Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte říj 20, 2020 9:43 am


Studer Online - Xcom232i + Ethernet

Měniče Studer
Další

Studer Online - Xcom232i + Ethernet

Příspěvekod mgx » pát zář 11, 2020 11:39 am

Kedze sa ma par ludi uz pytalo ako rozchodit Studer portal + XCOM232i s ethernet konvertorom (aka XCOM LAN), tak som sa rozhodol napisat kratky HOW-TO navod ako na to.

1) XCOM 232i + XCOM LAN (rebrandovana Moxa 5110). Da sa pouzit aj MOXA 5150 (postup je rovnaky)
===================================================================================

budes potrebovat:

1) XCOM 232i
2) XCOM LAN (rebrandovana MOXA 5110) alebo orig. Moxa 5110 alebo 5150
3) napajaci adapter 12V/0.5A alebo priamo zapojite MOXA na 12-48V.
4) COM pass-thru kabel (zapojenie 2->2,3->3,5->5). Napriklad tento: https://www.alza.sk/roline-predlzovaci- ... d39984.htm. Idealna dlzka je 0.25m-0.5m, ale chodi aj 2m. Krizovy crosslink kabel (zapojenie 2->3,3->2,5->5 s MOXA nechodi!!!)
5) miniSD kartu (+adapter). Velkost je nepodstatna. Naformatovat na FAT32.
6) Software:
- Studer - Xcom configurator -> https://www.studer-innotec.com/en/downloads/
- Moxa - Moxa administrator -> https://www.moxa.com/en/support/product ... psid=50254
- Putty alebo iny TELNET klient

pripadne si stiahnete nasledujuci SW balik, ktory som nachystal (je tam vsetko potrebne)--->

https://mega.nz/file/BphmwAYS#7uAZOiqN- ... uEM8Hel3-o

Postup:

1 Registracia na portali STUDER
1.1 registrujete sa na portali https://portal.studer-innotec.com/User/Login
Kliknete na Create Account, vyplnite udaje, email
1.2 Pride vam potvrdzovaci email, zmenite si heslo. Toto mozete urobit este pred instalaciou, nakolko registracia studeru niekedy chvilu trva (minuty-hodiny-dni)

2. Instalacia SW
Nainstalujete si Moxa Search Utility (DFU)
Nainstalujeme si Moxa NPORT administration Suite
Nainstalujeme STUDER XCOM Configurator

3 (nepovinne)
Pred pripojenim je dobre mat XCOM232i na poslednej verzii (rozhodne nad 1.5.30). Verziu SW na jednotlivych zariadeniach na STUDER zbernici si mozete pozriet cez RCC02/03 v menu Info-> preklikat jednotlive verzie. Ak ste dlho neupgradovali, je mozno idealny cas. Upgrade sa tu nebudem zaoberat

4. Vygenerovanie GUID ID a jeho nahranie na miniSD

Spustime program XCOM Configurator a v menu vyberieme XCOM LAN. Vlozime do PC naformatovanu miniSD kartu v adapteri -format FAT32). Klikneme generate.

xcom_config.jpg


Na SD kartu sa ulozi subor v adresari /02/ s nazvom GP0_0000.STU. Tento subor si zazalohujeme. Zaroven sa na obrazovke otvori notepad s GUID ID, tiez si ho odlozime. Ma takyto tvar

************************************** THIS IS IMPORTANT **************************************

PLEASE KEEP THIS IDENTIFIER FOR THE AUTHENTICATION OF YOUR INSTALLATION ON THE XCOM WEBSITE

YOUR IDENTIFIER (GUID) : <TVOJE_ID>

************************************** THIS IS IMPORTANT **************************************

5. dokoncime instalaciu na STUDER portali a vlozime GUID (teda cast <TVOJE_ID>).

5.1 prihlasime sa na portal a klikneme na ADD NEW INSTALATION alebo na link
https://portal.studer-innotec.com/Installation/Add

vlozime meno a GUID ID z bodu 4. Klikneme SAVE. Tym je studer portal nakonfigurovany. Zostava nam len skonfigurovat MOXA a pripojit.

6. Konfiguracia MOXA

6.1 Pripojte MOXA do vasej LAN siete a spojte MOXA kablom COM s XCOM232i. XCOM232i pripojte na STUDER zbernicu (rozsvieti sa). miniSD kartu zatial do XCOM232i nevkladajte

Defaultna adresa MOXA je 192.168.127.254, ak ju nepoznate pustite si program Search Utility. Ak adresa odpoveda, mozete rovno pustit program MOXA Administrator.

6.2 Konfiguracia

Su 2 moznosti, bud si opisete doleuvedene obrazovky, alebo cez program MOXA Admin nahrate funkcny konfig (Import konfiguration). COnfig je v balicku hore alebo nizsie (staci copy&paste a ulozit ako txt subor).

A) Screenshoty:

moxa_basic_setting.jpg

moxa_network_setting.jpg

moxa_serial_setting.jpg

moxa_serial_setting_port1.jpg
moxa_operational_settings.jpg

moxa_operational_setting_port1.jpg

moxa_accessible_ip.jpg

monitor_line.jpg

moxa_monitor_async.jpg

moxa_monitor_async_setting.jpg


B) Import config:

Spustite NPort Administrator. Najdete svoju MOXU. Pravym tlacitkom mysi date unlock a potom Import configuration.

moxa_import.jpg


Po nastaveni A alebo B date volbu reset/restart. U mna sedi MOXA na porte 192.168.1.210, router a brana do internetu ma adresu 192.168.1.1 Ak je to u vas inak, treba spravne nastavit siet/masku/gw.

6.3 Vlozime do XCOM232i miniSD kartu. XCOM232i sa rozblika na cerveno, vypise upgrade finished a po chvili vypise XCOM connected.

6.4 Prihlasime sa na Studer Portal a skontrolujeme, ci instalacia je funkcna.Niekedy to chvilku trva.


pri pouziti nasl.suboru bude IP adresa MOXY 192.168.0.2, ocakavana adresa gw 192.168.0.254
heslo xcomlan

ak chcete zmenit, kludne zmente v txt subore. lepsie pouzit XCOM admin program!



==XCOM lan config.txt===

[NPort Configuration File]
CheckCode=cfg2

[Basic Information (not changeable)]
APID=0x80015100
HWID=0x511A
Serial No=6026
MAC Address=00:90:E8:5C:A3:C7
Firmware version=0x1020000

[Basic Settings]
Server Name=Xcom-LAN
Time Zone=0
Time Zone index=0
Date_Year=100
Date_Month=11
Date_Day=30
Time_Hour=1
Time_Minute=16
Time_Second=57
Time_Milliseconds=0
Time Server=192.168.50.10
Console Enabled=1

[Network Settings]
IP Address=192.168.0.2
Netmask=255.255.255.0
Gateway=192.168.0.254
IP Configuration=2
DNS Server 1=192.168.0.254
DNS Server 2=192.168.50.13

[SNMP]
Enable SNMP=0
Community=public
Location=
Contact=
Trap=

[Mail]
Mail Server=
Mail Server Login=0
User Name=
Password=
From Address=NP5110A_6026@NP5110A
To Address1=
To Address2=
To Address3=
To Address4=

[Accessible IP List]
Enabled=0
Rule1=0,,
Rule2=0,,
Rule3=0,,
Rule4=0,,
Rule5=0,,
Rule6=0,,
Rule7=0,,
Rule8=0,,
Rule9=0,,
Rule10=0,,
Rule11=0,,
Rule12=0,,
Rule13=0,,
Rule14=0,,
Rule15=0,,
Rule16=0,,

