Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř zář 28, 2022 12:35 am


Solax X3-Hybrid-G4

Popis a ukázky samostatných ostrovních elektráren nepřipojených do rozvodné sítě s akumulací energie.

Solax X3-Hybrid-G4

Příspěvekod Pida » čtv srp 25, 2022 7:35 am

Zdravím,
Mám střídač nastaven na provozní režim "Self use"
Přesto odebírá téměř nepřetržitě ze sítě 40-70W i když je baterie nabitá a výkon FV dostatečný.
Navíc se téměř každou noc stává, že se na několik hodin zastaví dodávka z baterií a bere pouze ze sítě.
Nemá někdo prosím řešení?
Díky
https://www.chran.cz/uploads/obrazky/Solax.png
?
Pida
 
Příspěvky: 6
Registrován: čtv srp 25, 2022 6:53 am

Re: Solax X3-Hybrid-G4

Příspěvekod gb3313 » čtv srp 25, 2022 9:17 am

Zřejmě jde o problém firmwaru. Předchozí verze FW (ARM 1.09/DSP 1.10), kterou jsem měl do předminulého týdne, fungovala lépe, dokázala vyrovnat do nuly, nyní FW 1.23/1.24 sosá ze sítě kolem 50-100W z jedné fáze a mnohdy ji obratem na zbývajících fázích posílá do DS.
Že se v noci při odběru pod cca 150W přepne střídač do Standby, je normální a správné.
Snad brzy přijde nový FW.
?
gb3313
 
Příspěvky: 8
Registrován: ned čer 14, 2020 12:16 pm

Re: Solax X3-Hybrid-G4

Příspěvekod Pida » čtv srp 25, 2022 10:25 am

gb3313 píše:Zřejmě jde o problém firmwaru. Předchozí verze FW (ARM 1.09/DSP 1.10), kterou jsem měl do předminulého týdne, fungovala lépe, dokázala vyrovnat do nuly, nyní FW 1.23/1.24 sosá ze sítě kolem 50-100W z jedné fáze a mnohdy ji obratem na zbývajících fázích posílá do DS.
Že se v noci při odběru pod cca 150W přepne střídač do Standby, je normální a správné.
Snad brzy přijde nový FW.


To dává smysl. Snad to opraví nový FW. Díky za radu
?
Pida
 
Příspěvky: 6
Registrován: čtv srp 25, 2022 6:53 am

Re: Solax X3-Hybrid-G4

Příspěvekod hurvayz » čtv srp 25, 2022 10:55 am

Taky nechápu, že někdy udělají upgrade směrem k horšímu. Mám to podobně na Huaweju. Už jsem jim psal, proč něco 4 měsíce funguje a po upgrade ne. Jestli jim to příjde normální. Kdyby mě to nenutilo tam něco nahrávat tak bych to tak raději nechal. V Axpertz jsem nikdy nic neaktualizoval a jede bez problémů.
Okolo 11kWp, soustava několika měničů krmící soustavu několik bojlerů.
Uživatelský avatar
hurvayz
 
Příspěvky: 950
Registrován: čtv bře 20, 2014 9:17 pm
Bydliště: Skoro u SK

Re: Solax X3-Hybrid-G4

Příspěvekod Zak » čtv srp 25, 2022 11:22 am

Zdravím,

existuje někde nějaké místo, kde by si člověk mohl stáhnout novější firmware, projít changelog a nainstalovat ho? Nebo to musí nějak sám udělat vzdáleně výrobce?

Díky za odpověď
?
Zak
 
Příspěvky: 36
Registrován: pon říj 11, 2021 12:19 pm

Re: Solax X3-Hybrid-G4

Příspěvekod Pida » čtv srp 25, 2022 11:24 am

Zak píše:Zdravím,

existuje někde nějaké místo, kde by si člověk mohl stáhnout novější firmware, projít changelog a nainstalovat ho? Nebo to musí nějak sám udělat vzdáleně výrobce?

