Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned kvě 28, 2023 4:17 am
Kony.cz píše:Super dekuji...
a jeste jedno info....
Chtel bych nejaky Battery status, ktery by mi zobrazoval
- Kód: Vybrat vše
No charging,Float,Boost,Equalization.
result = node.readInputRegisters(0x3200, 3);
if (result == node.ku8MBSuccess)
{
Serial.print("Battery Status : ");
Serial.print(node.getResponseBuffer(0x00), HEX);
Serial.print("\t");
uint16_t CharStatus = node.getResponseBuffer(0x01);
uint8_t Charging = (CharStatus & 0x000C) >> 2; //D3-D2 shifted down
if ( Charging == 0x00 ) {
Serial.println("No charging");
} else if ( Charging == 0x01 ) {
Serial.println("Float");
} else if ( Charging == 0x02 ) {
Serial.println("Boost");
}
else if ( Charging == 0x03 ) {
Serial.println("Equalization");
}
TomHC píše:Ak by som si mal zvažovať nejaký nový NUC za 500€, tak radšej kúpim Synology DSxxx+ a netreba nič bastliť, funguje to priamo z krabice, je tam kopa ďalších vecí čo sa doma zídu (kamery, backup, scheduler, VPN, media center, network boot...). DS918+ s 2x 6 TB HDD 7k2 rpm mi žerie 35W. A je tam natívny Docker komponent, qemu virtualizácia a veľa iného.
Treba zabudnúť na benchmarky, HA by sa dal spustiť aj na mojich Garmin hodinkách...
rottenkiwi píše:Problem asi nebude v RPI, to sa da pretaktovat, problem bude v SSD
je rozdiiel ci ma 100 MB.s-1 alebo 8000 MB.s-1. Mne ide RPI bleskovo.
rva píše:Mám Raspberry Pi 4 Model B - 8GB RAM + SSD 128 GB a rychlost zobrazení je dostatečná. Teda stejná jako ostatních web stránek, protože k HA přistupuji přes LAN z jiného PC. Déle trvá (cca 5s) překreslení grafů z Grafany (influx) tam, kde jsou umístěny přímo na stránkách HA.
rottenkiwi píše:Problem asi nebude v RPI, to sa da pretaktovat, problem bude v SSD
je rozdiiel ci ma 100 MB.s-1 alebo 8000 MB.s-1. Mne ide RPI bleskovo.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků