Stránka 6 z 10

Re: PLC Tecomat Foxtrot

PříspěvekNapsal: sob říj 12, 2019 11:52 am
od marsal64
Ano, díky, na to jsem myslel, ve Foxtrotu hračka :-), podobně to myslím dělá BMV 700.
Spoléhám jinak, že (Tebou navržený :-) ) INA214 něco při malých proudech ustojí, papírový ofset má alespoň vynikající... Jenže ho mám na cestě s Číny, tak nevím, co vlastně přijde.

Jinak všichni mluvíte o Ah, tak to nejspíš tak předělám, i když ty Wh jsou takové názorné ;-).

Re: PLC Tecomat Foxtrot

PříspěvekNapsal: sob říj 12, 2019 11:53 am
od Vitek
Bmv712 ne. Ten to vyhodnoti az na zaklade nekolika podminek.

Re: PLC Tecomat Foxtrot

PříspěvekNapsal: sob říj 12, 2019 11:56 am
od marsal64
Jasně, to si umím představit, zřejmě to někde dohledám v manuálu 712. Ale tu ruční korekci tam určitě nechám ;-).

PLC Tecomat Foxtrot - k měření SOC

PříspěvekNapsal: sob říj 12, 2019 11:59 am
od marsal64
Tak si tu ještě odmedituji, že pokud budu měřit v Ah, zbývající Wh můžu odhadnout třeba pomocí průměru z (a) aktuálního napětí a (b) napětí, při kterém se baterie odpojují.

Re: PLC Tecomat Foxtrot

PříspěvekNapsal: sob říj 12, 2019 12:36 pm
od Vitek
V bmv je hodnota nabijeciho proudu a hodnota napeti v zavislosti na nastavene kapacite. Bmv je primarne urceno pro pocitani soc na olovenych baterii ktery ty bezne menice neumi rozumne vyhodnotit


Mrkni na muj dnesni trend kdy pri 98 procentech soc mi bmv zahlasi 100 procent baterii ale stale a neustale proud do baterii tece a potece dal. Olovo neni lithium
Je to v trendech koncicich 229 dole v mym podpisu
Zdravi vitek

PLC Tecomat Foxtrot - dva dotazy

PříspěvekNapsal: stř říj 16, 2019 5:07 am
od marsal64
Ahoj, měl bych dva dotazy
- dá se někde jednoduše zjistit, kolik který program (více "paralelně" běžících) stráví času ve smyčce (profiling)?
- jak se řeší ošetření zákmitů při spínání/rozpínání tlačítek na Foxtrotu (C, šipky, Enter), když je chci využívat? Ošetřuje to už nějak přímo OI1073_Keyb nebo je to třeba pořešit jinak?

Ad obrázek: dospěl jsem nakonec k systému "klikatelné widgetové dlaždice". Ty teploty v pokoji a venku nejsou skutečné ;-), PT 1000 právě dorazilo, software teď celkově předbíhá hardware :-/.

Re: PLC Tecomat Foxtrot

PříspěvekNapsal: úte říj 22, 2019 10:58 am
od ecentrum
Nemá někdo připojen k TECOmatu přes 485 Modbus ELEKTROMĚR PRO1-MOD ?
http://www.elektromery.com/product/elektromery-s-komunikaci-modbus---_-prub/elektromer-pro1-mod-0_25-45a-modbus-mid_/112
nedaří se mi vyčítat hodnoty :dontknow:
dík za pomoc

Re: PLC Tecomat Foxtrot

PříspěvekNapsal: ned říj 27, 2019 9:23 pm
od ecentrum
Problém vyřešen, na stránkách dodavatele elektromery.com je chybně uvedená tabulka registrů. Info od dodavatele: bohužel, údaje na našich stránkách nejsou správné, jsou platné pro elektroměry s verzí
firmware 1.18, nyní se ale již prodávají elektroměry s FX ver. 2.18, takže seznam registrů je
platný na stránkách výrobce
:yes:

Mám ale problém s převodem vyčtených hodnot v Mosaicu, pomohl by někdo?

Re: PLC Tecomat Foxtrot

PříspěvekNapsal: ned říj 27, 2019 9:25 pm
od dumi
Zkus se rozepsat...

