Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát led 22, 2021 2:11 am
marko250 píše:Já především nechápu, kde bereš na jaře a listopadu přebytky.Jediný problém s přebytky nastává až duben-srpen a to raději utápím v teplé vodě na mytí ,než si dělat z klimošky knedlíky v hrtanu.Za ten jeden týden v létě by mě to nestálo a to nemám zatepleno.To daleko lepší způsob přitápění vidím ve vzdušných kolektorech na fasádě,které dokážou slabý osvit přeměnit do vzduchu mnohem účinněji,než vybíjet baterky.Teď ještě samozřejmě záleží na celkovém systému domu,co a jak k němu řešit.Další věc s klimou je umístění,jelikoš nasává a vypouští z jednoho metrového otvoru do celé místnosti,tak tam proudění vzniká.A pokud to bude do klidových zón(sedačka),tak to moc příjemné asi nebude.Centrální vzduchotechnika je na tom přeci jen lépe s rozvody,ale každý savec miluje přenos teploty sálavým způsobem,bohužel.
joseff píše:Díky za reakci butane, budou mě určitě zajímat další tvoje zkušenosti s přitápěním. V jak velké místnosti klimatizaci máš? Nedělá moc velký průvan a hluk? Co na ni říkají ženské, které jsou tak citlivé na sebemenší pohyb vzduchu?:)
joseff píše:Jsi z oboru, že sis ji sám nainstaloval, nebo je to tak snadné?
joseff píše:Takže chápu to tak správně, že než klimatizace dosáhne požadované teploty, tak jede na max. příkon a po dosažení nastavené teploty ho snižuje? Jak moc pak lze příkon v těch 3 krocích regulovat? Dá se to nějak vyjádřit i ve wattech? Např. 1. krok 500 W, 2. krok 1000 W, 3. krok 1800 W? Dá se regulovat příkon např. i nastavením rychlosti ventilátoru?
PavelR píše:marko250: pravda kazdej reaguje na klimu jinak..............
se to tu už probíralo móóóóc pěkný. Má v patičce i odkaz na své stránky, kde to rozebírá do detailu.ota píše:.......... Máte tu někdo vzduchovou TF? Podělte se.
Zpět na Boilery, ohřev TUV, vytápění, klimatizace
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků