Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob dub 17, 2021 1:10 pm


InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Měniče InfiniSolar
PředchozíDalší

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod oldwest » ned úno 02, 2020 1:44 pm

zbek píše:
oldwest píše:..ne_ bohužel nemám.Údajně to není nutné,ten měnič by to měl zvládat sám.


Tak pokud baterky po zatiženi sviti tak žiji samostně a pokud nemaš seriovou komunikaci . Tak už je to jenom řict měniči že ma baterky když jsi je odpojil tak si je asi odmazal a ted je budeš muset asi ručně přiřadit . Co děla ten battery number ?



..tak je to default s nulou. Nic se neodmazalo,měnič vyhodnotí připojení podle úrovně napětí při jeho připojení. Ten soft není taky žádná hitparáda.
Všechno to se nám zdá a nebo vidíme, je jenom sen ve snu.
E.A.Poe
Uživatelský avatar
oldwest
 
Příspěvky: 47
Registrován: čtv led 30, 2020 5:45 pm
Bydliště: Podbořany

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod oldwest » ned úno 02, 2020 5:37 pm

oldwest píše:
zbek píše:
oldwest píše:..ne_ bohužel nemám.Údajně to není nutné,ten měnič by to měl zvládat sám.


Tak pokud baterky po zatiženi sviti tak žiji samostně a pokud nemaš seriovou komunikaci . Tak už je to jenom řict měniči že ma baterky když jsi je odpojil tak si je asi odmazal a ted je budeš muset asi ručně přiřadit . Co děla ten battery number ?



..tak je to default s nulou. Nic se neodmazalo,měnič vyhodnotí připojení podle úrovně napětí při jeho připojení. Ten soft není taky žádná hitparáda.


..co myslíš tím ručně přiřadit?
Všechno to se nám zdá a nebo vidíme, je jenom sen ve snu.
E.A.Poe
Uživatelský avatar
oldwest
 
Příspěvky: 47
Registrován: čtv led 30, 2020 5:45 pm
Bydliště: Podbořany

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod youda » ned úno 02, 2020 7:36 pm

oldwest píše:
2020-02-02 (1).png
youda píše:Screenshoty normálně plácni sem, jako přílohu. Tu stejnou kombinaci měniče a baterek tu má víc lidí, tak ti můžou poradit také, nejen já ;)

Ten BMS box či BMS karta vyloženě nutné nejsou, navíc mají mouchy, ale dost to zjednodušuje život. Tak uvidíš, co ti řekne prodejce.


Ahoj,máš tady ty screeny

2020-02-02 (1).png

2020-02-02 (2).png

2020-02-02 (3).png


Tak je to asi jasné: nabíjíš na 56V, což vychází na 3.73V per LFP článek.
Buď rád, že zabrala ta BMS v Pylontechu, jinak jsi měl po baterkách :(

Nastav si tyhle červené hodnoty napětí. Pak to všechno ručně znovu nastartuj a už by ti to mělo fungovat normálně:
Pylontech 48V.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 3035
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod oldwest » ned úno 02, 2020 7:59 pm

youda píše:
oldwest píše:
2020-02-02 (1).png
youda píše:Screenshoty normálně plácni sem, jako přílohu. Tu stejnou kombinaci měniče a baterek tu má víc lidí, tak ti můžou poradit také, nejen já ;)

Ten BMS box či BMS karta vyloženě nutné nejsou, navíc mají mouchy, ale dost to zjednodušuje život. Tak uvidíš, co ti řekne prodejce.


Ahoj,máš tady ty screeny

2020-02-02 (1).png

2020-02-02 (2).png

2020-02-02 (3).png


Tak je to asi jasné: nabíjíš na 56V, což vychází na 3.73V per LFP článek.
Buď rád, že zabrala ta BMS v Pylontechu, jinak jsi měl po baterkách :(
..Zkusím _ díky,mimo jiné bylo to tak nastaveno od začátku provozu po předání firmou.Dlouho jsem čekal na ČEZ.Nabíjelo to všeho všudy pouze dvakrát njn.
Nastav si tyhle červené hodnoty napětí. Pak to všechno ručně znovu nastartuj a už by ti to mělo fungovat normálně:
Pylontech 48V.png
Všechno to se nám zdá a nebo vidíme, je jenom sen ve snu.
E.A.Poe
Uživatelský avatar
oldwest
 
Příspěvky: 47
Registrován: čtv led 30, 2020 5:45 pm
Bydliště: Podbořany

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod oldwest » ned úno 02, 2020 8:35 pm

..ještě jednou se připomínám,vše jsem nastavil podle screenu,zapínal v pořadí baterie zapnuty,LED pro spuštění opět blikají,zapnutí měniče_hlásí stálý kód 15,baterie odpojené.Pak v opačném pořadí vypnuto.Vše jsem zkusil třikrát zapnou a vypnou v pořadí a výsledek je stejný,bohužel. Nechal jsem všechno zapnuté a uvidím zítra.Zatím díky.
Všechno to se nám zdá a nebo vidíme, je jenom sen ve snu.
E.A.Poe
Uživatelský avatar
oldwest
 
Příspěvky: 47
Registrován: čtv led 30, 2020 5:45 pm
Bydliště: Podbořany

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod youda » ned úno 02, 2020 9:06 pm

oldwest,

když zapneš baterky kolébkovým vypínačem, musíš je pak ještě "nastartovat" stisknutím toho červeného tlačítka na master modulu. Na to by měly reagovat postupným rozsvícením všech ledbarů.

Děláš to tak?
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 3035
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod oldwest » ned úno 02, 2020 9:32 pm

youda píše:oldwest,

když zapneš baterky kolébkovým vypínačem, musíš je pak ještě "nastartovat" stisknutím toho červeného tlačítka na master modulu. Na to by měly reagovat postupným rozsvícením všech ledbarů.

Děláš to tak?


Jasně,vždy_vše se postupně rozvití, zhasne a ještě jednou problikne .Po té už jen bliká spouštěcí LED každé AKB.
Všechno to se nám zdá a nebo vidíme, je jenom sen ve snu.
E.A.Poe
Uživatelský avatar
oldwest
 
Příspěvky: 47
Registrován: čtv led 30, 2020 5:45 pm
Bydliště: Podbořany

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod youda » ned úno 02, 2020 9:38 pm

Ok,bezva.

Warning 15 znamená, že InfiniSolar na svém bateriovém vstupu nevidí žádné napětí a proto nebude z AKU odebírat, ale ani AKU nabíjet.

Takže odmontuj ten malý kovový čtvereček, který zakrývá bateriové svorky na měniči a změř multimetrem, jaké DC napětí máš přímo na těch svorkách. Akorát opatrně, ať to při tom měření nezkratuješ.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 3035
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod oldwest » ned úno 02, 2020 9:58 pm

youda píše:Ok,bezva.

Warning 15 znamená, že InfiniSolar na svém bateriovém vstupu nevidí žádné napětí a proto nebude z AKU odebírat, ale ani AKU nabíjet.

Takže odmontuj ten malý kovový čtvereček, který zakrývá bateriové svorky na měniči a změř multimetrem, jaké DC napětí máš přímo na těch svorkách. Akorát opatrně, ať to při tom měření nezkratuješ.


Stačilo by to změřit na pojistkách,za předpokladu že jsou v poho.Víš,ale jak jsem popisoval dříve,tak se mi podařilo zkoušením přepínání režimu nabíjení zapnuto,event. vypnout, že se to připojilo a nabíjelo proudy 2 až 4A s do napětí těch max 56V a stavem nabití na 100%.Jen to cyklovalo_ či li zapnulo nabíjení a po krátkém čase ,když dosáhlo mez.hodnot tak vypnulo. Nenechal jsem to trápit a nabíjení jsem zakázal.I když si taky myslím,že ten soft není žádná hitparáda_njn.
Kouknu na to zítra,pokud bych se nedostal skrze pojistky, tak ten kryt demontuji.
Všechno to se nám zdá a nebo vidíme, je jenom sen ve snu.
E.A.Poe
Uživatelský avatar
oldwest
 
Příspěvky: 47
Registrován: čtv led 30, 2020 5:45 pm
Bydliště: Podbořany

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod youda » ned úno 02, 2020 10:22 pm

Celkem normální je, že infini v kombinaci s Pylontechy hlásí warningy 13, 14 a 16.
Všechny tři kódy znamenají nízké napětí baterie, ale lze je v klidu ignorovat, vše chodí.

Ovšem warning 15 normální není a znamená, že na bateriových svorkách infini, kde má být cca 45-53V, je úplná nula nebo skoro nic.
  • Baterky vadné nebudou, to by ti nežhnula ta 230V žárovka, ani by nenastartovala BMS.
  • Závada může být někde po cestě, jako například nožová pojistka nebo odpojený kabel.
  • Další tavná pojistka je přímo v infini. Pokud by na těch šroubových svorkách napětí bylo ale infini stále hlásil Warning 15, tak je to buď ta vnitřní pojistka, nebo už v měniči odešlo něco většího, což se při násilném odpojování baterie za chodu občas stát může.

No držím palce, aby se ti to povedlo odhalit a byla to jen nějaká banalita.

Co se týče nabíjení do 56V, pokud ti to tak nastavila instalační firma, jak píšeš, tak jsou to fakt nemehla.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 3035
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod oldwest » úte úno 04, 2020 12:35 pm

youda píše:Celkem normální je, že infini v kombinaci s Pylontechy hlásí warningy 13, 14 a 16.
Všechny tři kódy znamenají nízké napětí baterie, ale lze je v klidu ignorovat, vše chodí.

Ovšem warning 15 normální není a znamená, že na bateriových svorkách infini, kde má být cca 45-53V, je úplná nula nebo skoro nic.
  • Baterky vadné nebudou, to by ti nežhnula ta 230V žárovka, ani by nenastartovala BMS.
  • Závada může být někde po cestě, jako například nožová pojistka nebo odpojený kabel.
  • Další tavná pojistka je přímo v infini. Pokud by na těch šroubových svorkách napětí bylo ale infini stále hlásil Warning 15, tak je to buď ta vnitřní pojistka, nebo už v měniči odešlo něco většího, což se při násilném odpojování baterie za chodu občas stát může.

No držím palce, aby se ti to povedlo odhalit a byla to jen nějaká banalita.

Co se týče nabíjení do 56V, pokud ti to tak nastavila instalační firma, jak píšeš, tak jsou to fakt nemehla.


Ahoj, problém jsem vyřešil.Díky ti za pomoc. Tak že, vadná pojistka na mínus vodiči,a však po výměně odešla opět_nechápu.Naštěstí jsem měl ještě jednu a pomalým sekvenčním spouštěním(či_li vždy s časovou prodlevou asi 30sec.) se měnič rozběhl a jede to opět jak má.Nevím,domnívám se zdali nezůstalo něco slepeného,zapnuto_ snad relé,nevím. Je důležité,že měnič je v pořádku a jede. Děkuji všem za rady v diskusi.
Ahoj Zdeněk
Všechno to se nám zdá a nebo vidíme, je jenom sen ve snu.
E.A.Poe
Uživatelský avatar
oldwest
 
Příspěvky: 47
Registrován: čtv led 30, 2020 5:45 pm
Bydliště: Podbořany

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod youda » úte úno 04, 2020 12:57 pm

Díky za zprávu, super, že to nakonec nebyla porucha za desítky tisíc.

Prvotním problémem bylo evidentně to automatické odpojení baterie poté, co BMS rozpoznala přebíjení. Jestli tam teď máš ty nižší hodnoty do 53V nabíjení, tak už by se to přebíjet nemělo. Dále bude třeba občas pohlídat, abys baterky příliš nevybil a BMS je tak opět nevypnula, tentokrát na vybití pod bezpečnou mez.

Ohledně shořelé pojistky - jaká je to hodnota? Nožovka 250A?

Dojde-li někdy v budoucnu k odpojení baterií od měniče (at už softwarově přes MOSFET v BMS nebo fyzicky), tak je potřeba při opětovném oživení měnič nejprve připojit k baterii přes 230V žárovku v sérii - takzvaný "softstart", viz některé diskuse zde na fóru. Tyhle velké měniče mají totiž na vstupu baterie armádu kondenzátorů, které se při připojení baterky natvrdo chovají jako zkrat. Kondíky je tedy potřeba nejdřív nabít (softstartem) a pak teprve baterku připojit napřímo.

PS: Pokud budeš opět komunikovat s instalační firmou, ověř si u nich, proč ti nastavili to sebevražedné nabíjení na 56V. (56V se totiž používá pro 16S LFP, ale Pylontech US2000 je 15S LFP).
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 3035
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod oldwest » úte úno 04, 2020 1:30 pm

oldwest píše:
youda píše:Celkem normální je, že infini v kombinaci s Pylontechy hlásí warningy 13, 14 a 16.
Všechny tři kódy znamenají nízké napětí baterie, ale lze je v klidu ignorovat, vše chodí.

Ovšem warning 15 normální není a znamená, že na bateriových svorkách infini, kde má být cca 45-53V, je úplná nula nebo skoro nic.
  • Baterky vadné nebudou, to by ti nežhnula ta 230V žárovka, ani by nenastartovala BMS.
  • Závada může být někde po cestě, jako například nožová pojistka nebo odpojený kabel.
  • Další tavná pojistka je přímo v infini. Pokud by na těch šroubových svorkách napětí bylo ale infini stále hlásil Warning 15, tak je to buď ta vnitřní pojistka, nebo už v měniči odešlo něco většího, což se při násilném odpojování baterie za chodu občas stát může.

No držím palce, aby se ti to povedlo odhalit a byla to jen nějaká banalita.

Co se týče nabíjení do 56V, pokud ti to tak nastavila instalační firma, jak píšeš, tak jsou to fakt nemehla.


Ba ne, jsou tam válečky 50A/500V

Ahoj, problém jsem vyřešil.Díky ti za pomoc. Tak že, vadná pojistka na mínus vodiči,a však po výměně odešla opět_nechápu.Naštěstí jsem měl ještě jednu a pomalým sekvenčním spouštěním(či_li vždy s časovou prodlevou asi 30sec.) se měnič rozběhl a jede to opět jak má.Nevím,domnívám se zdali nezůstalo něco slepeného,zapnuto_ snad relé,nevím. Je důležité,že měnič je v pořádku a jede. Děkuji všem za rady v diskusi.
Ahoj Zdeněk
Všechno to se nám zdá a nebo vidíme, je jenom sen ve snu.
E.A.Poe
Uživatelský avatar
oldwest
 
Příspěvky: 47
Registrován: čtv led 30, 2020 5:45 pm
Bydliště: Podbořany

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod youda » úte úno 04, 2020 2:19 pm

Pojistky 50A 500V mezi US2000 48V a InfiniSolarem 10KW 3P? To není možný :shock:

Prosím tě, můžeš to vyfotit a plácnout sem jako přílohu?


Díky,
Youda

PS: Stačí vyfotit to pojistkový pouzdro/pojistkový odpojovač a pak jednu tu spálenou pojistku. Vypínat to kvůli tomu nemusíš.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 3035
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod oldwest » úte úno 04, 2020 5:38 pm

youda píše:Pojistky 50A 500V mezi US2000 48V a InfiniSolarem 10KW 3P? To není možný :shock:

Prosím tě, můžeš to vyfotit a plácnout sem jako přílohu?


Díky,
Youda

PS: Stačí vyfotit to pojistkový pouzdro/pojistkový odpojovač a pak jednu tu spálenou pojistku. Vypínat to kvůli tomu nemusíš.

P1100063.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Všechno to se nám zdá a nebo vidíme, je jenom sen ve snu.
E.A.Poe
Uživatelský avatar
oldwest
 
Příspěvky: 47
Registrován: čtv led 30, 2020 5:45 pm
Bydliště: Podbořany

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod Vitek » úte úno 04, 2020 5:45 pm

oldwest píše:
youda píše:Pojistky 50A 500V mezi US2000 48V a InfiniSolarem 10KW 3P? To není možný :shock:

Prosím tě, můžeš to vyfotit a plácnout sem jako přílohu?


Díky,
Youda

PS: Stačí vyfotit to pojistkový pouzdro/pojistkový odpojovač a pak jednu tu spálenou pojistku. Vypínat to kvůli tomu nemusíš.

P1100063.JPG


Něco mi říká že není něco v pořádku... toto jsou střídavé pojistky to ti teda ten stejnosměrnej zkrat neuhasne kamaráde...
no nic evidentně špatně pokud to je na té DC straně.....
Vitek
 
Příspěvky: 1752
Registrován: pát bře 15, 2019 7:44 am

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod oldwest » úte úno 04, 2020 5:52 pm

youda píše:Pojistky 50A 500V mezi US2000 48V a InfiniSolarem 10KW 3P? To není možný :shock:

Prosím tě, můžeš to vyfotit a plácnout sem jako přílohu?


Díky,
Youda

PS: Stačí vyfotit to pojistkový pouzdro/pojistkový odpojovač a pak jednu tu spálenou pojistku. Vypínat to kvůli tomu nemusíš.
oldwest píše:
youda píše:Pojistky 50A 500V mezi US2000 48V a InfiniSolarem 10KW 3P? To není možný :shock:

Prosím tě, můžeš to vyfotit a plácnout sem jako přílohu?
P1100065.JPG



Díky,
Youda

PS: Stačí vyfotit to pojistkový pouzdro/pojistkový odpojovač a pak jednu tu spálenou pojistku. Vypínat to kvůli tomu nemusíš.

P1100063.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Všechno to se nám zdá a nebo vidíme, je jenom sen ve snu.
E.A.Poe
Uživatelský avatar
oldwest
 
Příspěvky: 47
Registrován: čtv led 30, 2020 5:45 pm
Bydliště: Podbořany

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod brumlaj » úte úno 04, 2020 5:57 pm

V každém případě 50A na 50V je 2,5kW. Při větším zatížení se pojistka spálí. Chtělo by to nafotit jak máš celý ten cirkus zapojený. Toto je řekl bych velmi podezřelé....... aha, tkaničky od bot místo vodičů.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brumlaj
 
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 1:24 pm

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod oldwest » úte úno 04, 2020 6:02 pm

brumlaj píše:V každém případě 50A na 50V je 2,5kW. Při větším zatížení se pojistka spálí. Chtělo by to nafotit jak máš celý ten cirkus zapojený. Toto je řekl bych velmi podezřelé.....


Ten cirkus, jak ty to nazýváš má 50 na 500 ,víš? Kd jsi našel těch 50V?
:D
Všechno to se nám zdá a nebo vidíme, je jenom sen ve snu.
E.A.Poe
Uživatelský avatar
oldwest
 
Příspěvky: 47
Registrován: čtv led 30, 2020 5:45 pm
Bydliště: Podbořany

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod oldwest » úte úno 04, 2020 6:07 pm

Popis produktu
Malé rozměry.
Velká omezovací a vypínací schopnost.
Nízké ztráty.
Pojistkové vložky neobsahují škodlivé látky dle nařízení RoHS (kadmium, olovo a ostatní).
Charakteristika gG pro jištění vedení, kabelů a dalších zařízení před přetížením a zkratem.
Charakteristika aM pro jištění motorů, nadproudových relé, stykačů a podobných přístrojů pouze před zkratem.
Jmenovité napětí AC 400 - 690 V a.c.
Jmenovité napětí DC 250 V d.c.
Jmenovitý proud 0,25 - 63 A
Charakteristika gG, aM
Velikost 14 x 51
Jmenovitá vypínací schopnost / 400 - 500 V a.c. 120 kA, 100 kA/PV10 32A gG, 80 kA/PV14 63A gG
Jmenovitá vypínací schopnost / 250 V d.c. 50 kA
Všechno to se nám zdá a nebo vidíme, je jenom sen ve snu.
E.A.Poe
Uživatelský avatar
oldwest
 
Příspěvky: 47
Registrován: čtv led 30, 2020 5:45 pm
Bydliště: Podbořany

PředchozíDalší

Zpět na InfiniSolar

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'