Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob dub 17, 2021 11:29 am
oldwest píše:Dobrý den,
rád bych se někoho zeptal, zda by nedal radu s následujícím problémem:
mám FVE od Ekotechnik SolarKit 5,4 kWp
18 x panely CSUN 300-60M
střídač InfiniSolar 3P 10kW
baterie PylonTech US2000B 3x
měřící elektroměr EASTRON SDM630-Modbus.
FVE je plně funkční, až na to že baterie spí, měnič o nich neví. Hlásí se kód 15 _baterie vybitá,odpojená.Zkoušel jsem různé postupy změnu režimu mód,ale bohužel ani po restartech_ zapnutí a vypnutí jednotlivých komponentů v pořadí nic. Vše je nastaveno default skrze SolarPower v režimu módu Grid-tie se zálohou II.Baterie se nabíjely dvakrát proudem 60A a po té se proud snížil na 5 až 2A při dojezdu dobití na plnou kapacitu. FVE přes nepřízeň počasí a zimním podmínkách odpojena. Když jsem jí aktivoval,že vykouklo slunce,tak baterie blikaly v režimu odpojení ,zřejmě bez energie pro spuštění.Měnič o nich neví.
Děkuji za radu.
oldwest píše:..tak jsem je odpojil od měniče,odpojil komunikační kabely.Změřil AKB , ty mají 50,3V. Opakované zapojení s postupným restartem_baterie,panely,měnič a výsledek nula. Baterie se nehlásí.(
oldwest píše:..teď jsem chvíli laboroval v režimech a dokonce se připojilo nabíjení s tím, že nabito 100% a napětí 56V.Pak to pulzovalo(nabíjelo a za chvíli přestalo) s nabíjecím proudem 4 a 2A a po té se to odpojilo.Je jasné ,že baterie májí plnou kapacitu,ale proč se odpojují. Po restartech je zase klid,baterie jsou odpojené a nevím jak je přinutit , aby se zapojily a svítily všechny LED.Teď jen bliká LED pro start každé baterie.
youda píše:Screenshoty normálně plácni sem, jako přílohu. Tu stejnou kombinaci měniče a baterek tu má víc lidí, tak ti můžou poradit také, nejen já
Ten BMS box či BMS karta vyloženě nutné nejsou, navíc mají mouchy, ale dost to zjednodušuje život. Tak uvidíš, co ti řekne prodejce.
oldwest píše:..ne_ bohužel nemám.Údajně to není nutné,ten měnič by to měl zvládat sám.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků