Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je sob lis 17, 2018 10:03 pm


SDS a mypower microlog

Automatizace pomocí jednotek SDS, programování, logování, připojení, montáž senzorů, rady, tipy, návody, praktické poznatky, zkušenosti.
Další

SDS a mypower microlog

Příspěvekod alp » úte zář 17, 2013 9:26 pm

Zdravim,
pouzivam pro svoji fve reseni od SDS (konkretne Macro). Mam v tom vlastne temer vsechny hodnoty hodici se do micrologu ... resil jste posilani dat nekdo na teto platforme ? ... do arduina se mi moc nechce, tohle uz mam odladene tak nejak vicemene ke spokojenosti a je to preci jen trosku mene bastleni :)
Nejsem bohuzel prgator, ale myslenka micrologu se mi moooc libi :)
alp
 
Příspěvky: 90
Registrován: úte led 29, 2013 10:11 pm
Reputation: 3

Re: SDS a mypower microlog

Příspěvekod mypower.cz » úte zář 17, 2013 9:40 pm

SDS umi HTTP client request. Nebyl by tedy problem na mypower.cz ze SDS posilat pres HTTP neco na tento zpusob.
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2 | Podpořte MyPower.CZ v soutěži Cena Bastlířů 2018
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3347
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputation: 178

Re: SDS a mypower microlog

Příspěvekod alp » stř zář 18, 2013 6:17 am

Diky, to sem nastudoval, avsak uplne moudrym nejsem (mam k prgani hodne daleko). A jelikoz je sds celkem oblibena platforma, tak me napadlo, jestli uz to nekdo neresil :) ... kdyby ne, tak se s tim jasne zkusim nejak poprat sam :).

Diky admine ...
alp
 
Příspěvky: 90
Registrován: úte led 29, 2013 10:11 pm
Reputation: 3

Re: SDS a mypower microlog

Příspěvekod vata » stř zář 18, 2013 5:43 pm

Zdravím, zde http://wiki.merenienergie.cz/index.php/Sdsc_sysf najdete popis funkce http_get.
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
Uživatelský avatar
vata
 
Příspěvky: 1370
Registrován: pon zář 12, 2011 10:32 am
Reputation: 59

Re: SDS a mypower microlog

Příspěvekod Frenky » ned říj 20, 2013 7:10 pm

Dobrý večer, chtěl jsem se zeptat jestli nepoužíváte SDS pro odesílání dat na mypower. (Nebo v minulosti). Vím, že v současné době data neodesíláte. Chtěl bych se pokusit o vytvoření (předělání ) programu pro SDS. V současné době mi to funguje na odesílání dat na http://www.eportal.merenienergie.cz, takže předělání by nemělo být tak složité. Zima se blíží a potřebuji se nějak zdokonalit v programovámí krabiček :D . Takže bych to bral jako cvičení. :comp:
2x Solární panel IBC Polysol 230 DS Pmpp=230W, Regulátor STUDER VT-80, Střídač Studer XTS 1200-24, BSP, RCC, AKU 24V LFP100AH – WB-LYP100AHA. 2x Aktivní balancer ON4-UTP 4x7A, Řizení a dohled microlog, SDS, vlastní vyčítání arduinem do RPi s databází a html stránkou. Dříve SIEMENS S7-1200 s PC na WINDOWS ala Netko.
http://frenky.dreamsys.cz/index.html
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 637
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Mladá Boleslav
Reputation: 46

Re: SDS a mypower microlog

Příspěvekod Frenky » ned říj 20, 2013 7:15 pm

V pátek jsem stvořil malý program pro SDS pro spínání relé v závislosti na napětí (napěťové relé). Není to žádný veleprogram, ale nějak jsem z něho měl radost, tak se chci pochlubit ostatním.

Kód: Vybrat vše
/*
   Test - napetove rele
   funkce overena: ANO
   snimani:
   odporove delice - nejsou
   AD1 (baterie): 0-30V prime mereni napeti na bat.
   AD2 nepouzito
   AD3 nepouzito
   AD4 nepouzito
   RE1 zatez zapni    zap pri 27.8 V (vyp pri 27.3 V)
   RE2 prechod na DS  zap pri 23.5 V (vyp pri >23.0 V)
*/

#define RE_1 sys[231]   //Re1 na SDS
#define RE_2 sys[232]   //Re1 na SDS

// *******  promenne k cteni **********

var napAD1;         //definice napetoveho vstupu na AD1 (2060 jako 20.60 V)

rele_1 //procedura ZAPNUTI ZATEZE    Zap=27.8 V   Vyp=27.3 V
{
 napAD1=sys[431]*10000/sys[436];  //Vypocet napeti na AD1 (2060 jako 20.60 V)
 if (napAD1 > sys[140]) { // Zapnuti rele RE_1 pri 27.80 V
   RE_1 = 1;
    }
 if (napAD1 < sys[141]) { // Vypnuti rele RE_1 pri 27.30 V
    RE_1 = 0;
   }
}

rele_2 //procedura VYPNUTI STRIDACE A PRECHOD NA DS    Zap=27.8 V   Vyp=23.0 V
{
 napAD1=sys[431]*10000/sys[436];  //Vypocet napeti na AD1 (2060 jako 20.60 V)
 if (napAD1 > sys[142]) { // Zapnuti rele RE_2 pri 20.60 V
   RE_2 = 1;
    }
 if (napAD1 < sys[143]) { // Vypnuti rele RE_2 pri 23.00 V
    RE_2 = 0;
   }
}

init //prvotni nastaveni rele (0=vypnuto, 1=zapnuto)
{
  RE_1=0;          //prvotni nastaveni rele 1 do vypnuto
  RE_2=0;          //prvotni nastaveni rele 2 do vypnuto

//prednastaveni uzivatelskych promennych
  sys[140]=2780;   //RE1 zapnuti sys[140] (da se menit v uzivatelskych promennych)
  sys[141]=2730;   //RE1 vypnuti sys[141] (da se menit v uzivatelskych promennych)
  sys[142]=2350;   //RE2 zapnuti sys[142] (da se menit v uzivatelskych promennych)
  sys[143]=2300;   //RE2 vypnuti sys[143] (da se menit v uzivatelskych promennych)
}

main
{
rele_1; //spusteni procedury pro ovladani prvniho rele
rele_2; //spusteni procedury pro ovladani druheho rele
}
2x Solární panel IBC Polysol 230 DS Pmpp=230W, Regulátor STUDER VT-80, Střídač Studer XTS 1200-24, BSP, RCC, AKU 24V LFP100AH – WB-LYP100AHA. 2x Aktivní balancer ON4-UTP 4x7A, Řizení a dohled microlog, SDS, vlastní vyčítání arduinem do RPi s databází a html stránkou. Dříve SIEMENS S7-1200 s PC na WINDOWS ala Netko.
http://frenky.dreamsys.cz/index.html
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 637
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Mladá Boleslav
Reputation: 46

Re: SDS a mypower microlog

Příspěvekod alp » ned říj 20, 2013 7:29 pm

Zdravim, hezke. Snazil sem se rozchodit odesilani dat na mypower, ale bez uspechu. Proste se nedari zakomunikovat. Ani mi to nevrati navratovy kod. Poslal sem to jako namet k prozkoumani vyrobci, neb si myslim ze je tam chyba ... tak uvidime ...
alp
 
Příspěvky: 90
Registrován: úte led 29, 2013 10:11 pm
Reputation: 3

Re: SDS a mypower microlog

Příspěvekod mypower.cz » ned říj 20, 2013 7:35 pm

a co to hlasi ? Kdy byly pokusy provadeny? Muzu se podivat do logu na serveru co bylo zasilano, popripade to nejak odchytit, pokud se tedy data na server dostanou.
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2 | Podpořte MyPower.CZ v soutěži Cena Bastlířů 2018
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3347
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputation: 178

Re: SDS a mypower microlog

Příspěvekod goodbie » ned říj 20, 2013 7:38 pm

Frenky píše:Dobrý večer, chtěl jsem se zeptat jestli nepoužíváte SDS pro odesílání dat na mypower. (Nebo v minulosti). Vím, že v současné době data neodesíláte. Chtěl bych se pokusit o vytvoření (předělání ) programu pro SDS. V současné době mi to funguje na odesílání dat na http://www.eportal.merenienergie.cz, takže předělání by nemělo být tak složité. Zima se blíží a potřebuji se nějak zdokonalit v programovámí krabiček :D . Takže bych to bral jako cvičení. :comp:
jak já Vám závidím ,že umíte programovat tyhle škatule já válku s arduinem raději vzdal :cry:
goodbie
 
Příspěvky: 959
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:
Reputation: 37

Re: SDS a mypower microlog

Příspěvekod alp » ned říj 20, 2013 7:43 pm

mypower.cz píše:a co to hlasi ? Kdy byly pokusy provadeny? Muzu se podivat do logu na serveru co bylo zasilano, popripade to nejak odchytit, pokud se tedy data na server dostanou.


Zdravim,
problem je, ze se to ani nespoji. odchytaval sem to wiresharkem a vubec se nesnazi poradne komunikovat a permanentne vraci ze server odpovedel kod 0. Pritom ale jen inicoval spojeni a pak uz na dalsi odpoved nic nerekl. Zvlastni je, ze portal mereni energie to veme v poradku. Zkousel sem to preorat i jednoduchym zpusobem proste jen zmeny hostname v kodu dodavaneho primo vyrobcem a nic ...

Uvidime a kdyz se nezadari, tak usetrim na arduino :)
alp
 
Příspěvky: 90
Registrován: úte led 29, 2013 10:11 pm
Reputation: 3

Re: SDS a mypower microlog

Příspěvekod mypower.cz » ned říj 20, 2013 7:55 pm

A bylo by mozno sem hodit nejaky wiresharkovy vypis komunikace mezi SDS a mypower a SDS a merenienergie? Jsem si jist ze na to spolecnymi silami prijdem.
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2 | Podpořte MyPower.CZ v soutěži Cena Bastlířů 2018
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3347
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputation: 178

Re: SDS a mypower microlog

Příspěvekod Frenky » ned říj 20, 2013 8:09 pm

Uvidime a kdyz se nezadari, tak usetrim na arduino :)


Nezbývá mi nežli trochu pochválit Filipův microlog. Určitě nebudete zklamán. Nynější funkce perfektní a budoucí funkce se připravují.

Ještě jeden odkaz na nákup
http://www.pvelectronic.eu/out/pictures ... 235ee9.jpg

Mé zkušenosti s měřením na SDS
- měření a sběr dat z elektroměrů perfektí
- měření teploty pomocí senzorů dallas uspokojující
- měření napětí na AD převodnících nevalné (8bit převodník), velká nepřesnost při měření, teplotní nestabilita
- programování ujde, je potřeba si zvyknout na nestandardní způsob zadávání desetinných čísel
- podpora výrobce dobrá, jak na fóru tak ve skutečnosti (při řešení problému pomůžou)
- uživatelská html stránka vynikající, dají se vytvářet doslova zázraky
2x Solární panel IBC Polysol 230 DS Pmpp=230W, Regulátor STUDER VT-80, Střídač Studer XTS 1200-24, BSP, RCC, AKU 24V LFP100AH – WB-LYP100AHA. 2x Aktivní balancer ON4-UTP 4x7A, Řizení a dohled microlog, SDS, vlastní vyčítání arduinem do RPi s databází a html stránkou. Dříve SIEMENS S7-1200 s PC na WINDOWS ala Netko.
http://frenky.dreamsys.cz/index.html
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 637
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Mladá Boleslav
Reputation: 46

Re: SDS a mypower microlog

Příspěvekod vata » pon říj 21, 2013 6:32 pm

Frenky píše:Dobrý večer, chtěl jsem se zeptat jestli nepoužíváte SDS pro odesílání dat na mypower. (Nebo v minulosti). Vím, že v současné době data neodesíláte. Chtěl bych se pokusit o vytvoření (předělání ) programu pro SDS. V současné době mi to funguje na odesílání dat na http://www.eportal.merenienergie.cz, takže předělání by nemělo být tak složité. Zima se blíží a potřebuji se nějak zdokonalit v programovámí krabiček :D . Takže bych to bral jako cvičení. :comp:

Zdravím, data, která chodila na mypower, pocházela z Tristaru - ze SDS mi chodí všelijaká data o zátěži a stavu systému a ty jsem na mypower neposílala. Každopádně data z SDS i Tristaru sbírám logerem na debianu, program v SDS mám pojatý jako server, nikoliv jako klient. Takže i data posílaná na mypower pocházela z malého agenta pod linuxem, který si je bral už z databáze.
Důvod, proč jsem nepoužila aktivní zasílání dat přímo v SDS bylo analytické rozhodnutí - systém je čistější, mám-li mezi komponentami výhradně jednosměrné závislosti, SDS je pak na stejné úrovni jako Tristar - je čistým serverem, závislým jen na baterii :)
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
Uživatelský avatar
vata
 
Příspěvky: 1370
Registrován: pon zář 12, 2011 10:32 am
Reputation: 59

Re: SDS a mypower microlog

Příspěvekod vata » pon říj 21, 2013 6:52 pm

Frenky píše:V pátek jsem stvořil malý program pro SDS pro spínání relé v závislosti na napětí (napěťové relé). Není to žádný veleprogram, ale nějak jsem z něho měl radost, tak se chci pochlubit ostatním.

Zkuste pár zlepšováků:
- přechody do nižšího stavu baterie (směrem k vybíjení) zpozdit - nehrozí, že k přechodu dojde při nějaké velké krátkodobé zátěži. Můžete použít zabudovaný časovač, nebo si napsat vlastní pomocí uptime.
- výpočet napětí na senzorech centralizovat do extra procedury, kde je to pak pěkně pohromadě a je to přehlednější a dají se pak řešit další vychytávky jako "zpomalování" napětí
- interní měřící cyklus SDS je podle jejich dokumentace cca 200ms, takže Váš program bude několik průchodů hlavní smyčkou dělat vždycky to samé
- po restartu SDS inicializujete do dolního stavu, takže musíte překonat napěťovou hysterezi aby jste připojil měnič. Já to vyřešila uložením stavu do flash paměti vždy při změně stavu nebo on demand, takže systém pak startuje do posledního uloženého stavu.

:) mnoho zdaru
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
Uživatelský avatar
vata
 
Příspěvky: 1370
Registrován: pon zář 12, 2011 10:32 am
Reputation: 59

Re: SDS a mypower microlog

Příspěvekod Frenky » pon říj 21, 2013 7:47 pm

dekuji za napady pokusim se je aplikovat, nevim zda to dokazu, ale za pokus nic nedam. Program jsem stvoril na zadost zde na foru (sz) takze to beru jako vyzvu a prilezitost si zablbnout. Filip jede arduino, tam nemohu konkurovat :D
Takze navrhuji zalozit sekci s sds-kama. :lol:

Preju pekny vecer a dekuji za namety *sun*
2x Solární panel IBC Polysol 230 DS Pmpp=230W, Regulátor STUDER VT-80, Střídač Studer XTS 1200-24, BSP, RCC, AKU 24V LFP100AH – WB-LYP100AHA. 2x Aktivní balancer ON4-UTP 4x7A, Řizení a dohled microlog, SDS, vlastní vyčítání arduinem do RPi s databází a html stránkou. Dříve SIEMENS S7-1200 s PC na WINDOWS ala Netko.
http://frenky.dreamsys.cz/index.html
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 637
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Mladá Boleslav
Reputation: 46

Re: SDS a mypower microlog

Příspěvekod mypower.cz » pon říj 21, 2013 8:17 pm

Frenky píše:Takze navrhuji zalozit sekci s sds-kama. :lol:


Založeno
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2 | Podpořte MyPower.CZ v soutěži Cena Bastlířů 2018
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3347
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputation: 178

Re: SDS a mypower microlog

Příspěvekod Frenky » úte říj 22, 2013 7:40 pm

Dnes jsem provedl první test na odesílání dat z SDS ny mypower, na první pohled to vypadá, že by to mohlo jít. Mám odpověď od serveru

19:25:37
Start programu
19:25:37
dns_resolv()
19:25:38
dns_resolv() OK:512
19:25:39
S0 odeslano na server, OK.
19:25:40
Temp A odeslano na server, OK.
19:25:41
AD odeslano na server, OK.
19:40:41

Musím počkat do zítra, Filip zítra provede kontrolu co tam za údaje chodí.
Hlášení podám zítra a snad budu moci pokračovat v pokusech.
2x Solární panel IBC Polysol 230 DS Pmpp=230W, Regulátor STUDER VT-80, Střídač Studer XTS 1200-24, BSP, RCC, AKU 24V LFP100AH – WB-LYP100AHA. 2x Aktivní balancer ON4-UTP 4x7A, Řizení a dohled microlog, SDS, vlastní vyčítání arduinem do RPi s databází a html stránkou. Dříve SIEMENS S7-1200 s PC na WINDOWS ala Netko.
http://frenky.dreamsys.cz/index.html
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 637
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Mladá Boleslav
Reputation: 46

Re: SDS a mypower microlog

Příspěvekod Frenky » stř říj 23, 2013 6:33 pm

Test posílání na mypower proběhl úspěšně. Data na mypower ze zařízení SDS proudí. :celebrate2:
Musím ještě upravit program tak aby data byly odesílána pouze jedním get a ne třema jak je v příkladu od www.eportal.merenienergie.cz . :read: :comp:
Takže to ještě chvilku potrvá, ale hlavní je to, že data tam jdou a že jsou čitelná :D

Po odzkoušení uveřejním kód zde.
2x Solární panel IBC Polysol 230 DS Pmpp=230W, Regulátor STUDER VT-80, Střídač Studer XTS 1200-24, BSP, RCC, AKU 24V LFP100AH – WB-LYP100AHA. 2x Aktivní balancer ON4-UTP 4x7A, Řizení a dohled microlog, SDS, vlastní vyčítání arduinem do RPi s databází a html stránkou. Dříve SIEMENS S7-1200 s PC na WINDOWS ala Netko.
http://frenky.dreamsys.cz/index.html
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 637
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Mladá Boleslav
Reputation: 46

Re: SDS a mypower microlog

Příspěvekod alp » stř říj 23, 2013 6:45 pm

tesim se na nej moc, protoze me se to nepodarilo a netusim v cem je chyba ... a to sem puvodne taky zacal predelavkou kodu z merenienergie. Minimalne chvalim a moc se tesim ...
alp
 
Příspěvky: 90
Registrován: úte led 29, 2013 10:11 pm
Reputation: 3

Re: SDS a mypower microlog

Příspěvekod Frenky » stř říj 23, 2013 7:01 pm

alp píše:... protoze me se to nepodarilo a netusim v cem je chyba ... a to sem puvodne taky zacal predelavkou kodu z merenienergie. ....

K úspěšnémupokusu je třeba spolupráce s adminem (Filipem). bez něho bych to taky rerozjel.


Tady je zatím zkušební verze programu
Je potřeba doplnit fvid, které dodá admin na vyžádání (/?fveid=tvojeidsds235a).
Prosím zatím kód nepoužívejte a necte admina taky vydechnout.
Prosím počkejte na dokončení a hlavně na důkladné otestování. Pustím se do toho v pátek a uvidíme jak půjdou testy dál. Přeci jenom potřebuji spolupráci s adminem a ten je taky jenom jeden :D .

Kód: Vybrat vše
// Program pro odesilani informaci na log.mypower.cz


// ***********  upozorneni  **************
// lcdtime a echotime pouziva RAM[0-5]
// portal pouziva RAM[100-110]
// pokud se bude pouzivat dalsi http_get, e-mail, atd., pozor na timeouty pro dobehnuti GETu
// pozor na pouzivani sys[64] odpocitavani casu - muze dojit k omezeni funkce portalu

// *******  promenne k portalu  **********
var _portal_vstup;       //index S0 vstupu
var _portal_konst;       //prepoctova konst S0 vstupu
var _portal_ram;         //index ram pole
var _portal_pom;         //pomocna
var _portal_dns;         //je dostupny preklad dns
var _portal_data;        //typ odesilanych dat
var _portal_timeout;     //timeout pro odesilani dat
var _portal_timeoutget;  //timeout pro chybu serveru
var _portal_timeoutdns;  //timeout pro dns_resolve

// *******  vase promenne sem **********
var _disp;        //display sds macro ano/ne



// *******  globalni procedury  **********
echotime
{
 ram[0]=sys[8] / 10;
 ram[1]=sys[8] % 10;
 ram[2]=sys[9] / 10;
 ram[3]=sys[9] % 10;
 ram[4]=sys[10] / 10;
 ram[5]=sys[10] % 10;
 echo(ram[0],ram[1]':',ram[2],ram[3]':',ram[4], ram[5]);
}



// *******  procedury portalu **********
portal_ad
{
 _portal_vstup=431;
 _portal_konst=436;
 _portal_ram=101;

 label portal_ad_1:
 //AD
 _portal_pom=sys[_portal_vstup]*100000/sys[_portal_konst];  //3205 jako 3.205v
 ram[_portal_ram]=_portal_pom;   //schovat akt.napeti

 _portal_vstup++;
 _portal_konst+=4;
 _portal_ram++;
 if (_portal_vstup<435) goto portal_ad_1;
}

odesli_data_na_portal
{
 if (_portal_timeoutget==0) goto odesli_data_na_portal_get;   //odeslat data
 //pred odeslanim dat zkontrolovat zda nebezi predchozi pozadavek
 if (sys[65]==0 && _portal_timeoutget>=sys[3]) goto odesli_data_na_portal_end;    //jeste bezi, ale mam cas delam neco jineho
 if (_portal_timeoutget<sys[3]) goto odesli_data_na_portal_chyba;    //uz neni cas - chyba
 if ((sys[65]!=1024) || (sys[75] != 200)) {
  goto odesli_data_na_portal_chyba;
 } else {
  if (_portal_data==1) {
   echotime();
   echo('udaje odeslany na server mypower, OK.');
  }
  _portal_data++;
  _portal_timeoutget=0;
  if (_portal_data>1) {
   _portal_timeout=sys[3]+6000;    //interval 90000=15 min
   _portal_data=0;                  //vynulovat
   goto odesli_data_na_portal_end;
  }
 }

label odesli_data_na_portal_get:
 if (_portal_dns==1) {
  //mam dns
  if (_portal_data==1) { //odesilam 16 teplomeru a 3 AD prevodniky
   portal_ad();
   http_get(sys[66],sys[67],sys[68],sys[69],'log.mypower.cz','/?fveid=tvojeidsds235a', '&', 'teploty', '&t1=', sys[310], '&t2=', sys[311], '&t3=', sys[312], '&t4=', sys[313], '&t5=', sys[314], '&t6=', sys[315], '&t7=', sys[316], '&t8=', sys[317], '&t9=', sys[318], '&t10=', sys[319], '&t11=', sys[320], '&t12=', sys[321], '&t13=', sys[322], '&t14=', sys[323], '&t15=', sys[324], '&t16=', sys[325], 'AD', '&ad1=', ram[101], '&ad2=', ram[102], '&ad3=', ram[103], '&ad4=', ram[104]);
  }
 } else {
  //nemam dns
  if (_portal_data==1) { //odesilam 16 teplomeru a 3 AD prevodniky
   portal_ad();
   http_get(194,12,32,227,'log.mypower.cz','/?fveid=tvojeidsds235a', '&', 'teploty', '&t1=', sys[310], '&t2=', sys[311], '&t3=', sys[312], '&t4=', sys[313], '&t5=', sys[314], '&t6=', sys[315], '&t7=', sys[316], '&t8=', sys[317], '&t9=', sys[318], '&t10=', sys[319], '&t11=', sys[320], '&t12=', sys[321], '&t13=', sys[322], '&t14=', sys[323], '&t15=', sys[324], '&t16=', sys[325], 'AD', '&ad1=', ram[101], '&ad2=', ram[102], '&ad3=', ram[103], '&ad4=', ram[104]);
  }
 }

 _portal_timeoutget=sys[3]+1500;   //15sekund pro potvrzeni ze serveru
 goto odesli_data_na_portal_end;

label odesli_data_na_portal_chyba:
 echo('Chyba komunikace s www serverem, http: ', sys[75]);
 _portal_timeout=sys[3]+90000;    //interval
 _portal_data=0;                  //vynulovat
 _portal_timeoutget=0;            //vynulovat
 _portal_timeoutdns=0;            //vynulovat

label odesli_data_na_portal_end:
}

portal_nastav
{
 _portal_timeout=0;     //zrovna se odesilaji data
 _portal_timeoutget=0;  //vynulovat timeout predchozich get pozadavku
 _portal_timeoutdns=0;  //vynulovat timeout predchoziho dns resolveru
 _portal_dns=0;         //nemam dns
 _portal_data=1;
}

portal_dns
{
 if (_portal_timeoutdns==0) {
  echotime();
  echo('dns_resolv()');
  dns_resolv('eportal.merenienergie.cz');
  _portal_timeoutdns=sys[3]+1500;    //15sek timeout
 }
 if (sys[65] == 512) {
  echotime();
  echo ('dns_resolv() OK:', sys[65]);
  _portal_dns=1;
  return;
 }
 if (_portal_timeoutdns<sys[3]) {
  echotime();
  echo ('dns_resolv() chyba:', sys[65]);
  _portal_dns=2;
 }
}



// *******  startovaci procedury  **********
init
{
 echotime();
 echo('Start programu');

 sys[77]=0;  //http_get odpovet nechci do ram[]
 sys[78]=0;  //http_get odpovet nechci do ram[]
 _portal_timeout=1;     //odeslat data ihned

 // *******  uzivatelsky nastavitelne promenne  ***********
 _disp=0;     //display na sds macro (0-vypnuty, 1-zapnuty)

 // -------  vase promenne sem  -------
 //mojeprom=0;
}

main
{
 //odeslani dat na portal v nastaveny interval
 if (_portal_timeout>0 && _portal_timeout<sys[3]) portal_nastav();
 if (_portal_dns==0) portal_dns();
 if (_portal_dns!=0 && _portal_data>0) odesli_data_na_portal();

 // -------  volani vlastnich procedur sem  -------
 //mojeproc();
}
2x Solární panel IBC Polysol 230 DS Pmpp=230W, Regulátor STUDER VT-80, Střídač Studer XTS 1200-24, BSP, RCC, AKU 24V LFP100AH – WB-LYP100AHA. 2x Aktivní balancer ON4-UTP 4x7A, Řizení a dohled microlog, SDS, vlastní vyčítání arduinem do RPi s databází a html stránkou. Dříve SIEMENS S7-1200 s PC na WINDOWS ala Netko.
http://frenky.dreamsys.cz/index.html
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 637
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Mladá Boleslav
Reputation: 46

Další

Zpět na SDS

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
Reputation System ©'