Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned kvě 28, 2023 1:06 pm
rottenkiwi píše:Aha, ergo keď mi privezú na dvor 3 x 11.3 kWp trailery,
tak čo, už musím ísť na stavebný úrad alebo za distribútorom ?
Kto mi to nariaďuje ? Z vole koho alebo z akého dôvodu musím niečo urobiť, ..., prihlásiť, registrovať, etc ?
Nemožem si v zime ked je osvit 30 W na m2, nabíjať 2 x 230 Ah baterku
v traktore či kombajne, z poĺa vačšieho ako 20 kWp ?
Z tejto definície stavby vyplýva, že stavba je stavbou vtedy, ak má pevné základy, ale
pevným spojením so zemou sa rozumie aj
upevnenie strojnými súčiastkami alebo zvarom o pevný základ v zemi alebo o inú
stavbu,
ukotvenie pilótami alebo lanami s kotvou v zemi alebo na inej stavbe,
pripojenie na siete a zariadenia technického vybavenia územia (napr. vodu, plyn,
elektrinu, a pod.),
umiestnenie pod zemou.
rottenkiwi píše:A kto dovolí úradníkovi vstúpiť na pozemok chránený plotom s napatím ?
rottenkiwi píše:Keď je nesvojprávny a nevie čo je koleso a čo stavba, nemá na úrade čo robiť.
vlkazajac píše:No už aby vyšlo slnko a začnete sa venovať otepleniu vodičov v podkroví......
Martin P píše:Zajímá mne, jaký máte názor na situaci: na baráku je 10kWp panelů a je v něm přípojka. Na stodole s jiným parcelním číslem vedle domu(stavebně odděleno) přípojka není a na střeše stodoly je též 10kWp.
Poté nastávající dvě situace:
1) na stodole jsou jenom panely a veškeré zařízení je v RD
2) ve stodole jsou regly s baterií ( klidně i malou) a mezi bateriemi v RD i stodole je DC propojení.
Jak to vidíte?
Plnépřeji a jsem s pozdravem. Martin P.
ota píše:No, to bych chtěl vidět 20kWp mobilní elektrárnu.
lubomirz píše:u nas na Slovensku nemozes predavat elektrinu za ziadnych okolnosti (treba licenciu, kopec papierov inak neopravnene podnikanie, danove uniky, proste basa natvrdo) a samozrejme v tom istom zakone osetrili aj "darovanie" energie - aby nevznikala reciprocita "ty mi darujes energiu a ja ti zadarmo budem udrzovat informacny system a strihat ovce na salaši".
A čo ak by sa nevyužila dotácia, za koľko je možné elektrinu „predávať“ do siete? Nuž, táto výkupná cena bola v roku 2019 veľmi nízka – presne 0,04049 €/kWh, pričom za elektrinu odobratú zo siete domácnosti platia priemerne 0,16 €/kWh. Pre rok 2020 nie je výkupná cena pevne stanovená, ale bude to v podstate „trhová“ cena „silovej“ elektriny (podľa údajov OKTE a.s.). Tiež to však bude zrejme maximálne do 0,04 €/kWh.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků