Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned kvě 28, 2023 2:48 pm
Antrac1t píše:u me stacil jeden stykac VSM425-22 a Sonoff 4CH R3 + mereni spotreby barak vs vytezovac (bojler,bazen,atd) , vse v cerbu pres node red ... porovnavam spotrebu baraku vs aktualni vyrobu a podle toho spinam vytezovac a vetsinou to vychazi tak, ze jede barak (normal spotreba 250w), jedna patrona do TUV a zbytek tece do baterky, jakmile manzelka zacne prat/susti/varit tak se vytezovani vypne a jde vse do baraku a zbytek do baterek.
Antrac1t píše:tak jak pise cipis, sono je jen pro spinani stykacu, tam jsou 10A rele jak jsi zminil a popravde jim neverim, ze utahnou tech 10A xD ... pro spinani ti staci jakykoliv stykac, me zbylo par VSM425-22, tak jsem je pouzil a je to pripravene na spinani P1 -2kw, P2 -2kw+2kw, takze pak bud zapnu vytezovani do 2kw (P1), nebo do 4kw (P2) a kdyz se sepne P1 a P2 tak celkem 6kw do TUV (ale musim posilit druhym MP2 aby to zvladlo) ... duvod proc jsem vybral usmolene sono je, ze jsem potreboval vytezovac "prekopirovat" k tatovi dom, kterej nechtel resit nejaky programovani a dost veci si poresil pres proudovy rele ... Sono je preflashovane na esphome s webservrem, kde cerbo posila ON/OFF signal, suma sumarum do 800kc jsem se vlezl se vsim ... do cerba muzes natahat data z ote-cr.cz, popripade HA muze posilat vystup z addonu do cerba ,ale jelikoz jedu ostrov, tak jsem se do toho nepoustel (s aktualnim vyvojem cen mi prijde, ze v lete na spotu budou vykupovat za halire kwh) ... ja pres node red resim vic veci, skrz to ze mam jednu MP2 3000va, tak se mi spina podle potreby vytezovani, power assis (dynamicky) pres pass thru, popripade dobijeni pres NT, ale to uz je minulost skrz "dotacni ceny" ...
Antrac1t píše:Inak jeste k tem asistentum, vse jde udelat pres VRM, stahnes config file pres device list, nastavis si assistenty a nasledne file zase uploadnes a hotovo. Nastavis si tam presne to co jis popsal. Trigger se spousti jakmile vsechny podminky jsou splneny jak SOC tak i Load. Nevyhoda je ze spoustis 1 okruh,kterej nemuzes vic ovladat (pokud npouzijes dalsi stykace) ... Jak jsem psal, jedu ostrov a spot neresim, a jak pises v lete budou nizke ceny jelikoz bude nadvyroba a sam nebudes pomale vedet kam to rvat a resit prodej za ty halerove polozky mi nestoji nad tim stravit cas, to radeji postim klimu a zlepsim komfort v baraku ...
Antrac1t píše:u me stacil jeden stykac VSM425-22 a Sonoff 4CH R3 + mereni spotreby barak vs vytezovac (bojler,bazen,atd) , vse v cerbu pres node red ... porovnavam spotrebu baraku vs aktualni vyrobu a podle toho spinam vytezovac a vetsinou to vychazi tak, ze jede barak (normal spotreba 250w), jedna patrona do TUV a zbytek tece do baterky, jakmile manzelka zacne prat/susti/varit tak se vytezovani vypne a jde vse do baraku a zbytek do baterek.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 3 návštevníků