Nejmenovaná firma (chlapi byli sympatičtí, ale výsledek je neuspokojivý) mi před týdnem namontovala FVE, ale nedokázali v SW vypnout přetoky. Tak to celé vypnuli. I tak ale vygenerovali přetok 1,8 kWh.
Včera přijel seniorní technik, zapnul to, řekl že nic nepřetéká (bylo 19:30), nechal si podepsat předání a odjel.
Ráno koukám, že podle SEMS portálu přetéká cca 60W. To se mi zdálo moc, za celý den by to mohlo být 0,7 kWH (pokud by těch 60W nestoupalo). Zavolal jsem jim, řekli, že nahrají nový firmware (to se dá vzdáleně?). Asi něco udělali, protože přetoky spadly na 15W, což už je asi v normě. To mi řekli u distributora (že třeba 0,3 kWh za den je technicky ospravedlnitelné).Na ČEZ Distribuce mi ale řekli, že až na malé přetoky v den instalace, které tolerují, to má být celé vypnuté až do instalace 4Q elektroměru. Tak se to chystám vypnout.
Konečně, otázka. SEMS portál i PVMastr mi ukazují nesmysly. Vezmou přetok (snad je správně) a spotřebu domu (snad je správně) a výrobu určí jako součet (!!). Takže teď v poledne za jasného světla mi to údajně vyrábí 300 W (mám 8,75 kWP). To je špatně. Když spustím elektrické plotýnky, tak mi to okamžitě hlásí výrobu přes 5 kW, protože to je aktuální spotřeba (po odečtění toho, co se ještě musí dodat z gridu, aby ty plotýnky jely)...
Co s tím mám dělat?
Mám to nainstalované špatně?
Díky.