Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned kvě 28, 2023 1:29 pm
unicast píše:"113,89 terawattů energie za hodinu."
--> od kdy něco měří ve wattech za hodinu?
(překladatel je v tom nevinně, takovéhle prapodivné představy o tom, co je to výkon a co je to elektrická práce, má sám autor originálu)
Matess píše:ať si každý s elektřinou za kterou platí dělá co chce a jestli má někdo připomínku že elektřina nejde vyrábět levně bude muset jít její cena nahoru. Ukazovat na někoho že těží a má velkou spotřebu mi přijde hloupé, protože příště si můžeme ukázat na přímotopy, klimatizace, elektrická auta anebo můžeme hlásit že Franta od vedle ma 5kW cirkulárku a to je taky moc.
Matess píše:ať si každý s elektřinou za kterou platí dělá co chce a jestli má někdo připomínku že elektřina nejde vyrábět levně bude muset jít její cena nahoru. Ukazovat na někoho že těží a má velkou spotřebu mi přijde hloupé, protože příště si můžeme ukázat na přímotopy, klimatizace, elektrická auta anebo můžeme hlásit že Franta od vedle ma 5kW cirkulárku a to je taky moc.
Dagus píše:Matess píše:ať si každý s elektřinou za kterou platí dělá co chce a jestli má někdo připomínku že elektřina nejde vyrábět levně bude muset jít její cena nahoru. Ukazovat na někoho že těží a má velkou spotřebu mi přijde hloupé, protože příště si můžeme ukázat na přímotopy, klimatizace, elektrická auta anebo můžeme hlásit že Franta od vedle ma 5kW cirkulárku a to je taky moc.
Tak se podívej na vysavače, tam už ti EU určuje co je moc a co je ok.
DanoP píše:Pozrel by som sa na to z druhej strany. Plati ze najekologickejsia energia je ta ktoru nepostrebujeme, t.j. ktoru netreba ziskat. Z tohto pohladu je pouzivanie vypoctoveho vykonu na "tazbu" kryptomien uplna hlupost. Aky problem vlastne kryptomeny riesia, nedal by sa riesit inak a efektivnejsie? Je to zas len "hra" na nabalenie casti hracov.
ViktorEX píše:jeste by nekdo mohl vysvetlit, k cemu bitcoin vlastne je? ze to je pouze virtualni realita, kde si za bitcoin dnes koupis auto, a zitra vstanes a zjistis, ze si za bitcoin koupis jen pul auta. proboha, kdo by takovou vec chtel realne provozovat? jen to banda pomatencu kupuje a prodava. no a pulka pomatencu prodela, a druha pulka pomatencu vydela. jako gamblerstvi dobry, ale měna?
fugas píše:Nikdy jsem nebyl fanouškem těchto měn.Přátele kteří se tím zabývají vždycky bavím historkou, jak mi kdosi nabízel 10 BTC za 3000KčCo já bych s tím dělal že?
Jasné je ale jedno.A to že kdo na tom měl zbohatnout už zbohatnul a ostatní to jen dotují.Jako můj kamarád, který něco málo nakoupil a teď každý den jen kouká, jestli je pár drobných plus nebo naopak mínus.Takž za svoji reálnou fyzickou práci dostal na účet čísla, která směnil za jiná čísla s vidinou bezpracného zisku.Jestli nakonec opravdu něco vydělá, nerozhodne trh, ale zase někdo mocný.Když jsem z jara přemýšlel že bych do toho šel kvůli uklízení přebytečné energie a něco málo vydělal na nějaké té kryptoměně.Něco jsem si o tom načetl a došel k závěru, že potřebvný HW by se s trochou štěstí možná zaplatil za 2-3 roky, pokud bych měl ideální podmínky.Samozřejmě záleží právě na výši té počáteční investice.Ale 350k do toho fakt nedám...
A to že výše kurzu se odvíjí podle toho, jak se třeba pan Musk vyspí a co naklofe do Twiteru?To je jen důkaz, že jde vlastně zase o skupinu vyvolených, kteří řeknou kdy bude tak či onak.Nějaký bankéř kdysi řekl něco jako: "Kdyby lidé věděli, jak doopravdy fungují peníze, dávno by nás pověsili".A tohle bohužel není jiné i když počáteční myšlenka byla možná ušlechtilá.
fugas píše:Nikdy jsem nebyl fanouškem těchto měn.Přátele kteří se tím zabývají vždycky bavím historkou, jak mi kdosi nabízel 10 BTC za 3000KčCo já bych s tím dělal že?
Jasné je ale jedno.A to že kdo na tom měl zbohatnout už zbohatnul a ostatní to jen dotují.Jako můj kamarád, který něco málo nakoupil a teď každý den jen kouká, jestli je pár drobných plus nebo naopak mínus.Takž za svoji reálnou fyzickou práci dostal na účet čísla, která směnil za jiná čísla s vidinou bezpracného zisku.Jestli nakonec opravdu něco vydělá, nerozhodne trh, ale zase někdo mocný.Když jsem z jara přemýšlel že bych do toho šel kvůli uklízení přebytečné energie a něco málo vydělal na nějaké té kryptoměně.Něco jsem si o tom načetl a došel k závěru, že potřebvný HW by se s trochou štěstí možná zaplatil za 2-3 roky, pokud bych měl ideální podmínky.Samozřejmě záleží právě na výši té počáteční investice.Ale 350k do toho fakt nedám...
A to že výše kurzu se odvíjí podle toho, jak se třeba pan Musk vyspí a co naklofe do Twiteru?To je jen důkaz, že jde vlastně zase o skupinu vyvolených, kteří řeknou kdy bude tak či onak.Nějaký bankéř kdysi řekl něco jako: "Kdyby lidé věděli, jak doopravdy fungují peníze, dávno by nás pověsili".A tohle bohužel není jiné i když počáteční myšlenka byla možná ušlechtilá.
ViktorEX píše:Mypower ... Zrejme nechapu ani vas, ani bitcoin. Tak mi reknete, co si za to koupim, protoze to se s menou vetsinou dela. Ale jaky ma smysl takova rozhoupana mena, kdyz dnes vsichni jedou marzi na doraz a bitcoin se dokaze zhoupnout i o nekolik 10tek procent behem par dnu. O bitcoinu padaji jen tri slova... Tezit, koupit ho, prodat ho. Nikde jsem neslysel, ze by s tim nekdo neco zaplatil.
ViktorEX píše:to je pouze virtualni realita, kde si za bitcoin dnes koupis auto, a zitra vstanes a zjistis, ze si za bitcoin koupis jen pul auta.
unicast píše:ViktorEX píše:to je pouze virtualni realita, kde si za bitcoin dnes koupis auto, a zitra vstanes a zjistis, ze si za bitcoin koupis jen pul auta.
Což se s papírovými penězi nikdy, ale opravdu nikdy v historii nestalo a ani stát nemohlo, že?![]()
Kdo pamatuje rok 1953, ten by mohl vyprávět. Pamětníků událostí v Německu v roce 1923 už asi, pravda, mnoho nebude...
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků