Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte led 26, 2021 2:59 pm


InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Měniče InfiniSolar
Další

InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod oldwest » sob úno 01, 2020 10:47 am

Dobrý den,
rád bych se někoho zeptal, zda by nedal radu s následujícím problémem:
mám FVE od Ekotechnik SolarKit 5,4 kWp
18 x panely CSUN 300-60M
střídač InfiniSolar 3P 10kW
baterie PylonTech US2000B 3x
měřící elektroměr EASTRON SDM630-Modbus.

FVE je plně funkční, až na to že baterie spí, měnič o nich neví. Hlásí se kód 15 _baterie vybitá,odpojená.Zkoušel jsem různé postupy změnu režimu mód,ale bohužel ani po restartech_ zapnutí a vypnutí jednotlivých komponentů v pořadí nic. Vše je nastaveno default skrze SolarPower v režimu módu Grid-tie se zálohou II.Baterie se nabíjely dvakrát proudem 60A a po té se proud snížil na 5 až 2A při dojezdu dobití na plnou kapacitu. FVE přes nepřízeň počasí a zimním podmínkách odpojena. Když jsem jí aktivoval,že vykouklo slunce,tak baterie blikaly v režimu odpojení ,zřejmě bez energie pro spuštění.Měnič o nich neví.
Děkuji za radu.
Všechno to se nám zdá a nebo vidíme, je jenom sen ve snu.
E.A.Poe
Uživatelský avatar
oldwest
 
Příspěvky: 47
Registrován: čtv led 30, 2020 5:45 pm
Bydliště: Podbořany

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod FRSO » sob úno 01, 2020 11:00 am

oldwest píše:Dobrý den,
rád bych se někoho zeptal, zda by nedal radu s následujícím problémem:
mám FVE od Ekotechnik SolarKit 5,4 kWp
18 x panely CSUN 300-60M
střídač InfiniSolar 3P 10kW
baterie PylonTech US2000B 3x
měřící elektroměr EASTRON SDM630-Modbus.

FVE je plně funkční, až na to že baterie spí, měnič o nich neví. Hlásí se kód 15 _baterie vybitá,odpojená.Zkoušel jsem různé postupy změnu režimu mód,ale bohužel ani po restartech_ zapnutí a vypnutí jednotlivých komponentů v pořadí nic. Vše je nastaveno default skrze SolarPower v režimu módu Grid-tie se zálohou II.Baterie se nabíjely dvakrát proudem 60A a po té se proud snížil na 5 až 2A při dojezdu dobití na plnou kapacitu. FVE přes nepřízeň počasí a zimním podmínkách odpojena. Když jsem jí aktivoval,že vykouklo slunce,tak baterie blikaly v režimu odpojení ,zřejmě bez energie pro spuštění.Měnič o nich neví.
Děkuji za radu.

Není lepší se nejprve dotázat toho kdo to dělal a prodává ?
FRSO
 
Příspěvky: 1322
Registrován: ned srp 14, 2011 9:13 pm

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod oldwest » sob úno 01, 2020 11:21 am

Možná ano, ale to teď neřeší mojí situaci. Rád bych se s tím popral,nerad na něco čekám.Snad to bude jen maličkost, nehledě na to,že svět je nedokonalý. o:)
Všechno to se nám zdá a nebo vidíme, je jenom sen ve snu.
E.A.Poe
Uživatelský avatar
oldwest
 
Příspěvky: 47
Registrován: čtv led 30, 2020 5:45 pm
Bydliště: Podbořany

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod volente » sob úno 01, 2020 11:46 am

Jsi schopen změřit napětí na bateriích?
Zkoušel jsi je odpojit a připojit? Včetně komunikace.
Podle mne bude problém v komunikaci měniče s baterií.
Třeba by tomu tvrdý restart pomohl.
5,5kWp - 4x Solartec mono 180Wp +¨6x IBC 155Wp poly + 10x Solea 170Wp mono + 6x Husinage HSG 190Wp + 6x Calyxo 70Wp amorf vertikálně (JV), 2x ZN ShineSolar poly 250Wp + 2x 260Wp poly (JZ), Epever LS 3024B, Epever LS 2024B, MakeSkyBlue 20A, eSmart 3 - 60A, 19 kWh Li-Ion, Axpert MSXE PF1, 24V/3,0kW, Axpert MSXE 24V/2,4kW.
Uživatelský avatar
volente
 
Příspěvky: 2380
Registrován: stř srp 20, 2014 12:01 am
Bydliště: Brno - venkov

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod oldwest » sob úno 01, 2020 12:35 pm

..ještě ne, zkusím. Díky
Všechno to se nám zdá a nebo vidíme, je jenom sen ve snu.
E.A.Poe
Uživatelský avatar
oldwest
 
Příspěvky: 47
Registrován: čtv led 30, 2020 5:45 pm
Bydliště: Podbořany

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod oldwest » sob úno 01, 2020 12:51 pm

..tak jsem je odpojil od měniče,odpojil komunikační kabely.Změřil AKB , ty mají 50,3V. Opakované zapojení s postupným restartem_baterie,panely,měnič a výsledek nula. Baterie se nehlásí. :o(
Všechno to se nám zdá a nebo vidíme, je jenom sen ve snu.
E.A.Poe
Uživatelský avatar
oldwest
 
Příspěvky: 47
Registrován: čtv led 30, 2020 5:45 pm
Bydliště: Podbořany

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod volente » sob úno 01, 2020 1:18 pm

Chyba v komunikačním systému. Čím víc komunikace, tím víc Adidas. A čím víc adidas tím větší pravděpodobnost problémů.
Napětí vychází na 3,35V na článek, ale to u LiFePo nic neříká o jejich nabití. Elektronika počítá SOC.
Nemáš možnost je připojit na nabíječku?
5,5kWp - 4x Solartec mono 180Wp +¨6x IBC 155Wp poly + 10x Solea 170Wp mono + 6x Husinage HSG 190Wp + 6x Calyxo 70Wp amorf vertikálně (JV), 2x ZN ShineSolar poly 250Wp + 2x 260Wp poly (JZ), Epever LS 3024B, Epever LS 2024B, MakeSkyBlue 20A, eSmart 3 - 60A, 19 kWh Li-Ion, Axpert MSXE PF1, 24V/3,0kW, Axpert MSXE 24V/2,4kW.
Uživatelský avatar
volente
 
Příspěvky: 2380
Registrován: stř srp 20, 2014 12:01 am
Bydliště: Brno - venkov

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod zbek » sob úno 01, 2020 1:58 pm

oldwest píše:..tak jsem je odpojil od měniče,odpojil komunikační kabely.Změřil AKB , ty mají 50,3V. Opakované zapojení s postupným restartem_baterie,panely,měnič a výsledek nula. Baterie se nehlásí. :o(



To vypada že jenom spinkaji 50,3 je OK

jak jsou tam zapojene baterie PylonTech US2000B 3x ?
Na goodwičku když jsem je měl delši dobu odpojene tak si je měnič připojil až za nějakou dobu . Nemaš špatny kontakt na pojistce , připadaně neni spalená?
FV 3,57 Kwp měnič GW3648D-ES bat 3x pylontech us2000. FV 275 Wp 12V gel baterie
zbek
 
Příspěvky: 345
Registrován: ned bře 31, 2019 12:49 pm

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod oldwest » sob úno 01, 2020 2:20 pm

..teď jsem chvíli laboroval v režimech a dokonce se připojilo nabíjení s tím, že nabito 100% a napětí 56V.Pak to pulzovalo(nabíjelo a za chvíli přestalo) s nabíjecím proudem 4 a 2A a po té se to odpojilo.Je jasné ,že baterie májí plnou kapacitu,ale proč se odpojují. Po restartech je zase klid,baterie jsou odpojené a nevím jak je přinutit , aby se zapojily a svítily všechny LED.Teď jen bliká LED pro start každé baterie.
Všechno to se nám zdá a nebo vidíme, je jenom sen ve snu.
E.A.Poe
Uživatelský avatar
oldwest
 
Příspěvky: 47
Registrován: čtv led 30, 2020 5:45 pm
Bydliště: Podbořany

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod brumlaj » sob úno 01, 2020 3:46 pm

A když připojíš na baterii žárovku - libovolnou 230V, třeba 100W nebo 1000W, žhne? Nebo napětí spadne?
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brumlaj
 
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 1:24 pm

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod youda » sob úno 01, 2020 4:06 pm

oldwest píše:..teď jsem chvíli laboroval v režimech a dokonce se připojilo nabíjení s tím, že nabito 100% a napětí 56V.Pak to pulzovalo(nabíjelo a za chvíli přestalo) s nabíjecím proudem 4 a 2A a po té se to odpojilo.Je jasné ,že baterie májí plnou kapacitu,ale proč se odpojují. Po restartech je zase klid,baterie jsou odpojené a nevím jak je přinutit , aby se zapojily a svítily všechny LED.Teď jen bliká LED pro start každé baterie.


Velmi pravděpodobně se uspaly (jinými slovy odpojily MOSFETy) protože 56V napětí na svorkách je na tyhle baterky moc vysoké. Je ale zvláštní, že se přitom nerozsvítila červená kontrolka alarmu.

Infini neumí "nabíjet do tmy". Pokud se baterka odpojí pomocí svých MOSFETů, infini se nebude snažit ji nabíjet.

K troubleshootingu doporučuju A či B:

A)
- baterky zapnout naprázdno, bez připojení k měniči
- následně připojit tu 230V žárovku, jak psal brumlaj. žárovka musí žhnout a na svorkách baterky musí být napětí cca 52V
PS: Po zapnutí Led-bary problikou a pak opět zhasnou. Led-bary totiž svítí jen, pokud je baterka nabíjena či vybíjena. Jakmile z baterky není žádný odběr, všechny led-bary automaticky zhasnou a jen občas problikne LEDka "run".

B)
- provést diagnostiku pomocí BatteryView.EXE
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 3035
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod oldwest » sob úno 01, 2020 4:37 pm

..chlapi díky_ještě to vyzkouším,ale ne dnes.Věřím Vám.
Všechno to se nám zdá a nebo vidíme, je jenom sen ve snu.
E.A.Poe
Uživatelský avatar
oldwest
 
Příspěvky: 47
Registrován: čtv led 30, 2020 5:45 pm
Bydliště: Podbořany

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod oldwest » sob úno 01, 2020 6:05 pm

..pánové nevydržel a musel jsem to vyzkoušet.Žárovka žhne s napětím 50,3V. Tak že asi v poho. Chtělo by to omezit _snížit ref.max.napětí pro nabíjení baterii _nemýlím li se. Podle manuálu je nabíjecí napětí 52,5 - 54V,nabíjecí proud 25A. Infini v daném okamžiku ukazoval nabíjení 100% , 56V _ což je asi více a po te ze se zacyklil.
Díky za reakci
Všechno to se nám zdá a nebo vidíme, je jenom sen ve snu.
E.A.Poe
Uživatelský avatar
oldwest
 
Příspěvky: 47
Registrován: čtv led 30, 2020 5:45 pm
Bydliště: Podbořany

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod youda » sob úno 01, 2020 6:57 pm

Vida.... tak sem vyfoť ty dvě obrazovky s nastavením InfiniSolaru a já ti doporučím kam dát jakou hodnotu.

