Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát říj 22, 2021 5:36 pm


Axpert komunikacni protokol

Měniče Axpert
Předchozí

Re: Axpert komunikacni protokol

Příspěvekod sasy » stř črc 21, 2021 7:20 am

Tak jak ho donutit ke komunikaci.Nastavej ho mám,jde mi jenom o vzdálenej dohled přes PC abych nemusel běhat k měniči.Když ho připojím k PC tak se nezobrazí žádné hodnoty.Asi jsem hodně natvrdlej,ale už nevím co udělat aby to načítalo ty základní hodnoty.Díky všem za radu.Dodavatel Axperta se vůbec neozval.
?
sasy
 
Příspěvky: 8
Registrován: sob čer 26, 2021 10:33 am

Re: Axpert komunikacni protokol

Příspěvekod Lubik » stř črc 21, 2021 8:34 am

Jak jsi připojený k PC?
Mám klon s USB portem a komunikace normálně funguje přes USB. Nic jsem nenastavoval akorát se musí zadat heslo (je v návodu)
"
Panely 4x 280W , Isolar 3kW, 24V 300 Ah
Uživatelský avatar
Lubik
 
Příspěvky: 49
Registrován: pon úno 15, 2021 10:04 pm
Bydliště: Praha

Re: Axpert komunikacni protokol

Příspěvekod dequeue » stř črc 21, 2021 8:45 am

ja uz si to celkom nepamatam, ale podla navodu program skenuje vsetky Seriove porty a snazi sa najst zariadenie sam, takze by si nemal nic nastavovat

v "Com. port Plug And Play Setting" ti ukazuje vsetky porty ktore program vidi a ktore skenuje
takze si skontroluj ci tam je aj ten tvoj prevodnik

http://www.mppsolar.com/manual/Watchpower%20(off-grid)/WatchPower%20user%20manual.pdf
3120Wp + 100Ah 48V Pb + PIP-4048MS
?
dequeue
 
Příspěvky: 42
Registrován: úte úno 21, 2017 11:29 pm

Re: Axpert komunikacni protokol

Příspěvekod sasy » stř črc 21, 2021 9:50 am

Pánové díky za odpovědi,ale bohužel s PC se nemám rád.Axpert má jen RJ výstup a mám ho připojený přes kabely k němu dodané.Progam mi nahrál ajťák tak to bude snad dobře.Zobrazí to akorád com 3 a to je všechno.Naprogramoval jsem ho přes displey,ale jde mi o občasnou kontrolu a na to by mi stačilo základní zobrazení na tom WatchPower.
?
sasy
 
Příspěvky: 8
Registrován: sob čer 26, 2021 10:33 am

Re: Axpert komunikacni protokol

Příspěvekod dequeue » stř črc 21, 2021 11:58 am

nestracaj trpezlivost :)

ten prevodnik uz mas odskusany na niakom inom projekte, alebo ho pouzivas prvy krat? Lebo ovladace a funkcnost tychto prevodnikov byva najvacsia zrada.

vo windows pozri "Control Panel > Device Manager > Ports", ci sa tam objavy prevodnik pri odpojeni/zapojeni do PC a ake cislo dostane

COM3 byva vacsinou Modem
3120Wp + 100Ah 48V Pb + PIP-4048MS
?
dequeue
 
Příspěvky: 42
Registrován: úte úno 21, 2017 11:29 pm

Předchozí

Zpět na Axpert

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'