[Serial]
Port1=115200,3,0,1,0,

[Operating Mode]
Port1=13

[Operating Mode Option 2]
Port1=131,0x0D,0x0A,0,0

[Operating Mode Option 1]
Port1=0,1,xcom.studer-innotec.com,83,,4001,,4001,,4001,17,0,0,0,0,0

[Auto Warning]
Mail=0x0
Trap=0x0

[Port Auto Warning]
Port1=0x00,0x00

[IP Address Report]
Server=
Port=4002
Period=10

[Password]
Password=xcomlan
LCM & Reset Protect=2
====koniec suboru XCOM LAN===

Problemy a ich riesenia:
=====================
budem doplnat.

1) spojenie sa nenadviaze ->
Prvu vec si pozrite na MOXA zalozka

moxa_monitor_async.jpg


Polozky RX a TXCount musia byt nenulove. Ak nie su, mate problem s nastavenim vasej siete/routera. Caste chyby su nespravna gateway, nespravny subnet, pripadne nespravny DNS. SKontrolujte. Ci vam funguje aspon ping na google.com (IP adresa 8.8.8.8) mozete skusit tak, ze sa cez telnet klient prihlasite na moxa (napr. pouzijete program putty a vyberiete volbu connection telnet. Pripadne napisete na prikazovy riadok command telnet - v niektorych win treba doinstalovat). default heslo je prazdne alebo xcomlan a pouzitete volbu 8-> Ping. Ak neopoveda, mate problem v sieti a jej nastaveni.

moxa_putty.jpg


2) Ak je siet OK, skontrolujte kabel. Mozete programom xcom config nahrat config xcom232i (znovu na minisd kartu a pichnut do XCOM232i) a pripojit sa s PC napriamo. Pouzit na test mozete program scom s prikazom scom test. Potom znovu vratit xcom LAN config! Kabel je OK, skontrolujte verzia SW na xcom232i. CHodte do RCC02/03-> menu info-> pozrite si zalozku RCC a polozku 2.-XCOM. mal by tam svietit vas GUID id. verzia sw by mala byt 1.6.30 a vyssie. Ak nie, upgradujte!

3) pise xcom connected ale instalacia v studer portali nie je "ziva".

skontrolujte ci vam sedi GUID v portali a v config subore na SDkarte. Niekedy je lepsie nanovo pregenerovat. Ak portal neozije ani o 24 hodin (niekedy im to nejde), skuste nahrat config do moxy cez admin program, problem je vo vasom nastaveni MOXY.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
mgx
 
Příspěvky: 29
Registrován: stř dub 15, 2015 12:14 pm
Bydliště: Tatranska Lomnica

Re: Studer Online - Xcom232i + Ethernet

Příspěvekod youda » pát zář 11, 2020 1:04 pm

Do Wiki?
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 3005
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: Studer Online - Xcom232i + Ethernet

Příspěvekod mgx » pát zář 11, 2020 1:56 pm

kludne, len ja tam nemam prava. Ozaj, je mozne zmenit prvy prispevok, ak mi to aktualne nejde? Chcel som doplnit este 2 veci:

1) remote access cez portal

Kliknete remote access a doplnite kod pre EXPERT. Kod je 426468 (je aj v manuali, su tam aj dalsie). Kliknete SEND a mozete akoby "vzdialene pozerat na display" aj ho nastavovat. RCC02/03 v podstate nepotrebujete :) . Cez installer kod mozete priamo zadavat parametre.

studer_remote.jpg


2) appka na android.

idete do google play a nainstalujete si Studer Easy Monitoring. Zadate login/heslo na portal a mate moznost pozerat na dialku, ako na tom Vasa FVE a hlavne baterky su.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
mgx
 
Příspěvky: 29
Registrován: stř dub 15, 2015 12:14 pm
Bydliště: Tatranska Lomnica

Re: Studer Online - Xcom232i + Ethernet

Příspěvekod MareC3k » pát zář 11, 2020 2:35 pm

Mam nastaveny user level Expert, na portali sa preklikam do Xtender settings -> basic settings -> battery charge current -> *50A. Zmenim to na inu hodnotu a ulozim, ale ked si znova vycitam prud, tak je stale 50A, neakceptuje zmenu. Kde moze byt pes zakopany?
+- 20kWp, 52V 600Ah LifeYpo4+zaloha olovo, 2x5kW Axpert + 3x XTM 4000, Victron 150/100, 150/70, 150/35, http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?t=780
MareC3k
 
Příspěvky: 471
Registrován: pát říj 05, 2012 7:37 pm
Bydliště: SK pri Presove

Re: Studer Online - Xcom232i + Ethernet

Příspěvekod pkougl » pát zář 11, 2020 3:27 pm

Ještě si dovolím doplnit hezký popis napojení MOXA N-PORTu, originál má studer vyřešené napájení převodníku přímo ze své CAN zběrnice (je tam 12V). Odsledoval a odměřil jsem zapojení.
IMG_20200911_161859.jpg

Piny na RJ konektoru CAN jsou dle obrázku- (studer to má zdvojené - zparalelněné): úplně oba krajní (1 a 8, u mě červený a bílý) je plus pól 12V a druhé piny od kraje (2-7, u mě černý a zelený) jsou GND neboli mínus. MOXA má na napájecím konektoru plus uprostřed.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
7,1kWp - 8x3 panely Renesola 240Wp, 2x3x235Wp lightway, 2xTristat TS60, trakční 48V 2x750Ah olovo, měnič PH10000 6kW, SDS Micro, solární dvouosý tracker se třemi panely
pkougl
 
Příspěvky: 285
Registrován: ned srp 05, 2012 9:41 am

Re: Studer Online - Xcom232i + Ethernet

Příspěvekod mgx » pát zář 11, 2020 4:13 pm

Super, akurat som dumal ze ci je na zbernici 12 ci 48v :). cez vikend si popajkujem.

K problemu s nastavenim parametra. Skusal som, normalne to funguje (vid screenshoty). Ako prvu vec by som pozrel v RCC verzie fw menica, RCC a XCOMu a nahral poslednu. Pripadne daj screenshoty z menu Info-> RCC a verzie jednotlivych fw.

Tiez sa pozri v portali, ci ti po zmene prisla notifikacia ci bola dana zmena vobec odoslana. Je to v menu messages. Pri zmene prudu parametra 1138 by to malo vyzerat nejak takto:

SK_Kuchyna Rcc / Xcom 63 Save parameter XT (1138=25) 11/09/2020 17:01:25 Notifications
SK_Kuchyna Rcc / Xcom 63 Save parameter XT (1138=15) 11/09/2020 16:55:00 Notifications
SK_Kuchyna Rcc / Xcom 63 Save parameter XT (1138=20) 11/09/2020 16:54:43 Notifications
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
mgx
 
Příspěvky: 29
Registrován: stř dub 15, 2015 12:14 pm
Bydliště: Tatranska Lomnica

Re: Studer Online - Xcom232i + Ethernet

Příspěvekod MareC3k » pát zář 11, 2020 7:11 pm

Verzie mam vsade posledne ake su k dispozicii, XTM su zapojene 3ks paralelne, vsetky maju rovnake fw verzie
xtm rcc.png

xtm3.png


Pokus o zmenu vidno aj v logu
xtm1.png


ale po nalistovani v menu je hodnota povodna a stale nezmenena, nechapem preco

xtm2.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
+- 20kWp, 52V 600Ah LifeYpo4+zaloha olovo, 2x5kW Axpert + 3x XTM 4000, Victron 150/100, 150/70, 150/35, http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?t=780
MareC3k
 
Příspěvky: 471
Registrován: pát říj 05, 2012 7:37 pm
Bydliště: SK pri Presove

Re: Studer Online - Xcom232i + Ethernet

Příspěvekod LukasK » pát zář 11, 2020 7:52 pm

pkougl píše:Ještě si dovolím doplnit hezký popis napojení MOXA N-PORTu, originál má studer vyřešené napájení převodníku přímo ze své CAN zběrnice (je tam 12V). Odsledoval a odměřil jsem zapojení.
IMG_20200911_161859.jpg

Piny na RJ konektoru CAN jsou dle obrázku- (studer to má zdvojené - zparalelněné): úplně oba krajní (1 a 8, u mě červený a bílý) je plus pól 12V a druhé piny od kraje (2-7, u mě černý a zelený) jsou GND neboli mínus. MOXA má na napájecím konektoru plus uprostřed.


Taky jsem si to vytáhnul stejně - moxa funguje bez problému...

Já tam mám 10,5 V
Uživatelský avatar
LukasK
 
Příspěvky: 36
Registrován: pon dub 20, 2020 5:23 am
Bydliště: Jihočeská republika

Re: Studer Online - Xcom232i + Ethernet

Příspěvekod MareC3k » pát zář 11, 2020 8:12 pm

Napadla ma jedna vec... mam 3 studery, 1 je zapnuty, 2 su v stby. XCOM mam pripojeny do studera, ktory je v stby. Tak mi napadlo, ze mozno kvoli tomu neche zmenit parametre. Tak som xcom zapojil do studera, ktory bezi ako master.
Samozrejme sa nic nezmenilo...
Skusal som dalej zmenit parameter 1547, co je Allow slaves standby in multi-Xtender system. Tento parameter bol zapnuty, takze slave studery prechadzali do stby, tak som ho vypol a studery podla sa podla ocakavania zapli.
!! Ale !! na webe cez remote control ostalo stale na parametri 1547 nastavene YES, cize ho nezmenilo, ale v skutocnosti zmena prebehla... a tomu uz nechapem vobec.
Asi budem musiet pockat kym mi pride rcc-02 lebo takto cez web mi to nejako vobec nefunguje.
+- 20kWp, 52V 600Ah LifeYpo4+zaloha olovo, 2x5kW Axpert + 3x XTM 4000, Victron 150/100, 150/70, 150/35, http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?t=780
MareC3k
 
Příspěvky: 471
Registrován: pát říj 05, 2012 7:37 pm
Bydliště: SK pri Presove

Re: Studer Online - Xcom232i + Ethernet

Příspěvekod MareC3k » pát zář 11, 2020 9:37 pm

Ak je zakazany charger, polozka 1125 tak ju rcc zobrazuje s kladkou v ikonke:
xtm chrger not allowed.png


V menu som charger, polozku 1125 nastavil na YES, po potvrdeni v menu zostalo stale NO, ale na zakladnej obrazovke sa ikonka zmenila, takze charger sa povolil. Zaujimave je, ze ak dam vycitat polozku 1125 stale ukazuje NO, cize charger zakazany...
xtm chrger allowed.png


Vyzera to na nejaky problem s komunikaciou, alebo co... :?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
+- 20kWp, 52V 600Ah LifeYpo4+zaloha olovo, 2x5kW Axpert + 3x XTM 4000, Victron 150/100, 150/70, 150/35, http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?t=780
MareC3k
 
Příspěvky: 471
Registrován: pát říj 05, 2012 7:37 pm
Bydliště: SK pri Presove

Re: Studer Online - Xcom232i + Ethernet

Příspěvekod luge » pát zář 11, 2020 9:46 pm

K comu potrebujes povolit nabijacku?
luge
 
Příspěvky: 683
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK

Re: Studer Online - Xcom232i + Ethernet

Příspěvekod MareC3k » pát zář 11, 2020 9:52 pm

Riesim problem, ze zmenim parameter cez remote control a ukazuje mi to, ze sa to nezmenilo... ale v skutocnosti zmena prebehla..
Tym padom ani neviem ci hodnoty, ktore mi to ukazuje cez ten remote control na webe studeru su spravne alebo nie.

Az casom, ked mi bude spravne fungovat nastavovanie parametrov budem riesit ako to cele nastavit, tak aby to fungovalo v nejakom rozumnom autonomnom rezime :)
+- 20kWp, 52V 600Ah LifeYpo4+zaloha olovo, 2x5kW Axpert + 3x XTM 4000, Victron 150/100, 150/70, 150/35, http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?t=780
MareC3k
 
Příspěvky: 471
Registrován: pát říj 05, 2012 7:37 pm
Bydliště: SK pri Presove

Re: Studer Online - Xcom232i + Ethernet

Příspěvekod luge » pát zář 11, 2020 10:27 pm

Aha,len ze nabijacku netreba povolovat.
Soft mam xtm 1.6.30 a xcom 1.6.56 funguje ok,malo by ti ist nastavit aj cez web aj rovnako cez RCC.
Parameter stand by pri paralel je YES.
luge
 
Příspěvky: 683
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK

Re: Studer Online - Xcom232i + Ethernet

Příspěvekod pete » pát zář 11, 2020 10:46 pm

Hledal bych problém v kešování webových stránek studer portálu, buď v prohlížeči nebo někde cestou na proxy serveru.
pete
 
Příspěvky: 61
Registrován: úte srp 04, 2015 8:19 pm

Re: Studer Online - Xcom232i + Ethernet

Příspěvekod lubomirz » sob zář 12, 2020 6:36 am

eventualne si otvor Private Browsing v prehliadaci, tam sa ziadna cache na tvojej strane neuplatni. Ak to bude fungovat, vies ze mas problem u seba.

Ak nebude, vyvstavaju otazky ktore boli polozene. Mas u seba nejaku cache, proxy ? Sedis vo firme kde ti niekto nieco nejako nainstaloval ? Robi presne tuto istu vec aj iny notebook/pocitac alebo deje sa to aj na telefone ked vyskusas ?
jediny blb v diskuzi co nema vlastny solarny system.
lubomirz
 
Příspěvky: 264
Registrován: ned kvě 31, 2020 4:25 pm

Re: Studer Online - Xcom232i + Ethernet

Příspěvekod MareC3k » sob zář 12, 2020 8:07 am

Skusal som rozne prehliadace, aj cez telefon a mobilne data... stale sa to spravalo rovnako.
Tak som pred chvilou spravil xtender restore default settings.... mal som to spravit hned na zaciatku ;) Vsetko sa rozbehlo, uz to ide spravne, uz reaguje na zmenu parametrov a uklada nastavenia.
Takze problem vyrieseny, bolo treba spravit restore default settings ;)
+- 20kWp, 52V 600Ah LifeYpo4+zaloha olovo, 2x5kW Axpert + 3x XTM 4000, Victron 150/100, 150/70, 150/35, http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?t=780
MareC3k
 
Příspěvky: 471
Registrován: pát říj 05, 2012 7:37 pm
Bydliště: SK pri Presove


Re: Studer Online - Xcom232i + Ethernet

Příspěvekod MareC3k » sob zář 12, 2020 3:34 pm

So studerom si este uzijem casu... kym to nastavim do nejakeho konecneho stavu... manual citam uz tyzden kazdu volnu chvilku, vlastne doteraz som ich len zapojil, spustil a na prekvapenie funguju...
Kazdopadne ale ked ich zapojim este aj na siet tak by som chcel aby pri poklese napatia baterie zacal tahat z DS a nasledne ak vykukne slnko tak nech sa od DS odpoji. Proste cim menej z DS tym lepsie ;)
+- 20kWp, 52V 600Ah LifeYpo4+zaloha olovo, 2x5kW Axpert + 3x XTM 4000, Victron 150/100, 150/70, 150/35, http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?t=780
MareC3k
 
