youda píše:pohled na montážní nákres
Jo tak přesně podle toho nákresu jsem právě kupoval montážní sadu.
Na odkaze eshopu tam mají primární obrázek, kde jsou použity háky stavitelné:
https://shop.iftech.cz/sikma-strecha-be ... u-4kw.html (screenshot mám),
ale v hlouběji schovaném popisu už je napsán hák NH2 (pevný).
Takže nemohu a nebudu nijak tvrdit že bych dostal něco jiného než v textovém popisu, ale ten obrázek je minimálně zavádějící !!!
No a při montáži, na mé křivé střeše, byly právě ty stavitelné háky potřeba. Málem jsme museli celou akci zrušit (kde v sobotu koupit střešní háky v mém okoli ? nikde). Ale montážnící byli fakt profíci a poradili si, díky Bohu.
Takže bacha na to.
A taky pozor na počet háků. Mám pocit že na 16 panelů by jich mělo být použitých více (celkem 20 se zdá být málo,na to jak je to dlouhé, typicky krokve jsou co 1m takže správně aspoň 32 háků). Ale o tom jsem také byl informován až při montáži, jinak bych si to byl pohlídal při objednávce, tzn. sám tam přidal větší počet. Moje chyba, ale fakt mě to nenapadlo. Dodavatel správně dodal to co nabízel, jen já jsem si to nepohlídal že to je málo (teď už to vím).
Tímto nikoho nehaním (to chci zdůraznit !), jen ukazuji že to není tak jednoduché jak by se mohlo zdát, kor pro člověka který se chystal na první montáž jako já. Teď už jsem poučen a příště objednám zase (zmíněný eshop = OK), ale už lépe a správněji.
Jsem rád že je možnost to někde koupit na jednom místě, za to ten eshop chválím.
Jen je potřeba naprosto správně vědět co objednat (a to jsem byl prodejcem ještě kontaktován, kde se ptali se jaké panely a jakou střechu mám - takže jsem plně předpokládál že to tím pádem bude vše top; ale i tak při montáži se ukázalo že příště musím přidat počet háků a vybrat ten správný typ).
Je fakt že pro nestavitelné háky mluví argument ceny (oproti NH3), ale s rizikem že se montáž (na křivých krovech, a ty mají prakticky všichni) nemusí povést. To ať si zváží každý sám. Já jsem si lekci koupil

Poučte se z mých chyb a pohlídejte si to !
Opět chci nakonec ještě jednou zopakovat že zmíněný eshop mi prodal vše co měli v popisu (
až na ten hlavní obrázek hned nahoře u ceny, ten ukazuje jiné prvky !!!), a to prakticky obratem (rychle), takže je chválím a děkuji, a v žádném případě je nechci jakkoliv hanit - to určitě ne !
A sebe jsem poučil a příště už budu přesněji vědět co konkrétně objednávat.