Takže začalo to v době, kdy se na Aukru objevila nabídka na popraskané panely 185W mono za asi 3500 Kč. Chtěl jsem zkusit solár dřív ale ceny okolo 18000 Kč za 200W mě fakt odradily. Takže jsem ty popraskané panely koupil 4, 2 jsem si provizorně zapojil a testoval. První regulátor byl Tristar 60A bez MPPT ale s displejem a šit Čína měnič 1500W trapéz.
Takže první zklamání, regulátor musí být s MPPT. Takže Tristar 60A MPPT. Trapéz měnič taky blbě, takže 1500W sinus.
Spokojenost, takže nákup dalších 8 panelů 185W tentokrát v perfektním stavu. Ty 4 popraskané mám v sestavě taky, jsou plně funkční, zatím jsem popraskané sklo vyřešil rozetřením a nacpáním prasklin neutrálním silikonem. Vytvořila se perfektní hladká, pružná a průhledná vrstva. Úbytek výkonu je neměřitelný. Jelikož mám na domě na jižní straně přístavbu s plochou střechou, padlo rozhodnutí dát panely tam. Takže nakonec je to tak že 8 panelů je nastojáka pod střechou a 4 na konstrukci naležato před nimi. Momentálně je 1500W měnič na reklamaci a dneska konečně přišel ten 4000W. Dále olovo možná vystřídá NICD, konečně můžu otestovat kapacitu po výměně louhu.
Jinak ten Tristar 60A ne MPPT je k dispozici, leží mi tady v krabici.
Teď momentálně řeším montáž rozvaděče a osazení pojistkama, vypínačema a svodičema, plánuju taky analogový apér a voltmetr.
fotky jsou na Rajčeti
http://havlas.rajce.net/FVE
Naposledy upravil Havlas dne sob kvě 25, 2013 9:54 am, celkově upraveno 1