Příspěvky: 471
Registrován: pát říj 05, 2012 7:37 pm
Bydliště: SK pri Presove

Re: Studer Online - Xcom232i + Ethernet

Příspěvekod luge » sob zář 12, 2020 4:04 pm

MareC3k píše:So studerom si este uzijem casu... kym to nastavim do nejakeho konecneho stavu... manual citam uz tyzden kazdu volnu chvilku, vlastne doteraz som ich len zapojil, spustil a na prekvapenie funguju...
Kazdopadne ale ked ich zapojim este aj na siet tak by som chcel aby pri poklese napatia baterie zacal tahat z DS a nasledne ak vykukne slnko tak nech sa od DS odpoji. Proste cim menej z DS tym lepsie ;)

To je pravda,ratal som ze si default spravil, :) uz som to tu nekde pisal,ten pokles napetia vs DS nastav napriklad:
1246-YES
1247-50V
1248-1m
1255-51.5V
1256-5m
1516-NO
Vykon Power
1258-YES
1259-80%
1261-YES
1262-70%
1267-50%
1268-5m
SOC
1439-YES
1440-20%
1141-30%

Nabijacku zakaz,transfer povol
1545-Closed
1538-YES
1578-YES
1201-Rev.aut.
1497-Any,Or

Potestuj,kazdemu vyhovuje iny parameter.

Konecne tu STUDER po rokoch ozil :yes:
luge
 
Příspěvky: 683
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK

Re: Studer Online - Xcom232i + Ethernet

Příspěvekod vlkazajac » sob zář 12, 2020 6:04 pm

MareC3k píše:So studerom si este uzijem casu... kym to nastavim do nejakeho konecneho stavu... manual citam uz tyzden kazdu volnu chvilku, vlastne doteraz som ich len zapojil, spustil a na prekvapenie funguju...
Kazdopadne ale ked ich zapojim este aj na siet tak by som chcel aby pri poklese napatia baterie zacal tahat z DS a nasledne ak vykukne slnko tak nech sa od DS odpoji. Proste cim menej z DS tym lepsie ;)


A preto si sa vrhol do šialenstva s menom pricucávanie ( kde sa favoritom zaslúžene stáva Studer ) ???

Aj učeň z prváku by túto funkciu vedel vyriešiť riadeným pripojením nabíjačky za 25 EUR.

Predsa, ak mám napríklad 4 kWp a k tomu primeraný menič 4 kW a lítiové batérie povedzme 10 kWh, dosiahol som určitý level komfortu, kde mi môže bežať jeden silný spotrebič a k tomu všetok domáci balast na pozadí. Ak som trochu normálny, tak nebudem pripájať dva silné spotrebiče v súbehu, lebo - ak tam mám už priplatený pricucávač Studer - všetko pricucnuté zase platím.
Že je to málo komfortné ? Nech sa páči, posilním menič aj batérie. Ale nie druhý a tretí Studer !!!

P.S. Nestojí to za zakladanie nového vlákna, len som musel reagovať na Tvoj oklamávaný cieľ - čím menej z DS.

Chápem, že Hi-Tech chlapcov čo sa hrajú uspokojuje. Ale zjavne zabudli využívať komfort, ktorý im nástup lítia dopraje.

Povzdych celkom ilustračný :
"Je otazne naco vobec druhy Studer, ked aj jeden vie naplno vyuzit co mi dnes FVE vyrobi stred septembra..."

viewtopic.php?t=6349&p=133062#p133058
1060 Wp, LS3024B, 18650 - 198P8S 30,4 V, Multiplus C 800 nonstop / všetky slabé spotrebiče
1920 Wp, 3 x LS3024B, VS2024N, olovo - 260 Ah / 24 V, Carspa 2000 sin deň / silné spotrebiče a ohrev TUV
Uživatelský avatar
vlkazajac
 
Příspěvky: 2765
Registrován: úte čer 11, 2013 9:40 pm

Další

Zpět na Studer

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'