Nechci zakládat nové vlákno, můj dotaz souvisí s tímto tématem tak se ptám tady

Zase míním do elektrárny šťourat a zvažuji různé možnosti

Budu patrně potřebovat řešit přepínání sítí jiným způsobem jak jej provozuji dnes a ač jsem zde pročetl už docela dost, jednoznačný náhled jsem si neudělal

Jde mi o rychlost přepnutí, ale bez rizika nějakého průšvihu. První otázka se týká rychlosti. U některých přepínačů co jsou zde zmíněny je přepnutí do 50ms. Co na to spotřebiče? Ledničky, indukce, mikrovlnky a tak. Přejdou to a nebo ne? Chtěl bych vědět jestli nějaká šance je a nebo ne. Když tak nějaký objednám a vyzkouším, ale nechci aby to byla bezpředmětná snaha

Jako další dotaz co použít

Jsou tu hodně zmiňované a dobře hodnocené:
var 1.jpg
Jenže ta doba přepnutí je velká
Z podobného ranku pochází i (foto kontaktů sem dal MareC3k, dík):
var 2.jpg
Tento se mi hodně líbí, ta mezera mezi kontakty ve mně vzbuzuje důvěru a taky prý do 50ms

A nebo:
var 3.jpg
U kterého píšou, že dokonce jen 30 ms...
Taky přicházejí v úvahu mechanicky blokovaná relé, tam ale nevím jak jsou rychlé (jistě záleží na typu) a taky jestli je třeba zpoždění např. kvůli uhasnutí potenciálního oblouku.
Přepínání by bylo realizováno v plné zátěži, takže na prase

No a nakonec opatrně zmíním ještě variantu kterou si asi schytám a to SSR... Předimenzované jak se dá. 75-100A, 600-660VAC. Ta rychlost by byla bezkonkurenční, spínání v nule ale nebezpečí

podstatně větší jak u kontaktů. Vím, že to tu bylo několikrát zavrženo, berte to spíš jako dotaz jestli dostal někdo odvahu to provozovat a s jakým výsledkem.
Děkuji všem co jsou ochotni sdělit svoji zkušenost, popř. zopakovat zopakované

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.