Jen pro ověření: BMS kartu v Infini a datový kabel mezi Infini a Pylontechy nemáš, je tak?
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 3035
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod oldwest » sob úno 01, 2020 7:54 pm

..ne,bohužel nemám.Uvažoval jsem,že bych přidal tento BMS RS485 box pro Infini 3K-10k a Pylon:Komunikační box se sériovým propojením (Canon9) určený pro připojení k měničům Infinisolar řady 3k až 10k. Obsahuje RS485 port, který komunikuje s bateriemi Pylontech a předává měniči potřebné informace o dovoleném nabíjecím napětí, proudu, teplotě baterie a stavu SOC a SOH. K jeho funkčnosti je potřeba nové provedení měničů (2018) a aktuální firmware.Napsal jsem prodejci, zdali můj měnič,který mi byl dodán v březnu 2019 má aktuální firmware .Tak jsem zvědavý.JJ _ mohu ti poslat screenschot a díky.
Všechno to se nám zdá a nebo vidíme, je jenom sen ve snu.
E.A.Poe
Uživatelský avatar
oldwest
 
Příspěvky: 47
Registrován: čtv led 30, 2020 5:45 pm
Bydliště: Podbořany

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod youda » sob úno 01, 2020 8:06 pm

Screenshoty normálně plácni sem, jako přílohu. Tu stejnou kombinaci měniče a baterek tu má víc lidí, tak ti můžou poradit také, nejen já ;)

Ten BMS box či BMS karta vyloženě nutné nejsou, navíc mají mouchy, ale dost to zjednodušuje život. Tak uvidíš, co ti řekne prodejce.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 3035
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod zbek » sob úno 01, 2020 8:55 pm

ty nemaš propojenou kumunikaci baterek s měničem ?
FV 3,57 Kwp měnič GW3648D-ES bat 3x pylontech us2000. FV 275 Wp 12V gel baterie
zbek
 
Příspěvky: 345
Registrován: ned bře 31, 2019 12:49 pm

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod oldwest » sob úno 01, 2020 9:26 pm

..ne_ bohužel nemám.Údajně to není nutné,ten měnič by to měl zvládat sám.
Všechno to se nám zdá a nebo vidíme, je jenom sen ve snu.
E.A.Poe
Uživatelský avatar
oldwest
 
Příspěvky: 47
Registrován: čtv led 30, 2020 5:45 pm
Bydliště: Podbořany

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod oldwest » ned úno 02, 2020 11:14 am

2020-02-02 (1).png
youda píše:Screenshoty normálně plácni sem, jako přílohu. Tu stejnou kombinaci měniče a baterek tu má víc lidí, tak ti můžou poradit také, nejen já ;)

Ten BMS box či BMS karta vyloženě nutné nejsou, navíc mají mouchy, ale dost to zjednodušuje život. Tak uvidíš, co ti řekne prodejce.


Ahoj,máš tady ty screeny

2020-02-02 (1).png

2020-02-02 (2).png

2020-02-02 (3).png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Všechno to se nám zdá a nebo vidíme, je jenom sen ve snu.
E.A.Poe
Uživatelský avatar
oldwest
 
Příspěvky: 47
Registrován: čtv led 30, 2020 5:45 pm
Bydliště: Podbořany

Re: InfiniSolar 3P 10kW nevidí baterie - hlásí kód 15

Příspěvekod zbek » ned úno 02, 2020 1:00 pm

oldwest píše:..ne_ bohužel nemám.Údajně to není nutné,ten měnič by to měl zvládat sám.


Tak pokud baterky po zatiženi sviti tak žiji samostně a pokud nemaš seriovou komunikaci . Tak už je to jenom řict měniči že ma baterky když jsi je odpojil tak si je asi odmazal a ted je budeš muset asi ručně přiřadit . Co děla ten battery number ?
FV 3,57 Kwp měnič GW3648D-ES bat 3x pylontech us2000. FV 275 Wp 12V gel baterie
zbek
 
Příspěvky: 345
Registrován: ned bře 31, 2019 12:49 pm

Další

Zpět na InfiniSolar

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'