Zakoupil jsem PWM regulátor a dal ho na nabíjení těchto dvou AGM baterií zapojených do serie (24v). PWM regulátor má nastevené nabíjecí napětí na 28,8 voltů (14,4 na jednu baterii) je to trošku vejš než by jsem chtěl (14,2 na jednu baterii), ale budíš. No ale propouští veškerý proud který získám z panelů a to je mezi 3 až 4 ampérama. A tady je na místě moje otázka, nezničím tyto baterie příliš vysokým proudem? Tyto baterie jsou bezůdržbové (uzavřené) a mám je v obýváku, tak si nemohu dovolit aby u nich při nabíjení docházelo k plynování. Uvažoval jsem o zařazení mezi solární panely a regulátor nějakou vhodnou autožárovku pro případné vyrovnání (snížení) proudu. Nebo také spínací Měnič Step Down 6-40Vna1,5-35V-20A.
https://www.hadex.cz/m411a-napajeci-mod ... 15-35v-20a. Tento mám. No ale přesto se radši ptám vás odborníků na váš názor. Ono pokud je pod mrakem tak je každej voltík dobrej a dávat mu do cesty nějaké překážky se my nechce. MPPT regulátor odmítám neboť mám dojem že by právě tento proud spíš vytvářel z navýšeného napětí.