvky: 410
Registrován: pát dub 11, 2014 7:58 pm
Bydliště: České Budějovice
Reputation: 4

Re: Panelové zobrazovače Napětí a Proudu

Příspěvekod olozx6r » stř kvě 14, 2014 10:02 am

Fotky měřáku. Vzadu dva kontakty uprostřed, u pravého je znak MINUS.
Přílohy
2014-05-14-754.jpg
2014-05-14-753.jpg
::fv:: 40x 225Wp, 2x120Wp, 1x20Wp = 9260Wp ::pv:: , *batt* LiIon v přípravě *cloud* *sun* zatím bez měniče, vše půjde do vody :wood:. koupím střídač 220V DC to AC
Uživatelský avatar
olozx6r
 
Příspěvky: 410
Registrován: pát dub 11, 2014 7:58 pm
Bydliště: České Budějovice
Reputation: 4


Re: Panelové zobrazovače Napětí a Proudu

Příspěvekod olozx6r » stř kvě 14, 2014 10:09 am

Bočník je uvnitř měřáku, přerušil jsem plusový kabel k aku a oba konce napojil na měřák. Nic neukazoval, přestože proud musel téci.
::fv:: 40x 225Wp, 2x120Wp, 1x20Wp = 9260Wp ::pv:: , *batt* LiIon v přípravě *cloud* *sun* zatím bez měniče, vše půjde do vody :wood:. koupím střídač 220V DC to AC
Uživatelský avatar
olozx6r
 
Příspěvky: 410
Registrován: pát dub 11, 2014 7:58 pm
Bydliště: České Budějovice
Reputation: 4

Další

Zpět na Automatizace, měření, statistiky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

Reputation System ©'