Díky za odpověď

To by mě také zajímalo...
?
Pida
 
Příspěvky: 6
Registrován: čtv srp 25, 2022 6:53 am

Re: Solax X3-Hybrid-G4

Příspěvekod Zak » čtv srp 25, 2022 1:48 pm

Já už jsem se to nějak snažil googlovat, ale prostě nic. Našel jsem jen zmínky několika lidí, že to řešili přes firmu, která jim elektrárnu montovala, což je pěkně blbé. Jestli třeba není možné vyžádat update nějak u výrobce a podobně? Zároveň aby si mohl člověk ověřit, že nějaký update vůbec existuje. Podobně třeba k tripple power bateriím - mají nějaká firmware, jehož verze je uvedena i na bedně, ve které přijdou, ale zjistit, zda existuje něco novějšího, to prakticky nelze...
?
Zak
 
Příspěvky: 36
Registrován: pon říj 11, 2021 12:19 pm

Re: Solax X3-Hybrid-G4

Příspěvekod Pida » pát srp 26, 2022 6:50 am

gb3313 píše:Zřejmě jde o problém firmwaru. Předchozí verze FW (ARM 1.09/DSP 1.10), kterou jsem měl do předminulého týdne, fungovala lépe, dokázala vyrovnat do nuly, nyní FW 1.23/1.24 sosá ze sítě kolem 50-100W z jedné fáze a mnohdy ji obratem na zbývajících fázích posílá do DS.
Že se v noci při odběru pod cca 150W přepne střídač do Standby, je normální a správné.
Snad brzy přijde nový FW.

Tak já mám verzi FW (ARM 2.03/DSP 2.07). Takže to vypadá že tento problém výrobce prostě neřeší, nebo je jinde.
Dá se ten Standby mód vypnout v nastavení?
?
Pida
 
Příspěvky: 6
Registrován: čtv srp 25, 2022 6:53 am

Re: Solax X3-Hybrid-G4

Příspěvekod tomas123 » sob srp 27, 2022 6:50 am

Mám ten samý problém. Cca do 15.8.2022 probíhala kompenzace v pohodě a denně si to vzalo ze sítě 0,2-0,3 kWh. Po tomto datu je to 1,5-1,7 kWh denně. Kde najdu jakou mám verzi FW?
Uživatelský avatar
tomas123
 
Příspěvky: 1
Registrován: sob srp 27, 2022 6:39 am

Re: Solax X3-Hybrid-G4

Příspěvekod MichalSix » sob srp 27, 2022 10:50 pm

tomas123 píše:Mám ten samý problém. Cca do 15.8.2022 probíhala kompenzace v pohodě a denně si to vzalo ze sítě 0,2-0,3 kWh. Po tomto datu je to 1,5-1,7 kWh denně. Kde najdu jakou mám verzi FW?


Přímo ze střídače, v menu je "About", pod ním je to "schované".

Pokud se nepletu, tak se firmware sám neaktualizuje, ale dělá to buď uživatel z flash disku nebo support na dálku.
FV pole - 10kWp (22ks Longi 450 Wp)
Měnič - SOLAX X3-Hybrid-10.0T (G3)
Baterie - 11.6kW (Triple Power LFP 5.8)
Řízení přebytků: Homey (https://homey.app)
Online dohled: Homey (mobilní aplikace & web) + Solax Cloud
?
MichalSix
 
Příspěvky: 35
Registrován: pon pro 27, 2021 11:27 pm

Re: Solax X3-Hybrid-G4

Příspěvekod gb3313 » ned srp 28, 2022 3:39 pm

Ač na DOT displeji střídače to všem ukáže verzi FW 2.03/2.07, realita je jiná. Přes appku nebo přes cloud se dostanete k jiným číslům :)
ad tomas123 - ta aktualizace byla spontánní ze strany výrobce nebo byla vyžádána tebou, resp. solatérem / obchodníkem ?
?
gb3313
 
Příspěvky: 8
Registrován: ned čer 14, 2020 12:16 pm

Re: Solax X3-Hybrid-G4

Příspěvekod Pida » pon srp 29, 2022 7:02 am

gb3313 píše:Ač na DOT displeji střídače to všem ukáže verzi FW 2.03/2.07, realita je jiná. Přes appku nebo přes cloud se dostanete k jiným číslům :)
ad tomas123 - ta aktualizace byla spontánní ze strany výrobce nebo byla vyžádána tebou, resp. solatérem / obchodníkem ?

Kde tedy najdu verzi FW v app nebo na webu?
?
Pida
 
Příspěvky: 6
Registrován: čtv srp 25, 2022 6:53 am

Re: Solax X3-Hybrid-G4

Příspěvekod gb3313 » pon srp 29, 2022 7:46 am

ad Pida - nejdřív se přihlaš smartphonem na inverter přes jeho wifi modul (nikoliv přes net), v appce SolaxCloud záložka account v dolní liště - local - zadej heslo admin - přihlaš se na inverter - dole vpravo data - about - tady uvidíš skutečné verze FW.
Mýlil jsem se, přes cloud a vzdálený přístup se na tyto informace nedostanu. Sorry.
?
gb3313
 
Příspěvky: 8
Registrován: ned čer 14, 2020 12:16 pm

Re: Solax X3-Hybrid-G4

Příspěvekod Pida » pon srp 29, 2022 8:38 am

gb3313 píše:ad Pida - nejdřív se přihlaš smartphonem na inverter přes jeho wifi modul (nikoliv přes net), v appce SolaxCloud záložka account v dolní liště - local - zadej heslo admin - přihlaš se na inverter - dole vpravo data - about - tady uvidíš skutečné verze FW.
Mýlil jsem se, přes cloud a vzdálený přístup se na tyto informace nedostanu. Sorry.

Tak bohužel já nemám wifi modul. Připojeno mám kabelem napřímo.
?
Pida
 
Příspěvky: 6
Registrován: čtv srp 25, 2022 6:53 am

Re: Solax X3-Hybrid-G4

Příspěvekod gb3313 » pon srp 29, 2022 9:40 am

Přesto by mělo být možné se přes LAN spojit s inverterem přes local connection. Ale to nemám odzkoušené. Good luck.
?
gb3313
 
Příspěvky: 8
Registrován: ned čer 14, 2020 12:16 pm

Re: Solax X3-Hybrid-G4

Příspěvekod packy_gis » čtv zář 01, 2022 9:18 am

Ahoj. Já mám po update od 16.8. problém s tím, že mi střídač posílá přebytky do sítě, i když není baterie nabitá. Za den to je ca 1.5 kWh. Není to mnoho, ale štve mě to. Psal jsem to instalační firmě - o problému se ví, čeká se na nový FW. Radili mi, abych vypnul přetoky - což asi udělám, protože je u nás permanentně zataženo, za den se mi ani nenabije baterka a ještě pošlu spoustu do sítě ...
Uživatelský avatar
packy_gis
 
Příspěvky: 11
Registrován: sob bře 12, 2022 5:32 pm

Re: Solax X3-Hybrid-G4

Příspěvekod tomas » stř zář 21, 2022 8:33 pm

Na jednom střídači 15kW mi začala vyskakovat chyba Earth Relay Fault
omylem jsem zde do zamknutého vlákna napsal že je to IE 28, grid relay fault, ale není, je to Earth Relay Fault a už to tam nemůžu opravit, protože je to zamknuté.
viewtopic.php?f=4&t=7952&p=178926&#p178926
Skoro vše jsem utáhl a měsíc byl klid a je to tu zas. Občas náhodně některý den se stane že střídač na hodinu vypadne z výroby na tuto chybu, po cca hodině zase začne sám od sebe vyrábět a třeba měsíc vyrábí a pak třeba ve dvou dnech po sobě vypadne. Setkal se někdo s touto chybou?
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 2431
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec

Re: Solax X3-Hybrid-G4

Příspěvekod gupa » stř zář 21, 2022 9:45 pm

2022-09-21 22_42_08-MNL_SOLAX_X3_HYBRID_G4_5.0-15.0-CZ-1.pdf.png


Jednou mi takto spodek přívodních pojistek do baráku odrovnal zdroj, pokud je to ale zemnící relé, chyba by mohla být nejen na vedení síťě nebo FV panelů ale i v nějaké spotřebě.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
gupa
 
Příspěvky: 1822
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm


Zpět na Ostrovní elektrárny

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'