to odpovídá tomu, že při 500W procesor zapíná druhou nebo třetí fázi. Myslím si, že tohle není žádná raketová věda, změřit "šlusmetrem" výkonový mosfety a ten špatněj vyměnit za něco aspoň trochu podobnýho... Možná bude KO i jeho budič, ale to je tuším taky něco obecně kopitelnýho... Už jsem do toho dlouho nekoukal, je to taková lepší amatérská konstrukce, takovej HW bych dokázal zbastlit taky, ale ne SW...
našel jsem pěkný obrázky,
https://syonyk.blogspot.com/2018/05/wha ... d-600.htmlpodle toho můžu zhruba načrtnou tu výkonovu část. u každé tlumivky je proti zemi zapojená dvojitá schottky dioda - ta může být přerušená, ale ne proražená, jinak by se proudem z baterky odpařila včetně tlumivky. Směrem od panelů je od vstupu dvakrát dvojitá dioda v TO220, ta je asi taky v pořádku, a pak na každé fázi mosfet , tady HY1920, 200V 90A. pak tlumivky, svitkový kondenzátory jako filtrace a na baterku. Mosfet otočenej "bokem" je izolační měnič pro napájení jednotlivejch TLP350, má tři oddělený výstupy.
Spíš by to chtělo lepší popis toho resetu, to jako zhasne displej a proběhne restart procesoru, nebo jenom spadne výkon na 0 a pak to nabíhá? ještě mě napadlo, že to může dělat zkrat v tom TLP350 (nebo v mosfetu G-S), když se jej pokusí sepnout, tak zkratuje napájenícelýho měniče, sice si nejsem úplně jist, ale asi z toho tráfka je krmený všechno, i procesor, takže zkrat na některým z vinutí sekundáru to sestřelí celý... Škoda, že na to fyzicky nemůžu, dost by mě tohle zajímalo... tady je ten náčrteck, neberte vážně typy součástek, jde o princip.
skica MSB.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Ex Powerjack 8kW (momentálně samodomo cca 6kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.