Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř srp 10, 2022 6:29 am


Blokování přetoků u GW10K-ET

Měniče stejnosměrného proudu na střídavý proud, porovnání účinnosti, ztráty, optimalizace použití měničů, střídače v UPS - záložní zdroje.

Blokování přetoků u GW10K-ET

Příspěvekod zby » pát srp 05, 2022 11:46 am

Nejmenovaná firma (chlapi byli sympatičtí, ale výsledek je neuspokojivý) mi před týdnem namontovala FVE, ale nedokázali v SW vypnout přetoky. Tak to celé vypnuli. I tak ale vygenerovali přetok 1,8 kWh.
Včera přijel seniorní technik, zapnul to, řekl že nic nepřetéká (bylo 19:30), nechal si podepsat předání a odjel.
Ráno koukám, že podle SEMS portálu přetéká cca 60W. To se mi zdálo moc, za celý den by to mohlo být 0,7 kWH (pokud by těch 60W nestoupalo). Zavolal jsem jim, řekli, že nahrají nový firmware (to se dá vzdáleně?). Asi něco udělali, protože přetoky spadly na 15W, což už je asi v normě. To mi řekli u distributora (že třeba 0,3 kWh za den je technicky ospravedlnitelné).Na ČEZ Distribuce mi ale řekli, že až na malé přetoky v den instalace, které tolerují, to má být celé vypnuté až do instalace 4Q elektroměru. Tak se to chystám vypnout.

Konečně, otázka. SEMS portál i PVMastr mi ukazují nesmysly. Vezmou přetok (snad je správně) a spotřebu domu (snad je správně) a výrobu určí jako součet (!!). Takže teď v poledne za jasného světla mi to údajně vyrábí 300 W (mám 8,75 kWP). To je špatně. Když spustím elektrické plotýnky, tak mi to okamžitě hlásí výrobu přes 5 kW, protože to je aktuální spotřeba (po odečtění toho, co se ještě musí dodat z gridu, aby ty plotýnky jely)...

Co s tím mám dělat?
Mám to nainstalované špatně?

Díky.
Uživatelský avatar
zby
 
Příspěvky: 2
Registrován: pát srp 05, 2022 11:28 am

Re: Blokování přetoků u GW10K-ET

Příspěvekod lzahradil » pát srp 05, 2022 12:33 pm

Váš problém budete muset řešit tak jako tak s instalační firmou protože ačkoli by jste věděl jak to vyřešit, do instalovaného systému nemůžete nijak zasáhnout.

Z tohoto důvodu je taktéž v pravidlech fóra napsáno, že zde řešíme pouze ostrovní nebo poloostrovní systémy s přícucem z DS. Ne však s dodávkou do DS.

Je zbytečné aby se někdo vyčerpával odpovědí na něco co nedokážete ovlivnit protože to musí udělat instalační firma kterou jste si na to zaplatil.
FVE 5,84kWp [Axpert 5048MK - LiFePO4 580Ah@48V (zatím) | 3x Axpert MSXE 2400W - NiCd 800Ah@24V]
?
lzahradil
Site Admin
 
Příspěvky: 506
Registrován: ned srp 12, 2012 12:18 am
Bydliště: CZ

Re: Blokování přetoků u GW10K-ET

Příspěvekod zby » sob srp 06, 2022 4:48 pm

Tak to bych fakt nechtěl, aby se kvůli mně někdo vyčerpal... to si na svědomí nemohu vzít. Snad Vás to moc nevyčerpalo, že jste mi odpovídal...ale je víkend, tak si snad odpočinete.

Jo, to jsem přehlédl, že je to tu jen o ostrovních systémech. Mea culpa. Něco jako sekta? Musi to být frustrující, když sem napíše někdo jako já, určitě se to stává. Chápu, že je to obrovský rozdíl, jenom si "přicucávat z gridu" oproti tomu do něj i něco dodat... prostě nebe a dudy, a proto je naprosto pochopitelné, nebavit se ani o komponentech, které jsou společné. Čistota rasy se přece musí hlídat, že...