Re: PLC Tecomat Foxtrot

PříspěvekNapsal: ned říj 27, 2019 9:35 pm
od ecentrum
např: z registru 5008 a 5009 vyčtu hodnotu v HEX 4247 a F5C3 což je kmitočet, a potřebuji hodnoty spojit a převézt na Real

Re: PLC Tecomat Foxtrot

PříspěvekNapsal: ned říj 27, 2019 10:12 pm
od willcz
bych témeř řekl že to je klasický real, tzn znaménko, exponent, mantisa.
pokud to převedu tak je to 49.999
tzn zadefinovat proměnou kam se ukládá ten 5008 jako REAL, nastavit délku a mohlo by to jít.

Jak máš zadefinovaný ten modbuscmd co čte tu hodnotu?

Re: PLC Tecomat Foxtrot

PříspěvekNapsal: ned říj 27, 2019 10:39 pm
od dumi
Pokus jsou to dva wordy (word je 16bitu) tak.si udelej pointer na real (PTR_TO REAL) na to.misto v pameti a mas to.

PLC Tecomat Foxtrot - rozsah měření teploty

PříspěvekNapsal: ned pro 22, 2019 11:57 am
od marsal64
Připojil jsem si k Foxtrotu na CIB rozšiřující modul C-IT-0504S, abych měl více vstupů na měření teploty. Podle dokumentace by měl být vstupní A/D převodník šestnáctibitový, ale při zapojení PT1000 mi teplota skáče v krocích cca 0.3°C a netuším, v čem je zádrhel. Při předešlém připojení přímo na vstupy 1015 se to takto nechovalo. V čem může být potíž?

Dotaz na řízení topného tělesa (s Foxtrotem)

PříspěvekNapsal: úte pro 31, 2019 1:19 am
od marsal64
Rád bych perspektivně softwarově vytěžoval bojler. Uvažuji o spínači, který bude spínat v nule příslušný počet půlvln podle zadaného výkonu. Byl by někdo tak laskav a navedl mne hardwarově a softwarově? Co ze svého mládí pamatuji, řešil bych to triakem, ale kdoví, jak je to dnes? Existuje na to něco případně hotového, co by šlo (Foxtrotem) řídit třeba napěťově nebo snad PWM? Díky.

Re: PLC Tecomat Foxtrot

PříspěvekNapsal: úte pro 31, 2019 5:27 am
od rva
Těm dnešním "triakům" se říká SSR. https://cs.wikipedia.org/wiki/Solid_state_rel%C3%A9

Re: PLC Tecomat Foxtrot

PříspěvekNapsal: úte pro 31, 2019 9:05 am
od dumi
Kupa ssr s fazovym rizenim signalem 0-10V z eniky a mas to.

vystup PIad regu vyvedes na analog vystup a mas hotovo.

spinani pulvn ve spravbou dobu je s foxtrotem trosku slozitejsi :-)

Re: PLC Tecomat Foxtrot

PříspěvekNapsal: úte pro 31, 2019 9:06 am
od dumi

Re: PLC Tecomat Foxtrot

PříspěvekNapsal: úte pro 31, 2019 9:15 am
od marsal64
Díky, to spínání určitého počtu celých půlvln (nikoli fázově) tedy SSR přímo neumí, co? A musí být ošetřeno HW, protože Foxtrot to spolehlivě neustíhá, není-liž pravda. Je mi jasné, že variantou je použít nějaký vytěžovač přímo z baterky, třeba podle kybose, ale mně se nějak zatím líbí více varianta napojení bojleru na 230V.
Edit: asi to bude chtít pomocné HW typu arduina.

Re: PLC Tecomat Foxtrot

PříspěvekNapsal: úte pro 31, 2019 9:37 am
od rva
Spínání v nule (celých půlvln) umí ta nejlevnější SSR. Ale pak musí být třeba PWM řízení. SSR je levné od Číňanů, ale nedá se věřit parametrům, proto když potřebuji 10 A, tak beru alespoň 40 A.

Re: PLC Tecomat Foxtrot

PříspěvekNapsal: úte pro 31, 2019 9:45 am
od dumi
ja mam to Rele z odkazu, a pres PID a analogovy vystup jej ridim foxtrotem. fnugjuje to skvele.

resim to tak, ze mam na regulatorech nastaveno o trosku vyssi napeti nez bych htel na bateriich, rekneme 3,5V/clanek LiFepo4, ale pokud stoupne napeti nad 3,4V/clanek tak se zacne otevirat to srr a napeti drzi. tim mam zajisteno ze dostnu ze strechy maximum, protoze regulaory neubiraji :)