od volente » pát pro 09, 2016 7:29 pm
Žebřík s háky jsem si taky udělal, zjistíš stejně jako já že to nejde. Ten žebřík zavazí a jak namontuješ konstrukci tak už je na nic. Takže za mě origo pás se dvěma úvazkama, krátký a delší, a pořád se jistit co nejvíc nakrátko. Potom pro každého jedno lano za které se můžete vytáhnout při chůzi po střeše. A hned se zajistit nakrátko. Klidně i za namontovanou konstrukci, jestli sjedeš po střeše metr, tak není problém, jestli pojedeš 5m tak to bude taková cukatůra že napnelizmus bude veliký a je průser. Je to nepohodlné pořád rozepínat karabinu a znovu se někde jistit, ale nutné z hlediska zdraví. Věř mi že je lepší raději víc práce s bezpečností, i když to zdržuje, než se snažit to mít rychle namontované a potom trpět v Úrazové nemocnici.
5,5kWp - 4x Solartec mono 180Wp +¨6x IBC 155Wp poly + 10x Solea 170Wp mono + 6x Husinage HSG 190Wp + 6x Calyxo 70Wp amorf vertikálně (JV), 2x ZN ShineSolar poly 250Wp + 2x 260Wp poly (JZ), Epever LS 3024B, Epever LS 2024B, MakeSkyBlue 20A, eSmart 3 - 60A, 19 kWh Li-Ion, Axpert MSXE PF1, 24V/3,0kW, Axpert MSXE 24V/2,4kW.