Jedna věc je ale zcela mimo logiku (jestli je tedy pro vás důležitá). Že prý proč odpovídat, když to bude muset řešit dodavatel (sic). Tak to jsou zbytečná prakticky všechna fóra. Proč si u někoho ověřovat, zda byl dodavatel kompetentní, když to bude stejně muset řešit dodavatel. Věř svému dodavateli! Lépe se mýlit se stranou, než mít pravdu proti ní, říkali si bolševici před Listopadem.
Uživatelský avatar
zby
 
Příspěvky: 2
Registrován: pát srp 05, 2022 11:28 am

Re: Blokování přetoků u GW10K-ET

Příspěvekod bublich » sob srp 06, 2022 5:09 pm

Máte to v záruce a není rozumné se v tom hrabat.A nicméně dotaz mohl být přínosný kdyby se ta firma nejmenovala Nejmenovaná,pak by možná pár lidí třeba nevěřilo svému dodavateli,jak píšete.Pěkný úvod. :mrgreen:
Uživatelský avatar
bublich
podporuje fórum
 
Příspěvky: 247
Registrován: pát črc 10, 2020 11:42 pm

Re: Blokování přetoků u GW10K-ET

Příspěvekod rva » sob srp 06, 2022 5:14 pm

Jste na špatném fóru. Doporučuji podívat se a klást dotazy třeba na tzb-info.cz tam jsou ti, kteří mají dotované systémy a zajisté se tam s obdobným problémem setkali.
_______________________________________________________________________
33 kWp, LiFePo4 32 kWh,
EPSolar 60 A/150 V ET6415N + 3x Isolar SM II (5 kW, 450 V, 80 A)
?
rva
 
Příspěvky: 2313
Registrován: úte dub 23, 2013 9:21 am

Re: Blokování přetoků u GW10K-ET

Příspěvekod cipis » sob srp 06, 2022 5:19 pm

Arogance a blbé kecy, to je fakt dotyčný na špatném fóru ...
Navrhuji tropické ovoce.
6,33kWp: 1440Wp J1, 2040Wp J2, 2040Wp V, 810Wp Z
SinusPro 2000 S, Epever 8420, 6420, 2x 4210, 2x 4415
15 912 Wh staré olovo
?
cipis
 
Příspěvky: 1024
Registrován: pon srp 16, 2021 8:31 pm
Bydliště: blízko Brna

Re: Blokování přetoků u GW10K-ET

Příspěvekod lzahradil » sob srp 06, 2022 5:43 pm

zby píše: Chápu, že je to obrovský rozdíl, jenom si "přicucávat z gridu" oproti tomu do něj i něco dodat...

Rozdíl v tom samozřejmě je, pokud máte instalaci v rámci dotace. Tu může provádět pouze firma která má na instalace FV systémů patřičná oprávnění. Vy jako uživatel do toho zasahovat nesmíte.
Ostrov s přícucem kdy se chová měnič jako spotřebič a nedodává do sítě si můžete nainstalovat sám. Pro štouraly: Za předpokladu že máte 50ku.

zby píše:Jedna věc je ale zcela mimo logiku (jestli je tedy pro vás důležitá). Že prý proč odpovídat, když to bude muset řešit dodavatel (sic). Tak to jsou zbytečná prakticky všechna fóra.


Koupil jste si Škodovku, chcete vyměnit žárovku a nevíte jak.. také se půjdete zeptat na Ford fórum?
FVE 5,84kWp [Axpert 5048MK - LiFePO4 580Ah@48V (zatím) | 3x Axpert MSXE 2400W - NiCd 800Ah@24V]
?
lzahradil
Site Admin
 
Příspěvky: 506
Registrován: ned srp 12, 2012 12:18 am
Bydliště: CZ


Zpět na DC-AC měniče, střídače, invertory

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'