Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned led 17, 2021 8:06 am
jiříczech píše:zdravim,prosimvas,mam dotaz ohledne vykonu. mam na zahradce panel 150w,mppt,trakcni baterii 100Ah,menic 600w, k tomu jsem poridil el. vyzinac travy 550w,ze to s tim budu sekat . mno pustim v pohode a kdyz jde do zaberu tak se po nekolika vterinach vypne.naprazdno frci normalne.myslel jsem si ze teda bere vic nez da ten menic,tak jsem koupil 1200w menic se spickovym odberem 2,4kw, to ze mi musi stacit a dela mi to to samy.vypina se. po par vterinach se zase roztoci. kde si myslite ze by mohla bejt chyba?muze to bejt podpeti z baterky? je naplno nabita dle MPPT. mam menic pichlej primo na baterku,mimo mppt. dik za nazory
jiříczech píše:prodluzovak u toho mam 30m,abych s tim nekam dosel.k menici jde od aku kabel 2,5mm na prurezu. aku je tahle: http://www.battery.cz/trakcni-baterie-b ... 95751.html
jiříczech píše:poseceni mi trva max pul hodiny,tak to snad nebude tak zle,navic secu kdyz je slunecno tak 10A jde z panelu.dam tam ty kabely co byly u toho menice ,dik za info chlapi
FRSO píše:jiříczech píše:poseceni mi trva max pul hodiny,tak to snad nebude tak zle,navic secu kdyz je slunecno tak 10A jde z panelu.dam tam ty kabely co byly u toho menice ,dik za info chlapi
ještě k tomu regulátoru, jaký tam máš vodič od aku, při délce cca 1,5m by na ten panel měl být vodič s průřezem cca více jak 2,5mm2, lépe bych dal nejméně 4mm2 !!a pojistku cca 15A.
jiříczech píše:FRSO píše:jiříczech píše:poseceni mi trva max pul hodiny,tak to snad nebude tak zle,navic secu kdyz je slunecno tak 10A jde z panelu.dam tam ty kabely co byly u toho menice ,dik za info chlapi
ještě k tomu regulátoru, jaký tam máš vodič od aku, při délce cca 1,5m by na ten panel měl být vodič s průřezem cca více jak 2,5mm2, lépe bych dal nejméně 4mm2 !!a pojistku cca 15A.
zejtra to proverim,jakej tam mam (mozna tam mam vsude jen 1,5mm2 ,ted nevim). teda to shrnu. mezi panelem a mppt mam origo zilu na solary,to necham.z mppt do aku abych teda mel 4mm2 a mezi aku a menicem teda ten 10mm2.dik
dracekvo píše:baterky bych sehnal klidně po známejch nějaké starší z auta. Na takové záležitosti nemá cenu kupovat nové olovo. Baterka nebyla moc levná, tak je škoda si jí zničit.
Životnost trakčních baterií Banner ENERGY BULL je zhruba 300 cyklů při vybíjení na 50% DOD
Zpět na Střídače, měniče napětí, invertory
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků